Έξυπνο κόλπο για να αφαιρέσετε την άσχημη μυρωδιά της σφουγγαρίστρας με μόλις 2 υλικά

Η σφουγγαρίστρα σας καθαρίζει το δάπεδό σας, αλλά τι συμβαίνει όταν πρέπει να καθαρίσετε τη σφουγγαρίστρα σας; Το να διατηρείτε τη σφουγγαρίστρα σας καθαρή είναι πραγματικά πολύ εύκολο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μια βρεγμένη σφουγγαρίστρα χρειάζεται απλώς ένα ξέβγαλμα μεταξύ των χρήσεων. Κάθε λίγες χρήσεις, χρειάζεται βαθύτερο καθαρισμό. Αυτό όμως που είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό είναι η άσχημη μυρωδιά της σφουγγαρίστρας. Ανάλογα με τον τύπο της σφουγγαρίστρας, αυτό μπορεί να γίνει στο νεροχύτη, στο πλυντήριο ρούχων ή ακόμα και στο πλυντήριο πιάτων. Στη συνέχεια, απλώς αφήστε τη σφουγγαρίστρα σας να στεγνώσει και φυλάξτε τη σε δροσερό, στεγνό μέρος μέχρι να τη χρειαστείτε ξανά. Θα σας παρουσιάσω ένα έξυπνο κόλπο για να αφαιρέσετε την άσχημη μυρωδιά της σφουγγαρίστρας με μόλις 2 υλικά!

- Διαφήμιση -

Σε καμία περίπτωση η αντιμετώπιση της άσχημης μυρωδιάς της σφουγγαρίστρας δεν είναι να την πετάξετε. Μπορείτε να καθαρίστε την σφουγγαρίστρα σας εύκολα αποτελεσματικά και κυρίως φυσικά!

Αρχικά είναι σημαντικό να ξεπλένετε την κεφαλή της σφουγγαρίστρας μετά από κάθε χρήση. Μόλις τελειώσετε με το σφουγγάρισμά σας, ξεπλύνετε την κεφαλή της σφουγγαρίστρας κάτω από ζεστό νερό μέχρι το νερό να τρέξει καθαρό νερό. Στη συνέχεια, στύψτε την κεφαλή της σφουγγαρίστρας σας όσο το δυνατόν περισσότερο και αφήστε τη να στεγνώσει σε καλά αεριζόμενο χώρο. Αφήστε τη σφουγγαρίστρα να στεγνώσει εντελώς πριν την αποθηκεύσετε ξανά. Εάν είναι δυνατόν, αφήστε τη σφουγγαρίστρα σας να στεγνώσει στον ήλιο. Μπορείτε ακόμη και να το αφήσετε να στεγνώσει σε εξωτερικούς χώρους αν είναι ζεστή μέρα για να επιταχύνετε τη διαδικασία.

Αφού στεγνώσει η σφουγγαρίστρα, γεμίστε τον κουβά της με 1 λίτρο νερό, μισό λίτρο λευκό ξίδι και 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και αφήστε την να μουλιάσει για μισή ώρα περίπου. Αφήστε την να στεγνώσει και είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση της, χωρίς τις άσχημες μυρωδιές του παρελθόντος!

- Διαφήμιση -