7 απίθανα πράγματα που δεν γνωρίζατε ότι μπορείτε να κάνετε με ένα παγάκι

Εάν χρησιμοποιείτε μόνο παγάκια για να διατηρήσετε τα ποτά σας παγωμένα ή τα βάζετε μέσα στον καφέ σας, αξιοποιείτε μόνο ελάχιστες από τις δυνατότητες που έχουν. Με ένα παγάκι μπορείτε να κάνετε από καθαρισμό μέχρι φροντίδα των φυτών! Θα σας παρουσιάσω 7 απίθανα πράγματα που δεν γνωρίζατε ότι μπορείτε να κάνετε με ένα παγάκι!

- Διαφήμιση -

καθαρίστε την τσίχλα από ρούχα και υφάσματα

Εάν έχει κολλήσει τσίχλα στα ρούχα σας ή σε οποιοδήποτε ύφασμα, μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε την τσίχλα με ένα παγάκι. Βάλτε το παγάκι πάνω στην τσίχλα και αφήστε το να καθίσει μέχρι να στερεοποιηθεί η τσίχλα. Θα διαπιστώσετε πλέον ότι ξεκολλάει πολύ εύκολα!

σιδερώστε γρήγορα τα ρούχα σας

Φανταστείτε τα ρούχα που πλύνατε να βγαίνουν από το στεγνωτήριο σιδερωμένα! Τέλειο ε; Ρυθμίστε λοιπόν το στεγνωτήριο σας στην πιο ζεστή ρύθμιση και ρίξτε μερικά παγάκια στα ρούχα που βάλατε στο στεγνωτήριο. Το παγάκι δημιουργεί ατμό στο στεγνωτήριο και τα ρούχα βγαίνουν από το στεγνωτήριο λεία και σιδερωμένα.

εξαλείψτε τα σημάδια στα χαλιά

Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε τα σημάδια που δημιουργούνται στα χαλιά από τον καναπέ, το τραπεζάκι ή τα πόδια του τραπεζιού στο με ένα παγάκι. Βάλτε ένα παγάκι στο σημάδι στο χαλί και αφήστε το να λιώσει. Στη συνέχεια, βουρτσίστε το χαλί για να φαίνεται σαν καινούργιο. Αυτό λειτουργεί καλύτερα σε χοντρά χαλιά. Ωστόσο, έχει ορατή επίδραση και σε άλλα χαλιά.

ξαναζεστάνετε το ρύζι

Το ξαναζεσταμένο ρύζι δεν θα είναι τόσο νόστιμο όσο το φρεσκομαγειρεμένο και δεν θα έχει την κατάλληλη υγρασία. Αν θέλετε να το καταναλώσετε ζεσταίνοντας το ξανά, το παγάκι θα κάνει το ρύζι όπως όταν το μαγειρέψατε. Ρίξτε ένα ή περισσότερα παγάκια στο ρύζι που θα ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων, ανάλογα με την ποσότητα. Όταν λιώσει ο πάγος, θα προσθέσει υγρασία στο ρύζι και θα το αφήσει να ζεσταθεί ομοιόμορφα.

ποτίστε τα φυτά σας

Έχετε γλάστρες οι οποίες συνεχώς ξεχειλίζουν κατά το πότισμα; ή έχετε φυτά στα οποία δεν έχετε εύκολη πρόσβαση στο πότισμά τους; Μπορείτε εύκολα να ποτίσετε τα φυτά σας ρίχνοντας μερικά παγάκια στο χώμα μέσα σε ένα δυσπρόσιτο φυτό ή σε μια γλάστρα που έχει την τάση να ξεχειλίζει.

σπιτικό dressing

Αν φτιάχνετε ένα dressing σαλάτας με βάση το λάδι, μπορεί να έχετε αντιμετωπίσει το πρόβλημα να είναι νερουλή η σαλάτα. Είναι εύκολο να διορθωθεί. Πώς; Προσθέστε ένα παγάκι! Σε αντίθεση με ό,τι νομίζετε (δεν θα το κάνει πιο νερουλό), το παγάκι θα βοηθήσει να πήξει η σάλτσα. Το κρύο λάδι από το παγάκι θα το κάνει να σκληρύνει λίγο περισσότερο.

ανακουφίζει από τον πόνο

Εάν κολλήσετε κάποιο θραύσμα, εφαρμόστε ένα παγάκι στην πληγείσα περιοχή. Δυστυχώς, ένα παγάκι δεν διευκολύνει την αφαίρεση ενός θραύσματος. Το κρύο θα μουδιάσει λίγο το δέρμα σας, πράγμα που σημαίνει ότι θα αισθανθείτε λιγότερο πόνο όταν αφαιρείτε το θραύσμα.

- Διαφήμιση -