8 σημεία με τα περισσότερα μικρόβια στο σπίτι σας

Ένα από τα πράγματα που δεν μπορείτε να τα δείτε αλλά σίγουρα σας δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα, είναι τα μικρόβια. Το σπίτι σας είναι γεμάτο με μικροσκοπικά μικρόβια που μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες στην οικογένεια και τους καλεσμένους σας.
Ακόμη και το πιο καθαρό σπίτι θα έχει βακτήρια και ιούς. Τα περισσότερα από αυτά είναι πραγματικά ωφέλιμα για εμάς. Ωστόσο, οι άνθρωποι πρέπει να προσέχουν αυτά που είναι επιβλαβή. Υπάρχουν κάποια αντικείμενα στα σπίτια μας που περιέχουν μεγάλο αριθμό μικροβίων. Για να διασφαλίσετε την υγιεινή στο σπίτι σας, προσέξτε την καθαριότητα κάποιων ειδών που περιέχουν τα περισσότερα μικρόβια. Θα σας παρουσιάσω 8 σημεία με τα περισσότερα μικρόβια στο σπίτι σας!

- Διαφήμιση -

σφουγγάρια κουζίνας

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα σφουγγάρια που χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε το σπίτι μας, ειδικά την κουζίνα μας, ότι είναι από τα είδη που περιέχουν τα περισσότερα μικρόβια. Για αυτό, θα πρέπει να το πλένετε με ζεστό νερό μετά από κάθε χρήση, να τα ρίχνετε στο πλυντήριο πιάτων, να τα πλένετε και να τα αντικαθιστάτε με ένα καινούργιο κάθε εβδομάδα.

σανίδες κοπής

Οι σανίδες κοπής είναι επίσης ένα από τα αντικείμενα στο σπίτι που περιέχουν πάρα πολλά μικρόβια. Ειδικά οι σανίδες στις οποίες κόβετε ωμό κρέας και κοτόπουλο και οι σανίδες στις οποίες κόβετε λαχανικά και φρούτα πρέπει να είναι ξεχωριστές.

πόμολα πόρτας

Μερικές φορές τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε περισσότερο είναι υποκαθαρισμένα. Τα χερούλια των θυρών είναι ένα από αυτά. Ειδικά την εποχή ενός κρυολογήματος και της γρίπης, τα πόμολα είναι ιδανικά μέρη για συγκέντρωση μικροβίων. Μπορείτε να τα απολυμάνετε με ένα ισχυρό καθαριστικό. Για αυτό, η φυσική μέθοδος είναι να το σκουπίσετε με ξίδι.

τηλεχειριστήριο

Το τηλεχειριστήριο ταξιδεύει από χέρι σε χέρι μέσα στο σπίτι είναι επίσης ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα και ταυτόχρονα πηγή μικροβίων. Πάνω του πέφτει φαγητό, σκόνη και βρωμιές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υγρά μαντηλάκια για να καθαρίσετε το τηλεχειριστήριό σας.

βάσεις οδοντόβουρτσας

Τα σημεία όπου βρίσκονται οι οδοντόβουρτσες σας θα πρέπει να είναι εντελώς απαλλαγμένα από μικρόβια. Διαφορετικά, ενώ καθαρίζετε τα δόντια σας, θα μεταφέρετε πολλά μικρόβια στο στόμα σας. Είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζετε τα προστατευτικά πάνω στα οποία στέκονται οι οδοντόβουρτσες σας. Πλένετε αυτά τα προστατευτικά στο πλυντήριο πιάτων μία φορά την εβδομάδα. Εάν δεν θέλετε να τα πλένετε στο πλυντήριο πιάτων, πλένετε τα μία φορά την εβδομάδα με ζεστό νερό και σαπούνι.

πετσέτες μπάνιου

Η χρήση πετσετών μπάνιου συλλέγει μικρόβια. Οι υγρές πετσέτες συλλέγουν ειδικά βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες. Κρεμάστε τις πετσέτες σας για να στεγνώσουν μετά τη χρήση. Η πετσέτα που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι στεγνή. Θυμηθείτε να αλλάζετε συχνά την πετσέτα σας.

λαβές βρύσης

Οι λαβές βρύσης κρατούν επίσης μικρόβια γιατί χρησιμοποιούνται πολύ συχνά και βρίσκονται σε υγρό περιβάλλον. Επομένως, καθαρίστε τις βρύσες σας με ένα ισχυρό καθαριστικό. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα φυσικό καθαριστικό, ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα με νερό. και ψεκάστε στις βρύσες σας.

κρεβάτια για κατοικίδια

Το κρεβάτι των ζώων στο σπίτι σας φιλοξενεί επίσης μικρόβια. Για αυτό, θα πρέπει να πλένετε τα κλινοσκεπάσματα των ζώων σας μία φορά την εβδομάδα. Εάν δεν μπορεί να πλυθεί, τότε θα πρέπει να το σκουπίσετε καλά με ηλεκτρική σκούπα και μπορείτε να απαλλαγείτε από τις άσχημες οσμές με αρωματικά σπρέι.

- Διαφήμιση -