7 εκπληκτικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το βραστό νερό στο σπίτι


Το νερό είναι απαραίτητο στοιχείο της καθημερινότητάς μας. Είναι τόσο άφθονο, είναι παντού και χωρίς αυτό δεν μπορούμε να φανταστούμε τη καθημερινότητά μας! Καθημερινά όλες μας βράζουμε νερό για διάφορους λόγους. Είτε για να μαγειρέψουμε είτε για να πιούμε ένα τσάι είτε για διάφορους άλλους λόγους. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα σας παρουσιάσω 7 εκπληκτικούς τρόπους για να χρησιμοποιήσετε το βραστό νερό στο σπίτι!

- Διαφήμιση -

Απαλλαγείτε από τα ζιζάνια

Μπορείτε να απαλλαγείτε από τα ζιζάνια στον κήπο, χωρίς να χρησιμοποιείτε ισχυρά χημικά φάρμακα. Απλώς χρησιμοποιείστε μία κατσαρόλα με βραστό νερό: ένας τρόπος οικονομικός και φιλικός προς το περιβάλλον. Απλώς βράστε νερό και ρίξτε το αμέσως πάνω από ζιζάνια, τα οποία μπορείτε να τραβήξετε όταν κρυώσει το νερό. Προσοχή όμως γιατί το ζεστό νερό μπορεί να βλάψει και τα δικά σας φυτά αν έρθει σε επαφή μαζί τους. Σε περίπτωση λοιπόν που εφαρμόσετε αυτό τον τρόπο, σιγουρευτείτε ότι δεν θα “βράσετε” και τα φυτά σας.

Εάν η θεραπεία δεν έχει αποτέλεσμα την πρώτη φορά (προφανώς, αυτό είναι πιο συνηθισμένο με ζιζάνια που έχουν μακρύτερες ρίζες, (όπως πικραλίδες ή γαϊδουράγκαθα), βράστε άλλη μία κατσαρόλα με νερό και ρίξτε την ξανά!

Γυαλίστε τα ασημικά

Γνωρίζατε ότι το βραστό νερό μπορεί να γυαλίσει τα ασημικά που έχουν χάσει τη λάμψη τους; Απλώς πιάστε ένα ταψί αλουμινίου ή στρώστε αλουμινόχαρτο σε ένα εμαγιέ ταψί και προσθέστε μαγειρική σόδα, αλάτι και ξύδι. Στη συνέχεια, ρίξτε λίγο βραστό νερό πριν προσθέσετε τα ασημικά σας.

Εξαλείψτε τις δυσάρεστες οσμές

Οι μυρωδιές στην κουζίνα αλλά και στο υπόλοιπο σπίτι όταν μαγειρεύουμε είναι έντονες και έχουν έναν τρόπο να παραμένουν για περισσότερο από όσο θέλουμε, κάτι που κάνει τα πράγματα χειρότερα όταν συνδυάζονται με σκουπίδια ή βρώμικα πιάτα. Για να έχετε λοιπόν μία μυρωδάτη κουζίνα, βράστε μία κατσαρόλα με νερό και βάλτε μέσα φλούδες πορτοκαλιού ή λεμονιού. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε γλυκά μπαχαρικά όπως κανέλα, γαρύφαλλο και αστεροειδή γλυκάνισο.

Αφαιρέστε τα πιτσιλίσματα στο φούρνο μικροκυμάτων

Έχετε βρώμικο φούρνο μικροκυμάτων; Το βραστό νερό είναι σίγουρα μία εύκολη λύση για να απαλλαγείτε από τις βρωμιές στο φούρνο μικροκυμάτων. Απλώς βράστε ένα περίπου φλιτζάνι νερό στο φούρνο μικροκυμάτων (ιδανικά, σε ένα μπολ με πλατύ στόμιο για να αφήσει όσο το δυνατόν περισσότερο ατμό) και στη συνέχεια, όταν ο φούρνος μικροκυμάτων γεμίσει με ατμό, αφιερώστε ένα λεπτό για να σκουπίσετε τις βρωμιές και τους λεκέδες. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να προσθέσετε ένα αλεσμένο λεμόνι ή μερικές κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, καθώς το οξύ θα σας βοηθήσει να καθαρίστε τα λίπη και τη βρωμιά.

Καθαρίστε την αποχέτευση

Ενώ τα σκληρά χημικά μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε τις βουλωμένες αποχετεύσεις, ενέχουν επίσης κίνδυνο διάβρωσης των σωλήνων σας. Ποιος είναι λοιπόν ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε μία βουλωμένη αποχέτευση; Αντί για καθαριστικά, δοκιμάστε να ρίξετε βραστό νερό στην αποχέτευση. Προσοχή: Χρησιμοποιείτε μόνο πραγματικά βραστό νερό εάν έχετε μεταλλικούς σωλήνες. Για σωλήνες PVC, χρησιμοποιήστε αντ ‘αυτού ζεστό, αλλά όχι βραστό νερό.

Αφαιρέστε λεκέδες από ρούχα

Το ζεστό νερό είναι ιδανική λύση για λεκέδες πρωτεϊνών, όπως το αίμα και άλλα σωματικά υγρά, καθώς μπορεί να τους στερεώσει στο ύφασμα. Αλλά για ορισμένους λεκέδες τροφίμων, όπως τα μούρα και τα σταφύλια, το βραστό νερό μπορεί να είναι σωτήριο (ανάλογα, φυσικά, με το ύφασμα). Για να χρησιμοποιήσετε βραστό νερό σε ένα λεκιασμένο ρούχο, βουτήξτε το λερωμένο μέρος σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές. Εάν έχετε υπολείμματα φράουλας, βατόμουρου ή άλλων φρούτων σε ταπετσαρίες ή χαλί, ρίξτε λίγο βραστό νερό στην πληγείσα περιοχή και χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι για να απορροφήσει το νερό.

Καθαρίστε βραστήρες και καφετιέρες

Με την πάροδο του χρόνου, είναι φυσιολογικό να συσσωρεύονται άλατα στις καφετιέρες και τους βραστήρες! Αφαιρέστε εύκολα τα άλατα και στις δύο αυτές συσκευές, βράζοντας ίση ποσότητα νερού και λευκού ξιδιού, στη συνέχεια αφήστε το μείγμα να κρυώσει και ξεπλύνετε τη βρωμιά.

- Διαφήμιση -