Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά της ναφθαλίνης στα ρούχα και τις ντουλάπες σας

Η ναφθαλίνη είναι ένας συνδυασμός φυτοφαρμάκων και αποσμητικού. Λειτουργεί πολύ καλά για την απώθηση του σκόρου και άλλων εντόμων, αλλά η μυρωδιά που απελευθερώνει είναι μακράς διαρκείας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τρόποι για να απαλλαγείτε από την άσχημη μυρωδιά της ναφθαλίνης. Μπορείτε λοιπόν να εξαλείψετε τη μυρωδιά της ναφθαλίνης χρησιμοποιώντας ένα μόνο υλικό και πλένοντας τα προσβεβλημένα υφάσματα. Θα σας παρουσιάσω τον καλύτερο τρόπο για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά της ναφθαλίνης στα ρούχα και τις ντουλάπες!

- Διαφήμιση -

πώς να αφαιρέσετε τη μυρωδιά της ναφθαλίνης από τα ρούχα σας

Ενώ η ναφθαλίνη εμποδίζει τους σκώρους να φάνε μέσα από τα ρούχα σας τις φυσικές ίνες, οι αναθυμιάσεις που εκπέμπουν είναι τοξικές. Πριν φορέσετε λοιπόν τα ρούχα που έχετε αποθηκεύσει, πρέπει να τα πλύνετε.

Βήμα 1: Πλύνετε τα ρούχα με λευκό ξίδι

Το ξίδι είναι ένα φυσικό εξουδετερωτικό οσμών. Είναι ασφαλές για τα περισσότερα ρούχα και μπορεί να σβήσει τη μυρωδιά της ναφθαλίνης. Συγκεντρώστε τυχόντα επηρεασμένα ρούχα, βάλτε τα στο πλυντήριό σας με ένα φλιτζάνι λευκό αποσταγμένο ξίδι και πλύνετε με τον κανονικό σας κύκλο.

Βήμα 2: Ξεπλύνετε με κανονικό απορρυπαντικό

Βάλτε σε λειτουργία το πλυντήριο για δεύτερη φορά, χρησιμοποιώντας μόνο το κανονικό σας απορρυπαντικό. Στη συνέχεια, στεγνώστε τα ρούχα σας σύμφωνα με την ετικέτα φροντίδας.

πώς να βγάλετε τη μυρωδιά ναφθαλίνης από τη ντουλάπα ή το δωμάτιο

Η ναφθαλίνη εκπέμπει μία έντονη μυρωδιά που εξαπλώνεται αν δεν τη φυλάξετε σε αεροστεγές δοχείο. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει ναφθαλίνη και η μυρωδιά έχει διαποτίσει, αυτά τα βήματα λειτουργούν για να καθαρίσουν τη μυρωδιά ενός δωματίου ή μιας ντουλάπας.

Όμως, πριν ξεκινήσετε, πετάξτε τη ναφθαλίνη και ανοίξτε τα παράθυρα για να αυξήσετε τον αερισμό.

Βήμα 1: Αφαιρέστε οποιοδήποτε ύφασμα με μυρωδιές ναφθαλίνης

Αφαιρέστε όλα τα ρούχα, τα σεντόνια και άλλα υφασμάτινα αντικείμενα από το δωμάτιο που έχει προβληθεί. Στη συνέχεια, προσθέστε τα στο πλυντήριό σας με ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι. Αφού πλύνετε τα υφάσματα με ξίδι, κάντε μια δεύτερη πλύση με το κανονικό σας απορρυπαντικό και στεγνώστε ως συνήθως.

Βήμα 2: Σκουπίστε τις σκληρές επιφάνειες με ξίδι και νερό

Ανακατέψτε ένα διάλυμα από μισό λευκό αποσταγμένο ξίδι και μισό νερό. Στη συνέχεια, σκουπίστε όλες τις σκληρές επιφάνειες που έρχονται σε επαφή ή είναι κοντά στη ναφθαλίνη. Χρησιμοποιήστε αυτή τη λύση για να σκουπίσετε τοίχους, σφραγισμένα ξύλα, οροφές, κομοδίνα και τραπέζια.

Βήμα 3: Χρησιμοποιήστε απορροφητές οσμών

Αντί να καλύπτουν μια μυρωδιά, οι απορροφητές οσμής τραβούν τις άσχημες μυρωδιές από τον αέρα. Υπάρχουν πολλοί τύποι απορροφητικών οσμών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, όπως μπολ με ξίδι, σακούλες με κάρβουνο ή κεριά που απορροφούν τις οσμές.

Εάν η μυρωδιά της ναφθαλίνης είναι στο χαλί σας ή στις ταπετσαρίες σας, πασπαλίστε τη μαγειρική σόδα στην πληγείσα περιοχή, αφήστε τη να καθίσει για 24 ώρες και, στη συνέχεια, σκουπίστε την με την ηλεκτρική σκούπα.

πώς να βγάλετε τη μυρωδιά ναφθαλίνης από το αυτοκίνητό σας

Ο καλύτερος τρόπος για να βγάλετε μια μυρωδιά ναφθαλίνης από το αυτοκίνητό σας είναι να το αφήσετε να αεριστεί. Σε μια ζεστή, ηλιόλουστη μέρα, ανοίξτε τα παράθυρα και τις πόρτες για να επιτρέψετε την κυκλοφορία του αέρα. Εάν υπάρχει κακός καιρός, μεταφέρετε το αυτοκίνητό σας σε γκαράζ και ανοίξτε τις πόρτες για κυκλοφορία αέρα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε απορροφητές οσμών στο αυτοκίνητο, όπως ένα κρεμαστό αποσμητικό χώρου με κάρβουνο ή ένα ανοιχτό κουτί μαγειρικής σόδας.

- Διαφήμιση -