Υπάρχουν αντικείμενα τα οποία πιάνουμε καθημερινά και μαζεύουν πάρα πολλά μικρόβια! Ενώ για πολλά από αυτά γνωρίζουμε ότι αποτελούν εστίες μικροβίων, δεν καθαρίζουμε τα χέρια μας κάθε φορά που τα πιάνουμε. Όλες μας όταν μας ρωτάνε ποιο είναι το πιο βρώμικο αντικείμενο, ασφαλώς απαντούμε αυθόρμητα, η τουαλέτα μας! Όχι ότι δεν είναι βρώμικη η λεκάνη της τουαλέτας αλλά υπάρχουν αντικείμενα τα οποία έχουν πολύ περισσότερα μικρόβια. Ας δούμε τα 11 πιο βρώμικα αντικείμενα που πιάνουμε καθημερινά με τα χέρια μας!

Κινητό τηλέφωνο

Το κινητό τηλέφωνο το έχουμε πάντα και παντού μαζί μας! Για πολλούς ανθρώπους είναι απαραίτητο και ακόμη και στο μπάνιο και την τουαλέτα! Ως αποτέλεσμα, θα μπορούσε να είναι έως και 10 φορές πιο βρώμικο από ένα κάθισμα τουαλέτας. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να έχει E. coli πάνω του. Αυτό είναι ένα βακτήριο που μπορεί να σας προκαλέσει διάρροια και κράμπες στο στομάχι. Μπορεί να ζήσει για ώρες σε μια ζεστή επιφάνεια όπως το τηλέφωνό σας. Και ποια είναι η λύση; Να πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι κάθε φορά που πιάνετε το κινητό σας!!!

Τηλεχειριστήριο

Ένα άλλο αντικείμενο που πιάνουμε όλοι μας καθημερινά και μάλιστα αρκετές φορές είναι το τηλεχειριστήριο! Αν δεν το καθαρίζετε συχνά τότε αποτελεί μεγάλη εστία μικροβίων. Γι’ αυτό θα πρέπει πολύ συχνά να το καθαρίζετε με ένα μωρομάντηλο!

Πληκτρολόγιο υπολογιστή

Είτε πρόκειται για τον υπολογιστή που έχουμε στο σπίτι είτε ακόμη χειρότερα του γραφείου, το πληκτρολόγιο είναι μεγάλη εστία μικροβίων. Αν δεν το καθαρίζετε συχνά τότε μαζεύονται πάρα πολλά μικρόβια σε αυτό. Για να καθαρίσετε το πληκτρολόγιο, κλείστε τον υπολογιστή σας. Κάντε μερικά καλά κουνήματα στο πληκτρολόγιό σας για να απαλλαγείτε από τα χαλαρά ψίχουλα. Χρησιμοποιήστε οινόπνευμα σε ένα κομμάτι βαμβάκι για να καθαρίσετε γύρω από κάθε πλήκτρο.

Σφουγγάρι πιάτων

Σας προκαλεί έκπληξη; Και όμως δεν θα έπρεπε! Είναι ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα στο σπίτι μας. Αυτό είναι λογικό: Είναι υγρό, απορροφητικό και τρίβουμε με αυτό φαγητό και βρωμιά όλη την ώρα. Τα σφουγγάρια είναι δύσκολο να διατηρηθούν καθαρά λόγω των τρόπων χρήσης τους. Αντικαταστήστε τα όταν αρχίσουν να μυρίζουν.

Καπάκι οδοντόβουρτσας

Είναι δυνατόν η θήκη της οδοντόβουρτσας να είναι γεμάτη μικρόβια; Ειδικά από την στιγμή που η οδοντόβουρτσα χρησιμοποιείται για να σκοτώσει τα μικρόβια στο στόμα μας; Και όμως. Η θήκη της οδοντόβουρτσας έχει μία από τις υψηλότερες μετρήσεις βακτηρίων από άλλα πράγματα που πιάνετε καθημερινά. Πολλά από τα μικρόβια της οδοντόβουρτσας στάζουν μέσα στη θήκη με αποτέλεσμα αυτή να αποτελεί εστία μικροβίων. Γι’ αυτό λοιπόν να την καθαρίζετε συχνά με πολύ προσοχή!

ΔEITE
15 εντυπωσιακές χρήσεις του βόρακα στην καθαριότητα του σπιτιού

Παιχνίδια για σκύλους

Πιθανότατα έχετε ακούσει ότι το στόμα ενός σκύλου είναι πιο καθαρό από του ανθρώπου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μικρόβια. Τα παιχνίδια των σκύλων τα οποία σέρνονται συνεχώς στο πάτωμα μαζεύουν πάρα πολλά μικρόβια! Γι’ αυτό θα πρέπει να τα καθαρίζετε τακτικά είτε στο χέρι είτε στο πλυντήριο!

Χρήματα

Τα χρήματα τα πιάνετε όλη την ώρα με τα μικρόβια μένουν στα χέρια σας. Μέχρι να καταλήξουν στα δικά μας χέρια, τα χρήματα περνάνε από εκατοντάδες χέρια. Επομένως είναι αναμενόμενο να υπάρχουν πάρα πολλά μικρόβια επάνω σε αυτά! Καλό είναι να πλένετε τα χέρια σας μετά από κάθε επαφή με τα χρήματα, ή τουλάχιστον να μην πιάνετε με τα χέρια σας μάτια, μύτη και κυρίως στόμα μετά από την επαφή σας με τα χρήματα!

Η κούπα του καφέ στο γραφείο

Το γραφείο μας από μόνο του αποτελεί πηγή μικροβίων, από την στιγμή που μπαίνουν διάφορα άτομα. Πόσο μάλλον η κούπα του καφέ μας, την οποία έχουμε για αρκετές ώρες! Γι’ αυτό λοιπόν απαιτείται τακτικός καλός καθαρισμός της κούπας σας για να απομακρύνετε τα μικρόβια!

Το πορτοφόλι

Το πορτοφόλι έρχεται και αυτό σε επαφή με τα χέρια μας αρκετές φορές την ημέρα. Σε συνδυασμό με τα χρήματα που υπάρχουν μέσα σε αυτό και την επαφή μας με αυτά, ο συνδυασμός αποτελεί μεγάλη εστία μικροβίων. Σπάνια όμως μπαίνουμε στη διαδικασία να το καθαρίσουμε. Ακόμη και αν έχετε αρκετά πορτοφόλια και τα εναλλάσσετε καθημερινά, θα πρέπει να τα καθαρίζετε συχνά με υγρά μαντηλάκια!

Καλάθι σούπερ μάρκετ

Άλλο ένα αντικείμενο που το πιάνουν καθημερινά πάρα πολλά χέρια και στη συνέχεια το ακουμπάμε και εμείς, είναι το καρότσι ή το καλάθι του σούπερ μάρκετ! Γι’ αυτό οι χειρολαβές των καροτσιών είναι γεμάτες μικρόβια. Πριν λοιπόν πιάσετε το καρότσι την επόμενη φορά, καθαρίστε το πρώτα με ένα υγρό μαντηλάκι!

Πετσέτες κουζίνας

Οι πετσέτες της κουζίνας αν δεν τις αλλάζετε τακτικά αποτελούν φορείς μικροβίων. Δεν στεγνώνετε μόνο τα πιάτα και τα χέρια σας με αυτές. Τις χρησιμοποιείτε για να καθαρίσετε τα βρώμικα χεράκια και το πρόσωπο ή να σκουπίσετε τυχούσες βρωμιές στους πάγκους. Το αποτέλεσμα; Η πετσέτα των πιάτων σας μπορεί να φιλοξενήσει άσχημα πράγματα όπως η σαλμονέλα ή βακτήρια. Όσο πιο συχνά λοιπόν πλένετε τις πετσέτες σας, τόσο λιγότερα μικρόβια θα περιφέρονται στο σπίτι σας!