4 τρόποι για να αφαιρέσουμε τις γρατζουνιές από τον νιπτήρα

Δεδομένου ότι η πορσελάνη είναι ένα στρώμα από πηλό καολίνη που ψήνεται στη φωτιά στην επιφάνεια ενός μεταλλικού νεροχύτη σε υψηλή θερμοκρασία, απαιτεί ήπια φροντίδα κατά την αφαίρεση γρατζουνιών. Το σημαντικό είναι ότι οι γρατζουνιές σε πορσελάνινο νιπτήρα φεύγουν. Γι’ αυτό καλό είναι να ξεκινήσετε με τα λιγότερο λειαντικά υλικά και να συνεχίσετε με τα πιο σκληρά, αν δεν δείτε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε! Θα σας παρουσιάσω 4 τρόπους για να αφαιρέσετε γρατζουνιές από τον νιπτήρα σας!

- Διαφήμιση -

μαγειρική σόδα

Πασπαλίστε με μια στρώση μαγειρική σόδα για να διορθώσετε ελαφριές γρατζουνιές. Τρίψτε τη με ένα βρεγμένο σφουγγάρι για περίπου τρία λεπτά. Ξεπλύνετε το σημείο για να δείτε πόση γρατζουνιά έχει απομείνει. Αν έχουν μείνει λίγες γρατζουνιές ακόμα, επαναλάβετε τη διαδικασία.

λειαντικό καθαριστικό

Χρησιμοποιήστε ένα λειαντικό καθαριστικό για να αφαιρέσετε γρατζουνιές και λεκέδες από τον νιπτήρα. Επιλέξτε ένα ήπια λειαντικό καθαριστικό, το οποίο περιέχει οξαλικό οξύ που λευκαίνει, καθαρίζει και αφαιρεί τη σκουριά. Απλώστε μια μικρή ποσότητα κρέμας στις γρατζουνιές σας και τρίψτε με ένα βρεγμένο σφουγγάρι για λίγα λεπτά. Ξεπλύνετε με καθαρό νερό για να ελέγξετε το αποτέλεσμα της δουλειάς σας.

ελαφρόπετρα

Αφαιρέστε βαθύτερες γρατζουνιές και σκουριά στον νιπτήρα χρησιμοποιώντας ελαφρόπετρα λεπτών πόρων. Αρχικά μουλιάστε την πέτρα σε νερό. Στην συνέχεια τρίψτε την πέτρα πάνω από την γρατζουνιά για περίπου τριάντα δευτερόλεπτα. Πιέστε ελαφρά προς τα κάτω με την πέτρα. Σκουπίστε την περίσσεια υγρού και την πέτρα σε σκόνη για να δείτε τα αποτελέσματά σας.

κιτ επισκευής πορσελάνης

Διορθώστε βαθιές γρατζουνιές με ένα κιτ επισκευής πορσελάνης. Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα από το γλάσο βαφής με ένα μικρό πινέλο. Καλύψτε ολόκληρη τη γρατζουνιά και τη γύρω περιοχή. Περιμένετε τον καθορισμένο χρόνο για να δέσει το γλάσο. Εφαρμόστε τη δεύτερη και την τρίτη στρώση όπως χρειάζεται. Αφήστε το για λίγο και στην συνέχεια τρίψτε απαλά με το παρεχόμενο λεπτό ύφασμα. Τέλος ξεπλύνετε και γυαλίστε ελαφρά με ένα καθαρό πανί.

- Διαφήμιση -