7 λόγοι για τους οποίους μπορεί να μυρίζει άσχημα το πλυντήριο των ρούχων

Κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα του πλυντηρίου σας, εντοπίζετε μια άσχημη μυρωδιά και όχι το φρέσκο ​​άρωμα των καθαρών ρούχων; Ο προορισμός του πλυντηρίου ρούχων είναι να καθαρίζει σε βάθος τα ρούχα και να μοσχομυρίζουν. Αν όμως, έχετε παρατηρήσει μια ιδιαίτερη μυρωδιά που προέρχεται από το πλυντήριο των ρούχων σας τότε θα πρέπει να ελέγξετε πού οφείλεται, ώστε να μην επηρεάζει τα ρούχα σας. Θα σας παρουσιάσω 7 λόγους για τους οποίους μυρίζει άσχημα το πλυντήριο των ρούχων!

- Διαφήμιση -

Πλένετε σε χαμηλές θερμοκρασίες

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη κάνουμε όταν βάζουμε πλυντήριο ρούχων είναι να πλένουμε τα ρούχα σε λάθος θερμοκρασία. Εάν βάζετε το πρόγραμμα σε χαμηλή θερμοκρασία, υπάρχει περίπτωση να μη πλυθούν σε βάθος τα ρούχα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν άσχημες μυρωδιές. Επομένως, όσα υφάσματα το επιτρέπουν, ενδείκνυται να τα πλένετε στους 60 βαθμούς.

Λάθος ποσότητα απορρυπαντικού

Επίσης, ένας λόγος που μυρίζει το πλυντήριο ρούχων είναι το γεγονός ότι δε βάζετε την σωστή ποσότητα απορρυπαντικού. Εάν τοποθετείτε λίγο απορρυπαντικό στη θήκη, υπάρχει περίπτωση να μη πλυθούν καλά τα ρούχα και να μυρίζουν στο τέλος της πλύσης. Από την άλλη πλευρά, αν βάλετε παραπάνω ποσότητα απορρυπαντικού είναι ικανή να αφήσει υπολείμματα, τα οποία αφήνουν επίσης μια ιδιαίτερη μυρωδιά. Συνεπώς, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το απορρυπαντικό σε συγκεκριμένη δοσολογία. Συνήθως, συνοδεύουν τις συσκευασίες, καπάκια συγκεκριμένης ποσότητας για δική τη διευκόλυνση σας.

Μυρωδιά καινούργιου

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι τα καινούργια αντικείμενα έχουν μια ιδιαίτερη μυρωδιά. Η μυρωδιά των μετάλλων και των υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των οικιακών συσκευών είναι πολύ συγκεκριμένη και εσωκλείεται όταν αυτή συσκευάζεται. Ωστόσο, εάν μόλις το έχετε αγοράσει το πλυντήριο ρούχων και μυρίζει , μην ανησυχείτε! Με τις πρώτες πλύσεις που θα βάλετε σε λειτουργία, η ιδιαίτερη μυρωδιά θα φύγει από μόνη της χωρίς μεγάλη δυσκολία. Ταυτόχρονα, αν αφήσετε την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτή θα βοηθήσει στο να φύγει η οσμή του καινούργιου αντικειμένου.

Πρόβλημα στην αποχέτευση

Μόλις εντοπίσετε περίεργη μυρωδιά στον κάδο του πλυντηρίου, καλό θα ήταν να κάνετε έναν καθαρισμό στο πλυντήριο ρούχων σας, ώστε να απολυμανθεί και να απαλλαγείτε από τη δυσοσμία. Παρ’ όλα αυτά, εάν το έχετε καθαρίσει απ’ άκρη σε άκρη και η μυρωδιά παραμένει έντονη, τότε το πρόβλημα βρίσκεται αλλού. Θα πρέπει να ελέγξετε την αποχέτευση που είναι συνδεδεμένη με το πλυντήριο. Ενδέχεται να μη λειτουργεί σωστά και να χρειάζεται επισκευή από τεχνικό.

Πρόβλημα με την παροχή νερού

Μήπως έχετε αντιληφθεί ότι μυρίζει το πλυντήριο ρούχων σαν χαλασμένο αυγό; Η μυρωδιά αυτή είναι πολύ έντονη και θα πρέπει να ανησυχήσετε μόλις μυρίσετε κάτι τέτοιο. Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, η αιτία της άσχημης μυρωδιάς βρίσκεται στην παροχή νερού. Πιο συγκεκριμένα, είναι πιθανόν να έχει βουλώσει η αποχέτευση της συσκευής σας και να χρειάζεται απόφραξη. Θα πρέπει να καλέσετε έναν υδραυλικό να ελέγξει τη συσκευή και να ξεβουλώσει την αποχέτευση εάν χρειάζεται.

Μυρωδιά μούχλας

Όταν μυρίζει το πλυντήριο ρούχων ή τα ίδια τα ρούχα το πιο πιθανόν είναι να οφείλεται σε μούχλα. Η μούχλα μπορεί να δημιουργηθεί στον κάδο του πλυντηρίου για διάφορους λόγους. Ένας από αυτούς είναι η ποσότητα νερού που εγκλωβίζεται μέσα σε αυτόν. Όταν τελειώνει ένα πρόγραμμα πλύσης, πολύ συχνά αφαιρείτε τα ρούχα και κλείνετε αμέσως την πόρτα. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείτε να κάνετε. Η υγρασία μένει μέσα στο πλυντήριο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μούχλα και συνεπώς δυσοσμίες, γι’ αυτό καλό θα ήταν να την αφήνετε ανοιχτή την πόρτα για να αεριστεί ο κάδος. Επίσης, άλλο ένα σφάλμα είναι να μένουν τα ρούχα στον κάδο για πολλές ώρες. Στην περίπτωση αυτή, πέρα από το γεγονός ότι τσαλακώνονται τα ρούχα, αναπτύσσονται μικροοργανισμοί εξαιτίας της υγρασίας και δημιουργείται μούχλα. Επομένως, φροντίστε να αφαιρείτε τα ρούχα το συντομότερο δυνατόν μετά την πλύση.

Υπερφορτώνετε τον κάδο του πλυντηρίου

Σε κάθε συσκευή πλυντηρίου μπορείτε να βάλετε συγκεκριμένο βάρος ρούχων στον κάδο σύμφωνα με τον κατασκευαστή και το μοντέλο. Συνεπώς εάν προσπαθήσετε να προσθέσετε μεγαλύτερη ποσότητα στον κάδο από αυτή που δέχεται κανονικά, τότε υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Το πρώτο είναι το γεγονός ότι δε θα καθαριστούν καλά τα ρούχα σας και συνεπώς θα μυρίζει το πλυντήριο ρούχων περίεργα μόλις ανοίξετε την πόρτα. Επίσης, θα αναγκαστείτε να τα ξαναβάλετε για πλύση και αυτή τη φορά σε δύο διαφορετικές πλύσεις. Ενώ το δεύτερο ενδεχόμενο είναι να δημιουργηθεί βλάβη στο μηχανισμό της συσκευής, πράγμα που σημαίνει ότι δε χρειάζεται να το ριψοκινδυνεύσετε άδικα.

- Διαφήμιση -