5 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε όταν καθαρίζετε με ελαφρόπετρα

Οι ελαφρόπετρες προέρχονται κατευθείαν από τη φύση. Στην πραγματικότητα είναι πορώδεις πέτρες που σχηματίζονται όταν αναμειγνύεται η λάβα και το νερό και συχνά χρησιμοποιούνται για την απολέπιση ή την απαλότητα του δέρματος. Αλλά αξίζουν επίσης μια θέση στο οπλοστάσιό σας καθαρισμού. Στην πραγματικότητα, οι ελαφρόπετρες χρησιμοποιούνται στον καθαρισμό ως λύση για επίμονες βρωμιές, όπως στο φούρνο, σε κατσαρόλες, στη λεκάνη της τουαλέτας και πολλά άλλα. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι μια ουσία αρκετά απαλή για να χρησιμοποιηθεί σε γυμνό δέρμα είναι επίσης αρκετά σκληρή για να αντιμετωπίσει μερικά από τα μεγαλύτερα προβλήματα καθαρισμού αλλά αυτό ακριβώς συμβαίνει με τις ελαφρόπετρες. Θα σας παρουσιάσω 5 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε όταν καθαρίζετε με ελαφρόπετρα.

- Διαφήμιση -

Ενώ οι ελαφρόπετρες μπορούν να λύσουν τα προβλήματα με τα οποία ίσως νομίζατε ότι θα έπρεπε να ζείτε για πάντα, πρέπει να είστε προσεκτικές όταν τις χρησιμοποιείτε. Είναι κατασκευασμένες από πέτρα και η τυχαία χρήση τους μπορεί εύκολα να γρατσουνίσει τις επιφάνειες και να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά.

Μην τη χρησιμοποιείτε ποτέ χωρίς να τη δοκιμάσετε πρώτα σε ένα δυσδιάκριτο σημείο

Ακόμα κι αν είστε βέβαιες ότι το αντικείμενο που καθαρίζετε είναι απολύτως ασφαλές για τη χρήση ελαφρόπετρας, πρέπει πρώτα να κάνετε μία δοκιμή! Ποτέ δεν ξέρετε αν το αντικείμενο σας έχει φινίρισμα που θα μπορούσε να καταστραφεί ή αν είναι κατασκευασμένο από διαφορετικό υλικό από αυτό που αρχικά νομίζατε.

Μην τη χρησιμοποιείτε ποτέ σε μπανιέρες από υαλοβάμβακα ή ακρυλικές

Οι ελαφρόπετρες λειτουργούν μαγικά για να καθαρίσουν λεκέδες από σκληρό νερό σε πορσελάνινες μπανιέρες, αλλά θα γρατσουνίσουν μόνιμα τις μπανιέρες από υαλοβάμβακα. Εάν δεν είστε σίγουρες ποιον τύπο μπανιέρας έχετε, κρατήστε έναν μαγνήτη στο πλάι. Εάν ο μαγνήτης δεν κολλάει, είναι πολύ πιθανό η μπανιέρα σας να είναι υαλοβάμβακα ή ακρυλικές. Σε αυτή την περίπτωση, μη χρησιμοποιείτε ελαφρόπετρες.

Μην χρησιμοποιείτε ελαφρόπετρα χωρίς να την βρέξετε πρώτα

Μια ελαφρόπετρα πρέπει να χρησιμοποιείται πάντα υγρή. Το νερό μαλακώνει την πέτρα και κάνει λιγότερο πιθανό να χαράξει την επιφάνεια που καθαρίζετε. Εάν δεν καθαρίζετε κοντά σε νεροχύτη, γεμίστε ένα μπολ με νερό, ώστε να μπορείτε να βυθίζετε την ελαφρόπετρα σας περιοδικά.

Μην χρησιμοποιείτε ελαφρόπετρα σε inox επιφάνειες

Οι ελαφρόπετρες θα γρατσουνίσουν τον ανοξείδωτο χάλυβα, καταστρέφοντας την εμφάνισή του. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ ελαφρόπετρα για να καθαρίσετε συσκευές, τηγάνια ή βρύσες από ανοξείδωτο χάλυβα.

Μην χρησιμοποιείτε ελαφρόπετρα σε γυαλί

Ακόμη και πιο ήπια λειαντικά προϊόντα μπορούν να χαράξουν τις γυάλινες πόρτες ντους ή τις γυάλινες εστίες. Μια ελαφρόπετρα θα χαράξει μόνιμα αυτό το είδος γυαλιού. Υπάρχει μία εξαίρεση: το σκληρυμένο γυαλί που χρησιμοποιείται στα σκεύη ψησίματος, όπως στο pyrex σας. Το σκληρυμένο γυαλί είναι τέσσερις έως έξι φορές ισχυρότερο από το κανονικό γυαλί.

- Διαφήμιση -