6 χρήσιμα tips για να γλιτώσετε χρόνο από το σιδέρωμα

Η αλήθεια είναι πως η πιο βαρετή δουλειά μέσα στο σπίτι για τους περισσότερους, είναι το σιδέρωμα. Και τι δεν θα δίνατε για να σιδερώνονται τα ρούχα αυτόματα μετά το πλύσιμο!!! Αυτό φυσικά δεν γίνεται αλλά τουλάχιστον μπορούμε να κερδίσουμε χρόνο στο σιδέρωμα με κάποια χρήσιμα tips. Θα σας παρουσιάσω 6 χρήσιμα tips για να γλιτώσετε χρόνο από το σιδέρωμα!

- Διαφήμιση -

trick με το βρεγμένο σφουγγάρι

Βάλτε τα τσαλακωμένα σας ρούχα μέσα στο στεγνωτήριο μαζί με ένα υγρό σφουγγάρι και βάλτε το μηχάνημα σας σε λειτουργία για 10-15 λεπτά. Μόλις τα βγάλετε το τσαλάκωμα θα έχει φύγει και δεν θα χρειαστεί να σιδερώσετε καθόλου τα ρούχα σας. Αντί για σφουγγάρι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια βρεγμένη πετσέτα.

τινάξτε τα ρούχα σας

Αν βάλετε τα βρεγμένα ρούχα σας κουλουριασμένα όπως βγαίνουν από το πλυντήριο κατευθείαν στο στεγνωτήριο τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βγούνε υπερβολικά τσαλακωμένα. Τινάξτε τα ένα ένα πριν τα τοποθετήσετε στο στεγνωτήριο για να γλιτώσετε αργότερα χρόνο στο σιδέρωμα.

μειώστε την ταχύτητα του πλυντηρίου σας

Όσο πιο αργά γυρίζει το πλυντήριό σας τόσο πιο ατσαλάκωτα θα βγούνε τα ρούχα σας. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για το στεγνωτήριο. Το σωστό δίπλωμα θα σας γλιτώσει χρόνο από το σίδερο. Γι’ αυτό μην αφήνετε πολύ ώρα τα ρούχα μέσα στο πλυντήριο. Αφού τελειώσει το πλύσιμο των ρούχων σας, μην τα αφήνετε για πολύ ώρα μέσα στο πλυντήριο ή και στο στεγνωτήριο. Ειδικά στο στεγνωτήριο τα ρούχα όσο πιο πολύ «κάθονται» τόσο πιο πολλές «ζάρες» αποκτούν.

ψεκάστε τα ρούχα σας

Το σπρέι νερού βοηθάει τα ρούχα να μην τσαλακώνονται πολύ, όση ώρα είναι κρεμασμένα στο σχοινί για να στεγνώσουν. Ψεκάστε τα και στη συνέχεια απλώστε τα. Αποφύγετε να ψεκάσετε ευαίσθητα υφάσματα όπως μετάξι.

διπλώστε τα ρούχα σας σωστά

Το σωστό δίπλωμα των ρούχων σας πριν το σίδερο έχει μεγάλη σημασία ειδικά αν δεν έχετε σκοπό να τα σιδερώσετε αμέσως. Διπλώστε τα σωστά ώστε να μην δημιουργήσουν «ζάρες» που δύσκολα μετά θα σιδερωθούν. Επιλέξτε το δίπλωμα που κάνουν στα καταστήματα για να είστε σίγουρες.

- Διαφήμιση -