7 συμβουλές για να μειώσετε τα έξοδα θέρμανσης

Είστε έτοιμες για τον Χειμώνα; Ειδικά ο φετινός Χειμώνας θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος εξαιτίας των οικονομικών συνθηκών! Τι γίνεται λοιπόν με τους λογαριασμούς που πληρώνετε για θέρμανση; Όλες μας προσπαθούμε να κάνουμε οικονομία προκειμένου να βγει όσο το δυνατόν πιο οικονομικά ο Χειμώνας με τη θέρμανση! Η ζεστασιά στο σπίτι μας τους χειμερινούς μήνες μας κάνει χαρούμενες, αλλά οι εισερχόμενοι λογαριασμοί δεν μας κάνουν χαρούμενες. Μπορείτε να μειώσετε το ποσό του λογαριασμού που θα πληρώσετε για τη θέρμανση λαμβάνοντας ορισμένες προφυλάξεις. Σε αυτό το άρθρο, Θα σας δώσω 8 συμβουλές για να μειώσετε τα έξοδα της θέρμανσης!

- Διαφήμιση -

oργανώστε τα έπιπλά σας

Ελέγξτε τα υπάρχοντά σας ώστε αντικείμενα όπως πολυθρόνες και καναπέδες να μην μπλοκάρουν τις πηγές της θερμότητας και να μπορεί να διανεμηθεί καλά σε όλο το σπίτι.

πάρτε θερμοστάτη

Οι προγραμματιζόμενοι θερμοστάτες σας βοηθούν να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία του σπιτιού. Όταν η θερμοκρασία φτάσει σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο, η θέρμανση σταματά αυτόματα. Έτσι, δεν θα αυξήσετε το ποσό του λογαριασμού σας υπερθερμαίνοντας το σπίτι.

συντήρηση του λέβητα

Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε σέρβις τον λέβητα σας κάθε χρόνο! Με αυτόν τον τρόπο, θα εξασφαλίσετε μια πιο αποδοτική θέρμανση, και δεν θα πληρώσετε περισσότερους λογαριασμούς για θέρμανση.

ελέγξτε τις πόρτες και τα παράθυρα

Εάν υπάρχει ένα άνοιγμα στις άκρες της πόρτας και των παραθύρων, θα προκαλέσει κρύο αέρα με αποτέλεσμα να γεμίζει το σπίτι σας όλη την ώρα κρύο και να μην θερμαίνεται το σπίτι σας.

προγραμματίστε τον θερμοστάτη

Είναι πολύ σημαντικό αν θέλετε να εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήματα να προγραμματίζετε τον θερμοστάτη σε χαμηλότερη θερμοκρασία για τις νύχτες, αλλά και τις ώρες που δεν είναι κανένας στο σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο θα κρατάτε ζεστό τον χώρο και, ταυτόχρονα, θα μειώσετε το κόστος θέρμανσης κατά 7%-15%, ανάλογα και με τα χαρακτηριστικά του ακινήτου.

εκμεταλλευτείτε τον ήλιο

Τις ηλιόλουστες μέρες, κρατήστε τις κουρτίνες ανοιχτές για να μπει το φως του ήλιου και να ζεσταθεί το σπίτι. Το βράδυ, κλείστε τις κουρτίνες για να επιβραδύνετε την απώλεια θερμότητας.

αντικαταστήστε τα παλιά σας κουφώματα

Η αντικατάσταση των κουφωμάτων σε ένα σπίτι συνιστά μια από τις πρώτες αλλαγές που πρέπει να κάνετε αν θέλετε να μειώσετε το κόστος της θέρμανσης! Βέβαια είναι ένα κόστος αρκετά σημαντικό αλλά να είστε σίγουρες ότι μακροπρόθεσμα θα κάνετε απόσβεση των χρημάτων σας και με το παραπάνω!

- Διαφήμιση -