Το ροδάκινο είναι ένα από τα πιο νόστιμα και ευεργετικά φρούτα του καλοκαιριού. Ωστόσο, δεν είναι πάντα δυνατό να ξεφλουδίσετε τη φλούδα του ροδάκινου με το χέρι. Όταν θέλουμε να το ξεφλουδίσουμε με ένα μαχαίρι, πετάμε και ένα μέρος του φρούτου. Ειδικά αν πρόκειται να φτιάξετε ένα επιδόρπιο ροδάκινου, ίσως χρειαστεί να ξεφλουδίσετε πολλά ροδάκινα. Θα σας παρουσιάσω μια απλή αλλά αποτελεσματική μέθοδο μόνο για το ξεφλούδισμα των ροδάκινων.

Σε μια μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα βάλτε νερό και αφήστε το να πάρει μια βράση. Μουλιάστε το ροδάκινο που θέλετε να ξεφλουδίσετε σε βραστό νερό για 30 δευτερόλεπτα. Στην συνέχεια αφαιρέστε το ροδάκινο και τοποθετήστε το αμέσως σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να κρυώσει. Στην συνέχεια βγάζετε το ροδάκινο και το τρίβετε λίγο με το χέρι σας. Θα διαπιστώσετε ότι οι φλούδες ροδάκινου έχουν μείνει στα χέρια σας.