13 έξυπνες ιδέες για να καθαρίσετε τα δύσκολα σημεία στο σπίτι

Σε κάθε σπίτι υπάρχουν σημεία τα οποία ζορίζουν κάθε νοικοκυρά στον καθαρισμό τους. Οι περσίδες, η κεφαλή του τηλεφώνου του ντουζ, οι αεραγωγοί στο κλιματιστικό είναι μόνο κάποια από αυτά! Είναι πολύ σημαντικό όταν κάνουμε γενική καθαριότητα να δίνουμε προσοχή και σε αυτά τα σημεία γιατί αποτελούν χώρους όπου συσσωρεύεται η βρωμιά και η σκόνη και αν δεν τα καθαρίζουμε τότε το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο. Συγκεντρώσαμε λοιπόν και σας παρουσιάζουμε 13 έξυπνες ιδέες για να καθαρίσετε τα δύσκολα σημεία στο σπίτι!

- Διαφήμιση -

Καθαρισμός περσίδων

Ένας τρόπος για να καθαρίσετε τις περσίδες είναι να χρησιμοποιήσετε ελαστικές ταινίες για να τυλίξετε ένα υγρό πανί γύρω από την κάθε λαβίδα. Παρεμπιπτόντως, αυτό το κόλπο χρησιμοποιείται από επαγγελματίες καθαριστές σπιτιού.

Σκούπισμα κουφωμάτων με ηλεκτρική σκούπα

Ένας πολύ καλός τρόπος για να καθαρίσετε το πλαίσιο του παραθύρου σας είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ρολό χαρτιού υγείας στο άκρο του σωλήνα αναρρόφησης της ηλεκτρικής σας σκούπας. Το ρολό από το χαρτί υγείας είναι κατασκευασμένο από μαλακό χαρτόνι, οπότε μπορείτε να το διαμορφώσετε ώστε να ταιριάζει σχεδόν σε κάθε γωνιά ή σχισμή.

Καθαρισμός δυσπρόσιτων σημείων στο αυτοκίνητό

Για να κάνετε το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας να φαίνεται προσεγμένο, χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα και καθαρίστε τη βρωμιά σε δυσπρόσιτα σημεία.

Καθαρισμός του πληκτρολογίου

Χρησιμοποιήστε αυτή τη μέθοδο όταν βρίσκεστε στο γραφείο σας. Απλώς διπλώστε ένα αυτοκόλλητο χαρτί στη μέση, έτσι ώστε η κολλώδης πλευρά να βλέπει προς τα έξω και, στη συνέχεια, τρίψτε το ανάμεσα στα πλήκτρα του υπολογιστή σας για να μαζέψετε όλη τη σκόνη και τα ψίχουλα.

Καθαρισμός στρώματος

Συνήθως τα στρώματα έχουν σχισμές στις οποίες μαζεύονται σκόνη και και βρωμιάς που είναι δύσκολο να τις καθαρίσουμε! Ρίξτε μαγειρική σόδα πάνω από το στρώμα σας μέχρι να σχηματιστεί ένα λεπτό στρώμα. Περιμένετε 10 λεπτά και, στη συνέχεια, σκουπίστε τα όλα με την ηλεκτρική σκούπα.

Αφαίρεση λεκέδων σκληρού νερού από τη βρύση

Πολύ συχνά η βρύση μας αποκτά λεκέδες από νερό! Πώς όμως μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτούς τους λεκέδες; Απλώς χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα και μαγειρική σόδα και οι λεκέδες του νερού θα αποτελέσουν παρελθόν.

Καθαρισμός μαχαιριών

Γεμίστε το νεροχύτη με ζεστό σαπουνόνερο και βουτήξτε το κομμάτι του μαχαιριού που θέλετε να καθαρίσετε μέσα του. Αφήστε το να καθίσει για περίπου 10 λεπτά και σκουπίστε με ένα σφουγγάρι.

Καθαρισμός αμπαζούρ

Διατηρήστε τα υφασμάτινα αμπαζούρ σας χωρίς σκόνη με τον αυτοκόλλητο κύλινδρο που χρησιμοποιείτε συνήθως για να αφαιρείτε τις τρίχες των κατοικίδιων από τα ρούχα σας.

Καθαρισμός δυσπρόσιτων σημείων στη ντουζιέρα

Εφαρμόστε ένα μείγμα από χυμό λεμονιού και μαγειρική σόδα στη βρώμικη περιοχή. Αφήστε το να καθίσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε το με μια σκληρή βούρτσα.

Καθαρισμός κεφαλής ντους

Αναμείξτε 1/3 φλιτζάνι μαγειρική σόδα με 1 φλιτζάνι ξύδι. Γεμίστε μια πλαστική σακούλα με το μείγμα που προκύπτει και τυλίξτε την γύρω από την κεφαλή του ντους σας. Χρησιμοποιήστε λίγο κορδόνι για να δέσετε την σακούλα γύρω από το λαιμό της κεφαλής του ντους για να τη διατηρήσετε στη θέση της. Αφήστε την για 2-3 ώρες.

Καθαρισμός αεραγωγών κλιματισμού

Τυλίξτε μια υγρή πετσέτα εμποτισμένη με καθαριστικό γύρω από ένα μαχαίρι και περάστε την μέσα από τους αεραγωγούς σας. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

Πλύσιμο κουρτίνας μπάνιου

Το καθάρισμα της κουρτίνας του μπάνιου στο πλυντήριο είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να την κάνετε να φαίνεται ξανά σαν καινούργια. Μην ξεχάσετε να τυλίξετε την κουρτίνα του μπάνιου με μερικές πετσέτες για να μην καταστραφεί.

Καθαρισμός μπουκαλιών

- Διαφήμιση -