4 φυσικοί τρόποι για να διατηρήσετε τα ζωντανά χρώματα στα ρούχα σας


Είναι ένας αναπόφευκτος κύκλος. Μετά από συνεχή φθορά και ατελείωτες περιστροφές στο πλυντήριο και το στεγνωτήριο, το αγαπημένο σας μπλουζάκι έχει ξεθωριάσει σε μια θαμπή εκδοχή της φωτεινής απόχρωσης που κάποτε καμάρωνε περήφανα. Πιθανότατα θα το φορέσετε ούτως ή άλλως αλλά πώς θα εμποδίσετε τα άλλα σας χρώματα να υποκύψουν στην ίδια άσχημη μοίρα; Μπορείτε να δοκιμάσετε έναν από τους 4 τρόπους για να διατηρήσετε τα χρώματα φωτεινά στα ρούχα σας!

- Διαφήμιση -

λευκό ξύδι

Προσθέστε ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι σε ένα φορτίο κατά τη διάρκεια του κύκλου ξεβγάλματος του πλυντηρίου. Το λευκό ξύδι βοηθά στη διατήρηση των χρωμάτων και αποτρέπει τη συσσώρευση υπολειμμάτων απορρυπαντικού, τα οποία συμβάλλουν στο ξεθώριασμα του χρώματος. Επιπλέον, είναι ένα φυσικό μαλακτικό ρούχων. Επίσης το λευκό ξύδι δεν θα αφήσει τα ρούχα σας να μυρίζουν σαν ντρέσινγκ σαλάτας γιατί θα πρέπει να εξατμιστεί κατά τη διάρκεια του κύκλου ξεβγάλματος. Εάν κάποια από αυτή την έντονη μυρωδιά παραμένει, αφήστε τα ρούχα να στεγνώσουν έξω στον αέρα.

μαύρο πιπέρι

Ενισχύστε τα χρώματα στα ρούχα σας ανακινώντας μερικά κουταλάκια του γλυκού μαύρο πιπέρι σε κάθε πλύση. Μην ανησυχείτε για τις νιφάδες πιπεριού που διαστέλλονται στα ρούχα σας. Η πιπεριά θα ξεπλυθεί κατά τη διάρκεια του κύκλου ξεβγάλματος.

αλάτι

Είναι σαν να μαγειρεύετε για τα ρούχα. Ρίξτε ½ φλιτζάνι αλάτι στον κύκλο πλύσης για να αποτρέψετε την αιμορραγία των βαφών στα χρωματιστά υφάσματα. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί ιδιαίτερα καλά σε νέα ρούχα. Το αλάτι μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποκατάσταση των κάποτε ζωηρών χρωμάτων στα υφάσματα που ξεθωριάζουν.

μαγειρική σόδα

Αυτό το εύχρηστο καθαριστικό βοηθάει να φωτίσετε τα λευκά και τα χρώματα. Προσθέστε ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα στον κύκλο πλύσης και δείτε τα ζωντανά σας χρώματα να παραμένουν έτσι.

σωστές πρακτικές πλυντηρίου

Η χρήση αυτών των τεσσάρων φυσικών τρόπων για την προστασία των χρωμάτων δεν αρκεί για να διατηρήσετε τα χρώματά σας πολύχρωμα. Μερικές εύκολες μέθοδοι πλυσίματος ρούχων θα διατηρήσουν τα χρώματα σας λαμπερά και θα βοηθήσουν τα ρούχα σας να διαρκέσουν περισσότερο.

ταξινόμηση ανά χρώμα

Όποια έχει ποτέ πλύνει κατά λάθος μια κόκκινη κάλτσα με τα λευκά, γνωρίζει τη σημασία αυτού του βήματος. Το πλύσιμο των χρωμάτων μαζί όχι μόνο αποτρέπει τα ανεπιθύμητα ροζ εσώρουχα, αλλά εμποδίζει επίσης το ξεθώριασμα των χρωμάτων.

γυρίστε τα ρούχα από μέσα προς τα έξω

Αποτρέψτε τα πολύχρωμα ρούχα από το να γίνουν άτονα, γυρίζοντάς τα προς τα έξω πριν τα βάλετε στο πλυντήριο. Κάνοντας αυτό θα προσθέσετε ένα ακόμη βήμα στη ρουτίνα πλυσίματος ρούχων αλλά θα κάνει τα χρωματιστά ρούχα σας πιο ζωντανά μακροπρόθεσμα.

χρησιμοποιήστε κρύο νερό

Διπλό σκορ! Η χρήση κρύου νερού είναι καλύτερη για τα ρούχα σας και το περιβάλλον.

- Διαφήμιση -