5 ασυνήθιστοι τρόποι να χρησιμοποιήσουμε αλάτι στον κήπο

Το αλάτι είναι ίσως το πιο απαραίτητο υλικό στην κουζίνα προκειμένου να δώσει γεύση στα φαγητά μας. Γνωρίζετε όμως ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στον κήπο μας; Θα σας παρουσιάσω 5 ασυνήθιστους τρόπους για να χρησιμοποιήσουμε αλάτι στον κήπο μας!

- Διαφήμιση -

εξαλείψτε το δηλητηριώδη κισσό

Ο δηλητηριώδης κισσός μπορεί να προκαλέσει εξανθήματα με φαγούρα και επώδυνες φουσκάλες. Χρησιμοποιήστε αλατόνερο για να σκοτώσετε τον δηλητηριώδη κισσό. Διαλύστε 1 φλιτζάνι αλάτι σε 1 ποτήρι ζεστό νερό. Ψεκάστε αυτό το μείγμα στα φύλλα και τους μίσχους του δηλητηριώδους κισσού.

σκοτώστε τα ζιζάνια

Το αλάτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θανάτωση των ζιζανίων. Για να φτιάξετε αυτό το αλμυρό ζιζανιοκτόνο, βράστε 1 λίτρο νερό, διαλύστε 5 κουταλιές της σούπας ξύδι και 2 κουταλιές της σούπας αλάτι. Μετά την ανάμειξη, ρίξτε αυτό το διάλυμα πάνω από τα ζιζάνια ανάμεσα στις ρωγμές σε πεζοδρόμια και δρόμους.

αποτρέψτε τα μυρμήγκια

Τα μυρμήγκια μπορεί να είναι καταστροφικά στον κήπο και να σκοτώσουν πολλά ωφέλιμα έντομα, συμπεριλαμβανομένων των γαιοσκωλήκων. Απλώς πασπαλίστε αλάτι σε περιοχές κοντά σε ίχνη μυρμηγκιών για να τα αποτρέψετε από το να πλησιάσουν.

εξολοθρεύστε τα σαλιγκάρια

Ρίξτε μια μεγάλη δόση αλατιού σε σαλιγκάρια για να τα εξολοθρεύσετε.

αφαιρέστε τη σκουριά

Εάν η σκουριά έχει κάνει την εμφάνισή της στα εργαλεία κήπου, στα μεταλλικά έπιπλα και σε άλλα σιδερένια αντικείμενα, χρησιμοποιήστε αλάτι. Η σκουριά είναι πάντα ένας πρόβλημα για να αφαιρέσετε, αλλά αν έχετε λίγο χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι, μπορείτε να δημιουργήσετε μια πάστα που την βγάζει αρκετά καλά.

- Διαφήμιση -