3 τρόποι για να αφαιρέσετε τις βρωμιές από τις λευκές κάλτσες και να τις αρωματίσετε χωρίς να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη

Οι κάλτσες είναι τα πιο κοινά ρούχα που μαζεύουν συχνά λεκέδες που αποδεικνύονται δύσκολο να αφαιρεθούν – ειδικά όταν είναι λευκές. Οι λευκές κάλτσες συχνά προκαλούν προβλήματα κατά τον καθαρισμό, γιατί μερικές φορές δεν ανακτούν εντελώς το αρχικό τους χρώμα ή ακόμα κι αν χρησιμοποιηθεί αρκετό λευκαντικό, παίρνουν ένα κιτρινωπό χρώμα. Γι’ αυτό θα πρέπει να γνωρίζετε τους κατάλληλους τρόπους για να καθαρίσετε τις λευκές σας κάλτσες! Θα σας παρουσιάσω 3 τρόπους για να αφαιρέσετε τις βρωμιές από τις λευκές κάλτσες και να τις αρωματίσετε χωρίς να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη!

- Διαφήμιση -

οξυζενέ

Η πρώτη μέθοδος λεύκανσης για τις κάλτσες, περιλαμβάνει το οξυζενέ. Είναι απαραίτητο να το αραιώσετε σε ένα δοχείο και να βυθίσετε τις προς λεύκανση κάλτσες για 30 λεπτά. Μετά από αυτό το διάστημα ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

λεμόνι και αλάτι

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει μαζί με το απορρυπαντικό, το χυμό λεμονιού και το αλάτι. Μόλις ενωθούν όλα, χαμηλώστε τη φωτιά και βυθίστε τις κάλτσες. Αφήνουμε να μουλιάσουν για περίπου 40 λεπτά. Μετά από αυτό το διάστημα, ξεπλύνετε με άφθονο νερό και στεγνώστε στον ήλιο.

λευκό ξίδι

Προσθέστε μισό φλιτζάνι λευκό ξίδι στο απορρυπαντικό που χρησιμοποιείτε στο πλυντήριο. Πραγματοποιήστε το πλύσιμο ως συνήθως. Για τις κάλτσες με έντονους λεκέδες σε ορισμένα σημεία, βάλτε ξίδι απευθείας στην περιοχή.

- Διαφήμιση -