2 έξυπνοι τρόποι για να καθαρίσετε τους πάτους των παπουτσιών


Οι σόλες των παπουτσιών σας λερώνονται από πράγματα που πατάτε. Οι πάτοι των παπουτσιών σας όμως λερώνονται από τα πόδια και τις κάλτσες που φοράτε! Απορροφούν τον ιδρώτα και τις οσμές, δημιουργούν ένα ωραίο έδαφος αναπαραγωγής βακτηρίων και λερώνονται από οτιδήποτε υπάρχει στο κάτω μέρος των κάλτσων ή των γυμνών ποδιών σας κάθε φορά που φοράτε τα παπούτσια. Ο καθαρισμός και η απόσμηση των εσωτερικών σόλων κρατά τα παπούτσια και τα πόδια σας να μυρίζουν όσο πιο φρέσκα γίνεται. Κάντε το μετά από κάθε λίγες φορές που φοράτε τα παπούτσια ή όποτε παρατηρείτε ότι αναπτύσσονται μυρωδιές. Θα σας παρουσιάσω 2 έξυπνους τρόπους για να καθαρίσετε τους πάτους των παπουτσιών!

- Διαφήμιση -

καθαρισμός αφαιρούμενων πάτων

Ευτυχώς, πολλά μοντέρνα παπούτσια κατασκευάζονται με αφαιρούμενους πάτους. Αν και θα ήταν εύκολο να πετάξετε τους πάτους στο πλυντήριο ρούχων, οι κατασκευαστές παπουτσιών συχνά συμβουλεύουν να μην πλένετε κανένα στοιχείο του παπουτσιού (εκτός από κορδόνια) με αυτόν τον τρόπο. Οι πάτοι των παπουτσιών μπορούν να κατασκευαστούν από πολλά συνθετικά υλικά, όπως καουτσούκ που μπορεί να καταστραφούν καθώς χτυπιούνται σε ένα πλυντήριο. Επομένως, εκτός εάν οι οδηγίες καθαρισμού του κατασκευαστή συνιστούν συγκεκριμένα πάτους για πλύσιμο στο πλυντήριο, τηρήστε το πλύσιμο στο χέρι.

Το σαπούνι πιάτων ή το απορρυπαντικό ρούχων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό των αφαιρούμενων πάτων. Ρίξτε λίγο από το σαπούνι σε ένα μικρό μπολ και γεμίστε το με ζεστό νερό. Περιστρέψτε ένα πανί ή μια καθαρή βούρτσα με σκληρές τρίχες (όπως μια οδοντόβουρτσα) στο σαπουνόνερο και τρίψτε και τις δύο πλευρές κάθε σόλας. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές της φτέρνας και των δακτύλων, όπου γενικά συγκεντρώνεται η πλειονότητα της βρωμιάς και των βακτηρίων. Ξεπλύνετε τους πάτους, στύψτε το περιττό νερό και στεγνώστε τους με χαρτί κουζίνας ή με κάποια πετσέτα. Τοποθετήστε τους πάτους σε μια πετσέτα σε ένα καλά αεριζόμενο δωμάτιο ή αφήστε τους στον ήλιο να στεγνώσουν.

Εάν πιστεύετε ότι οι αφαιρούμενοι πάτοι σας χρειάζονται βαθύ καθαρισμό και είστε διατεθειμένες να ρισκάρετε με το πλύσιμο στο πλυντήριο, βάλτε τους πάτους πρώτα σε μια σακούλα ρούχων και πλύντε τους σε κρύο νερό με ήπιο απορρυπαντικό σε έναν ευαίσθητο κύκλο. Στεγνώστε τους στον αέρα. Ποτέ μην βάζετε πάτους οποιουδήποτε είδους στο στεγνωτήριο και φροντίζετε πάντα να έχουν στεγνώσει τελείως πριν τους ξαναβάλετε στα παπούτσια.

καθαρισμός μη αφαιρούμενων πάτων

Εάν έχετε να κάνετε με βρώμικα παπούτσια που έχουν μη αφαιρούμενους πάτους, το οινόπνευμα θα σας βοηθήσει. Έχει απολυμαντικές ιδιότητες, επομένως μπορεί να σκοτώσει τα βακτήρια και να μειώσει τις οσμές που προκαλούν στο εσωτερικό των παπουτσιών σας. Επειδή το οινόπνευμα εντριβής εξατμίζεται, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως βυθίσετε το παπούτσι σε νερό για να το ξεπλύνετε.

Ανακατέψτε ίση ποσότητα οινοπνεύματος και νερού σε ένα μπουκάλι ψεκασμού ή ένα μπολ. Ψεκάστε το υγρό στους μη αφαιρούμενους πάτους ή βυθίστε ένα πανί στο υγρό και σκουπίστε τους πάτους με αυτό. Αφήστε τα παπούτσια να στεγνώσουν στον αέρα. Εάν οι μη αφαιρούμενοι πάτοι έχουν επίμονους λεκέδες ή εξακολουθούν να έχουν άσχημες οσμές, σκεφτείτε να ζητήσετε από έναν επαγγελματία επισκευής υποδημάτων να αντικαταστήσει τους πάτους.

διατηρήστε τους πάτους των παπουτσιών φρέσκους

Το τρίψιμο των πάτων με σαπούνι και νερό ή ο καθαρισμός τους με οινόπνευμα μπορεί να είναι αποτελεσματικό για τη μείωση των οσμών που έχουν ήδη συσσωρευτεί στα παπούτσια σας. Στα ενδιάμεσα πλυσίματα, χρησιμοποιήστε προληπτικά μέτρα για να διατηρήσετε τους πάτους σας καθαρούς και ελάχιστα βρώμικους, ειδικά σε παπούτσια με μη αφαιρούμενους πάτους. Εκτός εάν τα παπούτσια είναι σχεδιασμένα να φοριούνται ξυπόλητα, να φοράτε πάντα καθαρές κάλτσες πριν βάλετε τα παπούτσια σας. Τα γυμνά πόδια τείνουν να ιδρώνουν πολύ μέσα στα κλειστά παπούτσια. Το να φοράτε κάλτσες ελαχιστοποιεί την εφίδρωση και βοηθά στην απορρόφηση του ιδρώτα επίσης.

Αφήστε τα παπούτσια να αερίζονται εντελώς ανάμεσα στα ρούχα, δίνοντάς τους μια μέρα άδεια μετά από κάθε χρήση. Τοποθετήστε τα σε ένα καλά αεριζόμενο μέρος όταν δεν τα φοράτε. Εάν τα παπούτσια σας βραχούν από τη βροχή ή το χιόνι, χρησιμοποιήστε μια στεγνή πετσέτα για να απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό από τους πάτους μόλις επιστρέψετε στο σπίτι. Αγοράστε πουγκάκια αποσμητικού παπουτσιών γεμάτα με ενεργό άνθρακα ή φτιάξτε τα δικά σας φακελάκια με κάρβουνο χρησιμοποιώντας παλιές κάλτσες. Κρατήστε ένα φακελάκι μέσα σε κάθε άδειο παπούτσι. Το κάρβουνο θα πρέπει να απορροφά τόσο την υγρασία όσο και τις οσμές που μπορεί να παραμείνουν στους πάτους σας.

- Διαφήμιση -