9 αποτελεσματικές μέθοδοι για να καθαρίσετε ένα καμένο ηλεκτρικό σίδερο

Όταν καίτε το κάτω μέρος του σίδερου σας, το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να το βγάλετε από την πρίζα. Αφήστε το σίδερο να κρυώσει και αφαιρέστε όσο περισσότερο από το καμένο ύφασμα μπορείτε. Εάν δεν μπορείτε να αφαιρέσετε το καμένο ύφασμα σε ένα κομμάτι, χρησιμοποιήστε ένα τσιμπιδάκι για να σηκώσετε μικρά κομμάτια λιωμένου υλικού από την πλάκα του πάτου. Μόλις βγάλετε όλο το καμένο ύφασμα από τον πάτο του σίδερου, καθαρίστε το χρησιμοποιώντας μία από τις παρακάτω μεθόδους. Θα σας παρουσιάσω 9 αποτελεσματικές μεθόδους για να καθαρίσετε ένα καμένο ηλεκτρικό σίδερο!

- Διαφήμιση -

αλάτι

Αυτός είναι ο πιο ήπιος τρόπος για να καθαρίσετε τα σημάδια καψίματος από το ηλεκτρικό σίδερο σας, επομένως θα πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που δοκιμάζετε. Θα χρειαστείτε κάποιο παλιό ύφασμα, επιτραπέζιο αλάτι και ένα υγρό πανί. Βάλτε κάτω ένα κομμάτι σκραπ υφάσματος στην σιδερώστρα σας. Συνδέστε το σίδερο σας και θερμαίνετε το στη ζεστή ρύθμιση (χωρίς ατμό). Ρίξτε αλάτι σε μια λεπτή στρώση πάνω από το χαρτί ή το ύφασμα και σιδερώστε το αλάτι με το ζεστό σίδερο, κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Κάνετε αυτό για ένα έως δύο λεπτά, προσθέτοντας περισσότερο αλάτι όσο χρειάζεται. Κλείστε το σίδερο και αφήστε το να κρυώσει. Τέλος σκουπίστε το με ένα υγρό πανί.

ζεστό λευκό ξίδι

Εάν τα καμένα σημάδια είναι πραγματικά άσχημα, θα πρέπει να είστε πιο επιθετικοί στις προσπάθειες καθαρισμού σας. Θα χρειαστείτε λευκό ξίδι και ένα υγρό πανί. Ζεσταίνουμε λίγο λευκό ξίδι και βουτάμε μέσα ένα μαλακό πανί. Σκουπίστε απαλά το πανί στην καμένη πλάκα του σίδερού σας μέχρι να φύγουν τα σημάδια. Ολοκληρώστε σκουπίζοντας το κάτω μέρος του σίδερου με ένα πανί εμποτισμένο με καθαρό νερό.

ξίδι και μαγειρική σόδα ή αλάτι

Εάν το ξίδι από μόνο του δεν σβήνει τα σημάδια, δοκιμάστε αυτό στη συνέχεια. Θα χρειαστείτε ζεστό ξίδι, μαγειρική σόδα ή επιτραπέζιο αλάτι και ένα υγρό πανί. Ανακατέψτε μερικά κουταλάκια του γλυκού αλάτι ή μαγειρική σόδα με το καυτό λευκό ξίδι. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να διαλυθεί το αλάτι ή η μαγειρική σόδα. Μουλιάστε ένα καθαρό πανί στο διάλυμα καθαρισμού και στη συνέχεια σκουπίστε τον πάτο του σιδήρου. Συνεχίστε το σκούπισμα μέχρι να φύγουν οι λεκέδες και, στη συνέχεια, καθαρίστε το κάτω μέρος του σίδερου με μια καθαρή, υγρή πετσέτα πριν το αποθηκεύσετε.

απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων

Εάν το σίδερο σας έχει αντικολλητικό πάτο, τότε έχετε την επιλογή να καθαρίσετε τα σημάδια με ένα υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων. Θα χρειαστείτε μπατονέτες, ένα υγρό πανί, μια πετσέτα, ένα μπολ με ζεστό νερό και υγρό απορρυπαντικό ρούχων. Προσθέστε μια ή δύο σταγόνες απορρυπαντικό σε ένα μικρό μπολ με ζεστό νερό. Βουτήξτε ένα καθαρό πανί στο διάλυμα και τρίψτε την πλάκα του πάτου. Στεγνώστε το κάτω μέρος του σίδερου με μια πετσέτα πριν χρησιμοποιήσετε ξανά τη συσκευή.

σαπούνι πιάτων και μπατονέτα

Υπάρχουν φορές που τα σημάδια καψίματος καλύπτουν τις σιδερένιες οπές. Για να καθαρίσετε αυτό το είδος ακαταστασίας, συνδυάστε νερό και λίγο απαλό σαπούνι πιάτων, για να δημιουργήσετε ένα μείγμα με σαπούνι. Βουτήξτε βαμβακερές μπατονέτες στο διάλυμα καθαρισμού και τρίψτε στην καμένη πλάκα του πάτου και στους βρώμικους αεραγωγούς. Μόλις φύγουν οι λεκέδες, χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί για να στεγνώσετε το σίδερο.

οξυζενέ

Ένας απλός τρόπος για να καθαρίσετε ένα καμένο σίδερο είναι να μουσκέψετε ένα πανί σε οξυζενέ, να το τοποθετήσετε σε μια σιδερώστρα και να το σιδερώσετε από πάνω μέχρι να φύγουν οι λεκέδες.

βερνίκι μετάλλων

Εάν καψίσατε ένα σίδερο που δεν έχει επικαλυμμένη πλάκα σιδήρου, μπορείτε να το σώσετε απλώνοντας μερικές σταγόνες γυαλιστικού μετάλλου. Τρίψτε το βερνίκι στα σημάδια του καψίματος με ένα πανί μέχρι να εξαφανιστούν, μετά πάρτε ένα καθαρό πανί και σκουπίστε τυχόντα υγρά σημεία.

χυμό λάιμ και μαγειρική σόδα

Ο χυμός λάιμ λειτουργεί αρκετά καλά στην ανύψωση των εγκαυμάτων από το σίδερο. Το οξύ από το λάιμ και η απαλή λειαντική δράση της μαγειρικής σόδας θα κάνουν το σίδερο σας να μοιάζει σαν καινούργιο. Αποσυνδέστε το σίδερο και αφήστε το να κρυώσει. Στύψτε ένα λάιμ και προσθέστε αρκετή μαγειρική σόδα για να γίνει μια πάστα. Τοποθετήστε την πάστα στις λερωμένες περιοχές του σίδερου και αφήστε στο σίδερο για τουλάχιστον 5 λεπτά. Δοκιμάστε ένα τμήμα μετά από 5 λεπτά για να δείτε εάν η πάστα ανασηκώνει τον λεκέ. Στην συνέχεια τρίψτε απαλά το λάιμ και την πάστα σόδας μέχρι να καθαρίσει ο πάτος του σίδερου. Σκουπίστε την περίσσεια πάστας με ένα υγρό πανί και αφήστε το σίδερο να στεγνώσει στον αέρα.

λιωμένο κερί

Ενώ το λιωμένο κερί κεριών είναι πρόβλημα όταν χύνεται σε χαλιά και τραπεζομάντιλα, λειτουργεί εξαιρετικά για τον καθαρισμό καμένων σημείων από τον πάτο ενός σίδερου. Ρυθμίστε το σίδερο στη χαμηλότερη ρύθμιση. Προσέξτε να μην αγγίξετε τον πάτο – είναι ακόμα πολύ ζεστό. Τρίψτε το κερί πάνω από τα σημάδια του εγκαύματος και τους λεκέδες από καύση. Χρησιμοποιώντας ένα χοντρό πανί (μπορείτε να προστατέψετε τα χέρια σας φορώντας γάντια φούρνου), ασκήστε πίεση για να τρίψετε το κερί και τον λεκέ από το σίδερο. Σκουπίστε το σίδερο τοποθετώντας ένα χοντρό, βρεγμένο πανί σε μια επίπεδη επιφάνεια. Σιδερώστε το πανί για να αφαιρέστε το υπόλοιπο κερί και για να δημιουργήσετε μια λάμψη στον πάτο του σίδερου.

- Διαφήμιση -