12 χρήσεις του μαλακτικού των ρούχων που σίγουρα δεν τις φαντάζεστε!

Η μυρωδιά του μαλακτικού πρέπει να είναι μια από τις πιο όμορφες μυρωδιές: φρέσκια και ταυτόχρονα ζεστή. Το χρησιμοποιούμε ασφαλώς στο πλύσιμο των ρούχων αλλά αν νομίζετε ότι χρησιμοποιείτε μόνο στο πλυντήριο κάνετε λάθος! Το μαλακτικό όχι μόνο μαλακώνει τα ρούχα αλλά κάνει και πολλά άλλα πράγματα σε όλους τους χώρους του σπιτιού: από τον καθαρισμό βρωμιάς μέχρι την εξάλειψη του στατικού ηλεκτρισμού! Θα σας παρουσιάσω 12 χρήσεις του μαλακτικού των ρούχων που σίγουρα δεν τις φαντάζεστε!

- Διαφήμιση -

Εξαλείψτε τον στατικό ηλεκτρισμό από το χαλί

Όταν περπατάτε σε ένα χαλί, αγγίζετε άλλο άτομο ή αγγίζετε ένα μεταλλικό αντικείμενο, θα τρομάξετε με ένα αίσθημα ηλεκτροπληξίας. Για να εξαλείψετε αυτόν τον στατικό ηλεκτρισμό στο χαλί, ανακατέψτε ένα ποτήρι μαλακτικό με δυόμισι λίτρα νερό και ρίξτε το σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε αυτό το μείγμα ελαφρά στο χαλί πριν πάτε για ύπνο το βράδυ. Έτσι, αφήνετε το χαλί να στεγνώσει όλη τη νύχτα και ταυτόχρονα απαλλάσσεστε από τον στατικό ηλεκτρισμό.

Καθαρισμός καμένων φαγητών

Τα καμένα φαγητά σε κατσαρόλες ή ταψιά είναι δύσκολο να αφαιρεθούν. Όχι πια! Μπορείτε να αφαιρέσετε τα καμένα λίπη χωρίς δυσκολία. Προσθέστε λίγο μαλακτικό στην κατσαρόλα γεμάτη με νερό. Περιμένετε μια ώρα και θα δείτε τα καμένα λίπη να ξεκολλούν εύκολα.

Αφαιρέστε τα υπολείμματα λακ

Είναι πολύ εύκολο να αφαιρέσετε τα υπολείμματα λακ από τις επιφάνειες του δωματίου ή του μπάνιου σας με μαλακτικό. Βάλτε λίγο νερό στο οποίο θα προσθέσετε μαλακτικό σε έναν ψεκαστήρα. Ψεκάστε στην επιφάνεια που έπεσε η λακ και σκουπίστε με ένα πανί.

Καθαρίστε τους καθρέφτες και τα παράθυρα

Είναι πολύ εύκολο να καθαρίσετε τα παράθυρα, τους καθρέφτες και την γυάλινη πόρτα του ντους με μαλακτικό. Ψεκάστε το μείγμα νερού και μαλακτικού που θα βάλετε στο μπουκάλι ψεκασμού στην επιφάνεια που θα καθαρίσετε και σκουπίστε με ένα πανί. Αφού περιμένετε λίγο, σκουπίστε το ξανά με ένα στεγνό πανί και γυαλίστε το.

Αφαιρέστε την ταπετσαρία

Έχετε προσπαθήσει ποτέ να αφαιρέσετε παλιά ταπετσαρία; Είναι σίγουρα μία πολύ δύσκολη διαδικασία! Αυτή η κουραστική δουλειά μπορεί να γίνει απλή με μαλακτικό. Αναμείξτε ένα καπάκι υγρού μαλακτικού υφασμάτων με ένα λίτρο νερό και ψεκάστε το διάλυμα πάνω στην ταπετσαρία. Μετά από μισή ώρα θα είναι δυνατό να ξεκολλήσετε εύκολα το χαρτί από τον τοίχο. Εάν η ταπετσαρία έχει αδιάβροχη επίστρωση, ξύστε την με μια συρμάτινη βούρτσα πριν εφαρμόσετε το διάλυμα.

Σκουπίστε τα πατώματα

Ανακατέψτε το μαλακτικό με ζεστό νερό και σφουγγαρίστε το πάτωμα με το μείγμα. Δεν θα υπάρχει η παραμικρή σκόνη στο πάτωμα, και τα πατώματα θα μυρίζουν υπέροχα.

Ξεσκονίστε τα έπιπλά σας

Όπως και στα δάπεδα, τα μαλακτικά απομακρύνουν τη σκόνη από τα έπιπλά σας. Προσθέστε νερό και μαλακτικό στο μπουκάλι ψεκασμού, ψεκάστε τα έπιπλά σας και στεγνώστε με ένα στεγνό πανί. Τα έπιπλά σας θα φαίνονται ολοκαίνουργια.

Σκουπίστε τα καθίσματα του αυτοκινήτου σας

Τα καθίσματα αυτοκινήτου δεν τα προσέχουμε όπως θα έπρεπε τις περισσότερες φορές! Μαζεύουν βρωμιές οι οποίες πιθανόν να μην φαίνονται και το σκέτο νερό σίγουρα δεν είναι αποτελεσματικό! Καθαρίστε τα λοιπόν με ένα μείγμα ζεστού νερού και μαλακτικού. Θα αστράψουν από καθαριότητα και ταυτόχρονα θα μυρίζουν υπέροχα κάθε φορά που θα μπαίνετε μέσα στο αυτοκίνητό σας!

Απαλλαγείτε από τα άλατα στο μπάνιο

Τα άλατα στο μπάνιο δεν φεύγουν εύκολα και χρειάζεται ειδική διαχείριση στον καθαρισμό τους. Συνήθως απαιτούνται χημικά προϊόντα. Το μαλακτικό ρούχων όμως είναι αρκετό! Βάλτε 1/2 φλιτζάνι μαλακτικό σε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό και ψεκάστε το στην επιφάνεια που υπάρχουν άλατα. Καθαρίστε το με ένα σφουγγάρι και αφήστε το να στεγνώσει. Τα άλατα πρέπει να ξεκολλήσουν αμέσως.

Καθαρίστε τα πινέλα

Έχετε βάψει το σπίτι και τα πινέλα σας δεν καθαρίζουν με τίποτα; Το μαλακτικό μπορεί να σας δώσει την λύση! Ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι μαλακτικό με 1 λίτρο νερό. Αφήστε τα βαμμένα πινέλα στο μείγμα για λίγο. Στην συνέχεια μπορείτε να τα καθαρίσετε εύκολα.

Ξεμπλέξτε τα μαλλιά της κούκλας

Εάν μια κούκλα του παιδιού σας έχει μπλεγμένα μαλλιά δεν είναι λόγος να την πετάξετε! Μουλιάστε τα μαλλιά της κούκλας σε ίσα μέρη νερό και μαλακτικό, αφήνοντάς τα για λίγα λεπτά, βουρτσίστε τα και πλύντε τα με νερό. Τα μαλλιά της κούκλας θα είναι πλέον ξεμπλεγμένα όπως όταν την αγοράσατε!

Εξαφανίζει τα κουνούπια

Το μαλακτικό μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διώξετε τα κουνούπια. Αναμίξτε το με μαγειρική σόδα και νερό, ψεκάστε το στο δωμάτιο και θα έχετε ένα φυσικό εντομοαπωθητικό χωρίς χημικά αφήνοντας ένα φρέσκο άρωμα στο χώρο σας.

- Διαφήμιση -