Υπάρχει σχεδόν πάντα ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μεταξύ της ημερομηνίας λήξης ενός τροφίμου και της ημερομηνίας που πραγματικά χαλάει και καθίσταται άχρηστο. Εμπιστευτείτε τις αισθήσεις όρασης και όσφρησης! Αν το χρώμα ή η υφή έχει αλλάξει σημαντικά ή μυρίζει πολύ διαφορετικά από πριν, πετάξτε το. Αν όμως έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης αλλά βλέπετε ότι δεν είναι για πέταμα τότε υπάρχουν τρόποι για να χρησιμοποιήσετε κάποια τρόφιμα! Θα σας παρουσιάσω 9 πράγματα που μπορείτε να κάνετε με ληγμένα τρόφιμα!

Μαγιονέζα

Χρησιμοποιήστε παλιά μαγιονέζα για να γυαλίσετε τις συσκευές σας από ανοξείδωτο χάλυβα (inox). Η περιεκτικότητα της μαγιονέζας σε λάδι θα κάνει πραγματικά τις inox επιφάνειές σας να λάμπουν!

Γιαούρτι

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιό γιαούρτι για να φτιάξετε μια απολεπιστική μάσκα προσώπου. Το γιαούρτι είναι γεμάτο με γαλακτικό οξύ, το οποίο βοηθά στην απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος για να αποκαλύψει το λαμπερό δέρμα από κάτω.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι και 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Απλώστε το μείγμα σε ομοιόμορφη στρώση στο πρόσωπό σας, αφήστε το για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Αλεσμένος καφές

Εάν ο αλεσμένος καφές σας είναι μπαγιάτικος, μπορείτε ακόμα να τον χρησιμοποιήσετε ως scrub προσώπου! Ο καφές είναι γεμάτος αντιοξειδωτικά και έχει στυπτική δράση, ένας συνδυασμός που μπορεί να σας βοηθήσει να θρέψετε και να τονώσετε το δέρμα σας.

Ανακατέψτε τον μπαγιάτικο αλεσμένο καφέ σας με αρκετό γάλα για να σχηματιστεί μια πάστα. Τρίψτε την πάστα καφέ στο δέρμα σας για ένα λεπτό, αφήστε τη να καθίσει για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Γάλα

Υπάρχει ένα κουτί γάλακτος που αρχίζει να ξινίζει; Χρησιμοποιήστε το για να μαγειρέψετε! Προσθέστε το σε μάφιν, μπισκότα, βάφλες και τηγανίτες για μια πρόσθετη δόση γεύσης. Το ελαφρώς ξινόγαλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θέση του βουτυρογάλακτος σε πολλά προϊόντα αρτοποιίας και είναι νόστιμο.

ΔEITE
12 απίθανοι τρόποι για να χρησιμοποιήσουμε το μηλόξυδο

Μαραμένα βότανα και λαχανικά

Αν υπάρχουν φρέσκα μυρωδικά ή λαχανικά στο ψυγείο σας που έχουν αρχίσει να δείχνουν μαραμένα, αντί να τα πετάξετε, φυλάξτε τα στην κατάψυξή σας για να φτιάξετε αργότερα σπιτικό ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου.

Καστανή ζάχαρη

Μόλις η καστανή ζάχαρη σκληρύνει σαν πέτρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μπλέντερ σας για να τη ζωντανέψετε. Ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη αρκετές φορές μέχρι να ομογενοποιηθεί. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε μερικές σταγόνες νερό για να βοηθήσετε να σπάσουν οι πολύ σκληρές μάζες.

Ψωμί

Το μπαγιάτικο ψωμί δεν τρώγεται πολύ ευχάριστα, αλλά είναι υπέροχο για να φτιάξετε σπιτική τριμμένη φρυγανιά. Βάλτε μπαγιάτικο ψωμί στο μπλέντερ ή στον επεξεργαστή τροφίμων σας, προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι ή το αγαπημένο σας καρύκευμα και χρησιμοποιήστε το στις αγαπημένες σας συνταγές για ακόμα περισσότερη τραγανή γεύση.

Αυγά

Τα τσόφλια αυγών είναι υπέροχα για τον κήπο σας καθώς είναι πλούσια σε ασβέστιο και άλλα μέταλλα. Κόψτε τα σε μικρά κομμάτια και πασπαλίστε τα γύρω από τα φυτά σας. Μπορείτε επίσης να πασπαλίζετε τα τσόφλια των αυγών στο κάτω μέρος των τρυπών όταν φυτεύετε για να στηρίξετε τα σπορόφυτα.

Αβοκάντο

Ακόμα κι αν ένα υπερβολικά ώριμο αβοκάντο δεν έχει υπέροχη γεύση, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως ενυδατική θεραπεία για τα μαλλιά σας. Πολτοποιήστε ένα αβοκάντο σε ένα μπολ και εφαρμόστε το σε βρεγμένα ή στεγνά μαλλιά. Αφήστε το να καθίσει για μια ώρα και μετά ξεπλύνετε με το κανονικό σας σαμπουάν και conditioner. Τα μαλλιά σας θα φαίνονται μεταξένια και λεία!