Πώς να καλλιεργήσετε λεμονιές από φύλλα λεμονιάς σε 9 στάδια

Θα πιστεύατε ότι είναι δυνατή η καλλιέργεια λεμονόδεντρων από φύλλα λεμονιά; Και όμως γίνεται! Αν σας αρέσει να πειραματίζεστε και να αναζητάτε άλλους τρόπους πολλαπλασιασμού εκτός από τους σπόρους, τα μοσχεύματα βλαστών και τον εμβολιασμό, τότε μάθετε πώς να μεγαλώνετε λεμονόδεντρα από φύλλα λεμονιάς σε αυτήν την ανάρτηση και δοκιμάστε αυτό το υπέροχο hack στο σπίτι. Η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε τη δοκιμή αυτής της λεμονιάς από φύλλα είναι όταν ο καιρός είναι ζεστός και ελαφρώς αρκετά υγρός μετά τις αρχές της άνοιξης. Θα σας δείξω πως να καλλιεργήσετε λεμονιές από φύλλα λεμονιάς σε 9 στάδια!

- Διαφήμιση -

πάρτε φύλλα από ένα υγιές φυτό λεμονιάς

Πάρτε 8-10 πλούσια πράσινα φύλλα με μίσχο από ένα υγιές φυτό λεμονιάς. Πλύνετε τα καλά και σκουπίστε τη συσσωρευμένη σκόνη για να αποτρέψετε τυχόντες κινδύνους μόλυνσης από μύκητες. Η ιδέα πίσω από τη λήψη πολλαπλών φύλλων είναι να αυξηθούν οι πιθανότητες πολλαπλασιασμού. Εάν ένα φύλλο δεν ριζώσει, τα άλλα θα το κάνουν.

προετοιμάστε το μέσο καλλιέργειας

Πάρτε μία γλάστρα με διάμετρο περίπου 15 εκατοστών και γεμίστε τη με χοντρή άμμο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα κανονικό φυτόχωμα σπόρων. Ωστόσο, η τραχιά υφή της άμμου θα ενθαρρύνει τα φύλλα να ριζώσουν πιο γρήγορα.

φυτέψτε τα φύλλα

Φυτέψτε τα φύλλα στη γλάστρα βάζοντάς τα απαλά στα πλαϊνά της γλάστρας. Τοποθετήστε τα με τέτοιο τρόπο ώστε ο μίσχος να είναι εντελώς θαμμένος στο καλλιεργητικό μέσο. Αποφύγετε να πιέζετε πολύ τα φύλλα μέσα.

σωστό πότισμα

Μετά τη φύτευση των φύλλων, ποτίστε το καλλιεργητικό μέσο με τρόπο που να μην ενοχλεί τα φύλλα. Βεβαιωθείτε ότι δεν αφήνετε ποτέ αυτό το καλλιεργητικό μέσο να στεγνώσει εντελώς. Διατηρήστε τη γλάστρα σε μέρος που να εκπέμπει 3-4 ώρες απευθείας ηλιακό φως. Τα φύλλα της λεμονιάς χρειάζονται ζεστασιά και υγρασία για να ριζώσουν σωστά. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να καλύψετε τη γλάστρα με μια πλαστική μεμβράνη ή να τη διατηρήσετε σε θερμοκήπιο.

ανάπτυξη ριζών

Συνεχίστε να ποτίζετε το μέσο καλλιέργειας και συνεχίστε να παρέχετε έντονο φως για 4-6 ώρες. Θα δείτε τα φύλλα να μεγαλώνουν ένα μάτσο ρίζες σε 30-60 ημέρες. Είναι μια μακρά διαδικασία και θα πρέπει να έχετε υπομονή και να περιμένετε.

φύτευση των ριζών

Πλύνετε τις ρίζες με ένα λάστιχο για να αφαιρέσετε τυχόντα υπολείμματα άμμου. Αυτό θα τα απαλλάξει επίσης από την έναρξη της ανάπτυξης μυκήτων ή βακτηρίων, εξασφαλίζοντας επιτυχή πολλαπλασιασμό.

Στην συνέχεια γεμίστε μια γλάστρα με ένα μέσο καλλιέργειας που στραγγίζει καλά. Ανακατέψτε ίση ποσότητα χώματος, άμμου και τύρφης για να προσφέρετε τέλεια υφή και βασικά θρεπτικά συστατικά.

Περιστρέψτε τις βλαστημένες ρίζες σε κάποια ορμόνη ριζοβολίας (αν θέλετε) και στη συνέχεια τοποθετήστε τα φύλλα στην επιφάνεια του χώματος, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. Προσοχή: μην θάβετε τις ρίζες.

καλύψτε

Το κόλπο για την επίτευξη μιας υγιούς συγκομιδής βρίσκεται σε αυτό το βήμα. Καλύψτε τις ρίζες με χρησιμοποιημένο κατακάθι καφέ ή φύλλα τσαγιού καθώς τα φυτά εσπεριδοειδών προτιμούν λίγο όξινο χώμα για την καλλιέργεια υγιών καρπών. Τα φύλλα τσαγιού είναι πλούσια σε φώσφορο, άζωτο, κάλιο και άλλες βιταμίνες που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη των φυτών εκτός από την προσθήκη μιας υγιούς δόσης όξινων ενώσεων στο έδαφος. Εναλλακτικά μπορείτε να καλύψετε και με κανονικό χώμα!

βρέξτε το χώμα

Ρίξτε αρκετό νερό για να βεβαιωθείτε ότι ρέει μέχρι τις ρίζες. Θα χρειαστεί να κρατήσετε το χώμα λίγο στην υγρή πλευρά τους πρώτους μήνες έως ότου οι ρίζες του λεμονιού σταθεροποιηθούν καλά στο έδαφος.

ανάπτυξη φυτών

Νέα ανάπτυξη θα προκύψει από τις ρίζες μετά από 2 μήνες. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να συνεχίσετε να μεγαλώνετε τα φύλλα σε μια ενιαία μεγάλη γλάστρα ή να τα μεταφέρετε σε μεμονωμένα δοχεία, ακολουθώντας τον κανόνα ένα φυτό ανά γλάστρα.

- Διαφήμιση -