20 ιδέες για να φτιάξουμε έπιπλα κήπου από ξύλινες παλέτες

Όταν ο καιρός είναι ζεστός, οι δραστηριότητές μας επικεντρώνονται στα εξωτερικά τμήματα του σπιτιού. Χρόνος για την οικογένεια, ώρα για φαγητό, ακόμα και χαλάρωση στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού, όπως ο κήπος, το αίθριο και η αυλή για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τον ζεστό καιρό. Έτσι, οι εξωτερικοί χώροι έχουν απόλυτη ανάγκη από καλή επίπλωση, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε τη διασκέδαση και τη χαρά σας στον ζεστό καιρό. Η απόκτηση σετ καθιστικών, τραπεζαρίας και μπαρ για τους εξωτερικούς χώρους μπορεί να είναι πραγματική επιβάρυνση για τις τσέπες σας, γι’ αυτό σας προτείνουμε να φτιάξετε μόνοι σας αυτά τα απαραίτητα έπιπλα! Χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο ξύλο, όπως οι διάσημες παλέτες, μπορείτε να δημιουργήσετε καθίσματα, τραπεζαρία και άλλα έπιπλα βεράντας από παλέτες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βρείτε μερικές παλέτες. Θα σας παρουσιάσω 20 ιδέες για να φτιάξετε έπιπλα κήπου από παλέτες!

- Διαφήμιση -

Φιλικό προς το περιβάλλον υλικό κατ’ εξοχήν, οι ξύλινες παλέτες είναι ιδανικές για τη δημιουργία διακοσμητικών επίπλων ή αξεσουάρ, συνδυάζοντας τόσο τη vintage γοητεία όσο και τη μοντέρνα κομψότητα. Πολύ οικονομικές, οι παλέτες έχουν μεγάλη ποικιλία μορφών και πληρούν διαφορετικές απαιτήσεις όσον αφορά την ποιότητα και την αντοχή. Οι πλήρως ανακυκλώσιμες, θερμικά επεξεργασμένες παλέτες HT μειώνουν τους κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με τα χημικά. Αν, αντίθετα, πρόκειται για παλέτα με την ένδειξη MB, συνιστάται ανεπιφύλακτα να μην τη χρησιμοποιήσετε, καθώς θα μολύνει την ατμόσφαιρα της κατοικίας.

Οι παλέτες μπορούν να ξαναβαφούν, να βερνικωθούν ή να λαδωθούν ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ανάλογα με τις επιθυμίες σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρη την παλέτα ή μόνο ορισμένες σανίδες. Πρέπει επομένως να αποσυναρμολογηθεί εκ των προτέρων ή να κοπεί. Οι παλέτες αυτές χρησιμοποιούνται τα τελευταία χρόνια για την κατασκευή όλων των τύπων επίπλων για εσωτερική και εξωτερική χρήση. Εκτιμούνται ιδιαίτερα για την ευελιξία τους όσον αφορά το στυλ και τη λειτουργικότητα. Η λίστα είναι μεγάλη και η φαντασία είναι το μόνο όριο.

- Διαφήμιση -