5 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να βάζετε στο φούρνο σας

Χρησιμοποιείτε τον φούρνο σας για τόσα πολλά πράγματα: ψήσιμο φαγητών, γλυκών, κέικ και πολλά άλλα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πραγματικά δεν πρέπει να βάλετε στο φούρνο σας, καθώς μπορεί να καταστρέψουν το πιάτο σας ή να προκαλέσουν καταστροφή στην κουζίνα σας.

- Διαφήμιση -

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε όταν μαγειρεύετε είναι να έχετε έναν ακατάστατο καθαρισμό, ή χειρότερα, να προκαλέσετε πυρκαγιά! Έτσι, για να διατηρήσετε το ψήσιμο σας εύκολο και ασφαλές, θα πρέπει να κρατήσετε μακριά από τον φούρνο σας κάποια πράγματα. Θα σας παρουσιάσω 5 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να βάζετε στο φούρνο σας!

πλαστικά είδη

Τα πλαστικά δυστυχώς θα λιώσουν στο φούρνο. Όπως ακριβώς δεν πρέπει να βάζετε μερικά πλαστικά στο φούρνο μικροκυμάτων σας, δεν πρέπει εξίσου να χρησιμοποιηθούν στο φούρνο. Τα περισσότερα πλαστικά θα λιώσουν σε κάποιο βαθμό, ανάλογα με τη ρύθμιση θερμοκρασίας που χρησιμοποιείτε. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε μαγειρικά σκεύη που φέρουν ρητά την ένδειξη ασφαλές για φούρνο, λέει, οπότε ελέγξτε πρώτα τις ετικέτες και αν υπάρχει πλαστικό στα μαγειρικά σας σκεύη, μην το βάζετε.

κερινο χαρτι

Το κέρινο χαρτί είναι κυριολεκτικά χαρτί τοποθετημένο ανάμεσα σε δύο λεπτά στρώματα κεριού και δεν είναι ανθεκτικό στη θερμότητα. Έτσι το κερί θα λιώσει σε υψηλές θερμοκρασίες, αφήνοντας το χαρτί εκτεθειμένο. Για να μην αναφέρουμε ότι το χαρτί μπορεί να πάρει φωτιά! Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε λαδόκολλα, καθώς μπορεί να αντέξοει τις υψηλές θερμοκρασίες χωρίς να λιώσει, διατηρώντας το σπίτι και το φαγητό σας ασφαλή.

ποτήρια

Το γυαλί είναι ευαίσθητο σε έντονες και γρήγορες αλλαγές θερμοκρασίας και μπορεί να εκραγεί ή να σπάσει λόγω «θερμικού σοκ». Όποιος το έχει βιώσει ποτέ ξέρει πόσο τρομακτικό είναι. Αναζητήστε γυαλί ανθεκτικό στη θερμική κρούση, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή σχετικά με τις ασφαλείς θερμοκρασίες και αφήνετε πάντα τα ποτήρια να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα βάλετε στο φούρνο ή στην κατάψυξη.

υπολείμματα τροφίμων

Το μαγείρεμα μπορεί να είναι ακατάστατο κατά καιρούς, επομένως συχνά το φαγητό στάζει στη σχάρα του φούρνου και σε άλλα υλικά, κολλώντας ή προκαλώντας κάποια υπολείμματα. Και αν έχετε φτιάξει ποτέ ένα κέικ που έχει φουσκώσει ή ένα φαγητό που έχει χυθεί, ξέρετε ότι δεν είναι καλή ιδέα να κρατήσετε τον φούρνο σας σε λειτουργία μετά τη διαρροή υπολειμμάτων.

Αν παρατηρήσετε χύσιμο φαγητού (ή μυρωδιά καπνού) ενώ μαγειρεύετε, αφαιρέστε προσεκτικά το ταψί σας από το φούρνο, αφήστε το φούρνο σας να κρυώσει και μετά ελέγξτε το για χυμένα υγρά. Τα πολλά υπολείμματα φαγητού αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς στο φούρνο. Απλώς σκουπίστε τυχόντα χυμένα τρόφιμα και αφήστε τον φούρνο να στεγνώσει πριν τον χρησιμοποιήσετε ξανά.

βρεγμένα γάντια φούρνου

Κρατήστε τα βρεγμένα γάντια φούρνου μακριά από το φούρνο! Τα βρεγμένα γάντια είναι ένας εύκολος τρόπος για να καείτε πολύ γρήγορα. Εάν χρησιμοποιείτε βρεγμένα γάντια φούρνου για να βγάλετε κάτι από έναν ζεστό φούρνο, η θερμότητα μπορεί να μεταφερθεί στο νερό στο γάντι του φούρνου και να προκαλέσει εγκαύματα. Πάντα βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνά τα γάντια πριν ανοίξετε την πόρτα του φούρνου, διαφορετικά μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνο.

- Διαφήμιση -