9 έξυπνα κόλπα για να κρατήσετε τα ρούχα σας σαν καινούργια

Πώς να επαναφέρετε στη ζωή ένα τσαλακωμένο καπέλο, να αποτρέψετε την πτώση των κουμπιών από τα ρούχα σας είναι πράγματα που μπορείτε να πετύχετε εύκολα. Αποτελεσματικά life hacks όπως αυτά θα σας εξοικονομήσουν χρόνο, χρήματα και νεύρα. Θα σας παρουσιάσω 9 έξυπνα κόλπα για να κρατήσετε τα ρούχα σας σαν καινούρια!

- Διαφήμιση -

βάλτε παγάκια στο στεγνωτήριο για να αφαιρέσετε τις ζάρες από τα ρούχα

Βάλτε μερικά παγάκια στο στεγνωτήριο και βάλτε το σε μεσαία λειτουργία για περίπου 15 λεπτά. Τα παγάκια θα λιώσουν και θα μετατραπούν σε ατμό που θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τυχούσες ζάρες από τα ρούχα σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε μια υγρή κάλτσα στο στεγνωτήριο μαζί με τα ζαρωμένα ρούχα.

απαλλαγείτε από τα χνούδια στα ρούχα σας με ένα ξυράφι

Πιάσε ένα από τα ξυραφάκια σου από το ντους μαζί με αυτοκόλλητη ταινία. Φροντίστε να το κάνετε αυτό αργά, ώστε να μην κάνετε κατά λάθος τρύπα στα ρούχα σας.

Πλύνετε το ρούχο.

Ξυρίστε μέρη που έχουν χνούδια.

Χρησιμοποιήστε έναν κύλινδρο με χνούδι ή αυτοκόλλητη ταινία για να τα μαζέψετε.

χρησιμοποιήστε ατμό για να επαναφέρετε το σχήμα στο καπέλο σας

Πάρτε μία μικρή κατσαρόλα και βράστε νερό σε αυτήν. Χαμηλώστε τη φωτιά και βάλτε το καπέλο πάνω από την κατσαρόλα. Ο ατμός θα ισιώσει σταδιακά τα τσαλακώματα και θα επιστρέψει το σχήμα στο καπέλο.

επαναφέρετε τα ξεθωριασμένα ρούχα με αλάτι

Μόλις τοποθετήσετε τα ρούχα και το απορρυπαντικό στο πλυντήριο, προσθέστε 1/2 φλιτζάνι (150 g) αλάτι στον κύκλο πλύσης. Μόλις τοποθετήσετε τα ρούχα και το απορρυπαντικό σας στο πλυντήριο, ρίξτε περίπου 1/2 φλιτζάνι (150 g) αλάτι στο τύμπανο. Εκτός από την αποκατάσταση των χρωμάτων, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποφυγή του ξεθωριάσματος των καινούριων ρούχων.

Μπορείτε να προσθέσετε αλάτι σε κάθε φορτίο ρούχων, αν θέλετε. Το κανονικό επιτραπέζιο αλάτι ή το εξαιρετικά λεπτό αλάτι λειτουργούν καλά για αυτό, αλλά αποφύγετε το χοντροαλεσμένο θαλασσινό αλάτι καθώς μπορεί να μην διαλυθεί πλήρως στο πλυντήριο. Το αλάτι είναι επίσης αποτελεσματικό στην αφαίρεσης λεκέδων όπως αίμα, μούχλα και ιδρώτα.

κουμπώστε και κλείστε τα ρούχα σας πριν τα πλύνετε

Αφιερώστε λίγο χρόνο πριν να πετάξετε τα πάντα στο πλυντήριο για να κλείσετε και να κουμπώσετε τα ρούχα σας. Αυτό εμποδίζει το φερμουάρ να πιαστεί σε άλλα ρούχα και εμποδίζει το τράβηγμα ή τη χαλάρωση των κουμπιών. Εάν δεν το κάνετε, διατρέχετε τον κίνδυνο να πιάσετε, να τραβήξετε ή να σκίσετε το ύφασμα, να καταστρέψετε τον μηχανισμό ασφάλισης και να τραβήξετε κουμπιά κατά το πλύσιμο.

χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα για να κρατήσετε τα κουμπιά σας περισσότερο

Εάν θέλετε να αποτρέψετε την πτώση των κουμπιών σας, απλώς ράψτε τα με οδοντικό νήμα. Είναι ένα καλό κόλπο, ειδικά για κουμπιά που φθείρονται πολύ.

αφαιρέστε τη μυρωδιά από τα παπούτσια με μαγειρική σόδα

Βάλτε τουλάχιστον 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα σε κάθε παπούτσι. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε αρκετή μαγειρική σόδα για να καλύψετε ολόκληρη την εσωτερική σόλα του παπουτσιού. Εάν έχετε μεγάλα παπούτσια, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε περισσότερο από 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα.

χρησιμοποιήστε ισιωτική μαλλιών για να σιδερώσετε τους γιακάδες του πουκαμίσου

Αν ακόμη και μετά το σιδέρωμα, ο γιακάς του πουκαμίσου σας δεν φαίνεται τέλειος, τότε μία ισιωτική μαλλιών θα τον φτιάξει. Είναι επίσης ένα καλό life hack όταν βιάζεστε και δεν έχετε χρόνο να βγάλετε μια σιδερώστρα. Προσέξτε μόνο να μην καεί το ύφασμα.

επαναφέρετε βαμβακερά υφάσματα που έχουν μαζέψει με σαμπουάν μωρού

Το βαμβάκι είναι ίσως το πιο εύκολο λάθος να διορθωθεί λόγω των ιδιοτήτων του που χειρίζονται εύκολα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι βρεφικό σαμπουάν.

Τοποθετήστε τα ρούχα σας μέσα στο νιπτήρα ή σε ένα μπολ και γεμίστε το με χλιαρό νερό.

Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας από το σαμπουάν ή το μαλακτικό σας.

Αφήστε το να μουλιάσει για 30 λεπτά.

Τοποθετήστε τα ρούχα επίπεδα σε μια πετσέτα και τυλίξτε τα έτσι ώστε να είναι υγρά. Στη συνέχεια, ξετυλίξτε προσεκτικά το ρούχο σας και απλώστε το να στεγνώσει.

- Διαφήμιση -