8 συμβουλές που θα κάνουν το πλύσιμο των πιάτων πιο γρήγορο και αποτελεσματικό


Ελάχιστοι άνθρωποι πλένουν τα πιάτα χωρίς να το βλέπουν σαν αγγαρεία. Σίγουρα είναι μία από τις πιο βαρετές αλλά ταυτόχρονα και πιο αναγκαίες δουλείες στο σπίτι μας! Και ποια όμως νοικοκυρά δεν θα ήθελε να κερδίζει χρόνο και να γίνεται η δουλειά αποτελεσματικά; Γι’ αυτό θα σας δώσω 8 συμβουλές που θα κάνουν το πλύσιμο των πιάτων πιο γρήγορο και αποτελεσματικό!

- Διαφήμιση -

Πάρτε αποτελεσματικό υγρό πιάτων

Το πιο βασικό στον καθαρισμό των πιάτων είναι το υγρό που χρησιμοποιούμε. Υπάρχουν καθαριστικά τα οποία δεν είναι τόσο αποτελεσματικά έναντι των λιπών και των λεκέδων. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές στο καθαριστικό το οποίο αγοράζουμε προκειμένου να έχουμε ένα αποτελεσματικό και γρήγορα πλύσιμο των πιάτων.

Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό

Αν θέλετε το πλύσιμο των πιάτων σας να είναι αποτελεσματικό, ειδικά αν έχετε να αντιμετωπίσετε επίμονους λεκέδες και λίπη, τότε χρησιμοποιήστε όσο το δυνατόν πιο ζεστό νερό μπορείτε. Όσο πιο ζεστό είναι το νερό, τόσο πιο γρήγορα θα διαλυθούν τα αποξηραμένα τρόφιμα από τα πιάτα. Το ζεστό νερό εξατμίζεται επίσης πιο γρήγορα από το κρύο νερό, πράγμα που σημαίνει επίσης ταχύτερο χρόνο στεγνώματος.

Φοράτε γάντια

Αν θεωρείτε ότι το να φοράτε γάντια για να πλύνετε τα πιάτα σας είναι υπερβολή, τότε πρέπει να το ξανασκεφτείτε! Τα γάντια θα προστατεύουν τα χέρια σας ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε ζεστό νερό. Ταυτόχρονα όταν πλένουμε χωρίς γάντια, τα χέρια μας συχνά ξεραίνονται και δημιουργούνται σκασίματα! Γι’ αυτό στο εξής να φοράτε γάντια!!!

Χρησιμοποίησε κρύο νερό την κατάλληλη στιγμή

Ενώ το ζεστό νερό μπορεί να είναι ένα μυστικό όπλο ενάντια στα αποξηραμένα τρόφιμα, για την πιο αποτελεσματική διαδικασία πλυσίματος πιάτων πρέπει να γνωρίζετε πότε να χρησιμοποιείτε κρύο νερό. Εάν κάποιο από τα πιάτα σας έχει υπολείμματα γαλακτοκομικών ή αμύλου (όπως οι πατάτες), επιλέξτε κρύο νερό. Τα κολλώδη τρόφιμα όπως αυτά θα γίνουν πιο κολλώδη και πιο δύσκολο να αφαιρεθούν όταν εκτεθούν σε ζεστό νερό.

Αλλάζετε συχνά το σφουγγάρι σας

Εκτός από το υγρό πιάτων, σημαντικό στον καθαρισμό των πιάτων είναι και το σφουγγάρι. Θα πρέπει να είναι καθαρό και ισχυρό ώστε να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τα λίπη και τις ξεραμένες τροφές. Να προτιμάτε σφουγγάρια τα οποία έχουν ενισχυμένη όψη!

Να ξεπλένετε πάντα τα πιάτα σας

Το πιο σημαντικό προκειμένου να κερδίσετε χρόνο στην συνέχεια, αν δεν σκοπεύετε να πλύνετε τα πιάτα αμέσως μετά το φαγητό, είναι να ξεπλύνετε τα πιάτα…Αυτό το κάνουμε για να αποφύγουμε ξεραμένα φαγητά και λίπη τα οποία θα μας κάνουν τη ζωή δύσκολη! Γι’ αυτό κάνετε συνήθειά σας να ξεπλένετε καλά τα πιάτα σας πριν τα αφήσετε στο νεροχύτη. Μπορείτε επίσης να έχετε ένα μπολ με σαπουνόνερο στο νεροχύτη σας και να τοποθετείτε εκεί τα μικρά αντικείμενα για να μουλιάζουν μέχρι να τα πλύνετε!

Χρησιμοποιήστε αλάτι για να τρίψετε τα λίπη

Επειδή το αλάτι είναι και φυσικά απορροφητικό και λειαντικό χωρίς να είναι πολύ σκληρό στα πιάτα, είναι μια εξαιρετική μέθοδος για την αφαίρεση του συσσωρευμένου λίπους από τις κατσαρόλες και τα τηγάνια. Πριν ξεκινήσετε να πλένετε λιπαρά πιάτα ή εργαλεία κουζίνας, δοκιμάστε να τρίψετε λίγο αλάτι πάνω τους. Το σίγουρο είναι ότι θα εξοικονομήσετε χρόνο μακροπρόθεσμα.

Πλύνετε πρώτα τα πιο καθαρά πράγματα

Πλύνετε πρώτα τα πιο καθαρά αντικείμενα – όπως ποτήρια κρασιού και κούπες καφέ – και μετά πιο βρώμικα αντικείμενα όπως πιάτα, μαχαιροπήρουνα και, τέλος, κατσαρόλες και τηγάνια. Όσο καθαρίζετε τα λιγότερο βρώμικα σκεύη, το νερό και οι σαπουνάδες θα πέφτουν επάνω στα άλλα πιο βρώμικα σκεύη και έτσι θα είναι σαν να τα προπλένετε, διώχνοντας ταυτόχρονα τις πολλές βρωμιές τους, με αποτέλεσμα να κάνετε λιγότερη δουλειά στην συνέχεια!

- Διαφήμιση -