9 εκπληκτικά χρήσιμα αντικείμενα που ελάχιστοι άνθρωποι έχουν στα σπίτια τους

Για να ζήσετε μια άνετη ζωή στο σπίτι ή το διαμέρισμά σας, πρέπει να προγραμματίσετε κάποια πράγματα εκ των προτέρων. Αυτό σημαίνει ότι μερικές φορές ακόμη και στο στάδιο της ανακαίνισης θα πρέπει να οργανώσετε κάποια πράγματα στο σπίτι σας προκειμένου να γίνει η ζωή σας πιο εύκολη. Αυτό μπορεί να λύσει πολλά από τα προβλήματά σας, όπως η έλλειψη χώρου αποθήκευσης για τα ρούχα σας, ένας βουλωμένος νεροχύτης ή τα πάντα ζεστά καλοριφέρ. Θα σας παρουσιάσω λοιπόν 9 εκπληκτικά χρήσιμα αντικείμενα που ελάχιστοι άνθρωποι έχουν στα σπίτια τους!

- Διαφήμιση -

κεντρική ηλεκτρική σκούπα

Η ηλεκτρική σκούπα κάνει τη διαδικασία καθαρισμού ευκολότερη και ταχύτερη, ενώ ορισμένα μοντέλα μπορούν ακόμη και να καθαρίσουν τον αέρα. Είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες, επειδή αυτή η ηλεκτρική σκούπα αφαιρεί μόνιμα τη σκόνη και τα σωματίδια βρωμιάς από τον χώρο σας. Δυστυχώς, η εγκατάσταση αυτής της συσκευής είναι αρκετά περίπλοκη, επομένως πρέπει να φροντίσετε την εγκατάσταση στο στάδιο της ανακαίνισης. Αυτή η συσκευή είναι καλή τόσο για σπίτια όσο και για διαμερίσματα.

ένα δωμάτιο-ντουλάπα

Οι ντουλάπες με τα πόδια είναι πολύ συνηθισμένες στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ οι Ευρωπαίοι προτιμούν να έχουν μια κανονική ντουλάπα. Εάν δεν υπάρχει ειδικός χώρος για δωμάτιο-ντουλάπα στο σπίτι σας, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Ωστόσο, θα πρέπει να μειώσετε τον χώρο διαβίωσής σας σε αυτό. Εάν είναι απαραίτητο, ένα τέτοιο δωμάτιο μπορεί πάντα να μετατραπεί σε παιδικό δωμάτιο ή γραφείο.

ντους με θερμοστατικό μίξερ

Έχουμε συνηθίσει να προσαρμόζουμε τη θερμοκρασία του νερού σε μια βρύση ντους με 1 ή 2 λαβές. Αλλά σε ορισμένα σπίτια, δεν είναι τόσο εύκολο: αν κάποιος τραβήξει το καζανάκι στην τουαλέτα ή ανοίξει τη βρύση στην κουζίνα, το νερό στο ντους μπορεί ξαφνικά να γίνει ζεστό ή παγωμένο. Ένα θερμοστατικό ντους με μίξερ βοηθά στην αντιμετώπιση αυτής της ταλαιπωρίας. Προσαρμόζεται αυτόματα στις αλλαγές της πίεσης του νερού. Για παράδειγμα, εάν το κρύο νερό αρχίσει να ρέει αργά, η συσκευή θα αντιδράσει αμέσως και θα μειώσει την ποσότητα του ζεστού νερού, ώστε να μην καείτε.

φούρνοι μικροκυμάτων μαζί με φούρνο

Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι μια αναντικατάστατη συσκευή σε μια μικρή κουζίνα. Εάν έχετε αρκετό χώρο για φούρνο αλλά δεν έχετε χώρο για φούρνο μικροκυμάτων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια άλλη συσκευή με έναν ενσωματωμένο φούρνο με λειτουργία μικροκυμάτων.

φίλτρο με δίχτυ νεροχύτη

Πολλά σπίτια δεν είναι εξοπλισμένα με ειδικές θήκες για σκουπίδια στους νεροχύτες τους. Εδώ είναι χρήσιμο ένα φίλτρο με δίχτυ νεροχύτη. Είναι δίχτυα μιας χρήσης που τοποθετούνται στο μεταλλικό σουρωτήρι στο νεροχύτη. Το φίλτρο συγκρατεί τα υπολείμματα φαγητού, τα οποία στη συνέχεια μπορείτε εύκολα να πετάξετε και να τα αντικαταστήσετε, αφήνοντας τους σωλήνες σας καθαρούς και να μην βουλώνουν.

αποτελεσματικές λύσεις φωτισμού κουζίνας

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη στο φωτισμό της κουζίνας είναι η ύπαρξη 1 ή 2 λαμπτήρων στην οροφή. Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι το φως διασκορπίζεται και ένα σημαντικό μέρος του χτυπά στην επιφάνεια των ντουλαπιών της κουζίνας όπου δεν χρειάζεται καθόλου. Ιδανικά, τα φωτιστικά οροφής θα πρέπει να είναι ελαφρώς χαμηλότερα, να ταιριάζουν με το επάνω μέρος των ντουλαπιών της κουζίνας σας (ή τα ντουλάπια θα πρέπει να τοποθετούνται μέχρι την οροφή). Με αυτόν τον τρόπο, όλο το φως θα πέσει στην επιφάνεια εργασίας. Αλλά υπάρχει ένα κόλπο: Εάν τα φώτα βρίσκονται στο κέντρο της οροφής, θα μπλοκάρετε όλο το φως όταν στέκεστε στον πάγκο. Γι’ αυτό θα πρέπει να τοποθετείτε τα φώτα πιο κοντά στα ντουλάπια. Έτσι, δεν θα μπλοκάρετε το φως και θα κάνουν τέλεια τη δουλειά τους.

Εκτός από τα φωτιστικά οροφής, μπορείτε να τοποθετήσετε χωνευτά κουτιά κάτω από τα ντουλάπια. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να φωτίσετε τις περιοχές που χρειάζεστε την κατάλληλη στιγμή.

επιδαπέδια θέρμανση αντί για καλοριφέρ

Υπάρχει ένα μεγάλο μειονέκτημα στη χρήση της θέρμανσης δαπέδου: Πρέπει να αφαιρέσετε το τρέχον δάπεδό σας για να το εγκαταστήσετε. Επιπλέον, είναι αρκετά δαπανηρή. Ωστόσο, αξίζει το κόστος για μερικούς λόγους.

Έχει ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας, σε αντίθεση με τα καλοριφέρ που θερμαίνουν μόνο την περιοχή κοντά στον τοίχο, επομένως είναι πιο ενεργειακά αποδοτικό.

Τα πόδια σας θα αισθάνονται πάντα ζεστά, κάτι που δεν μπορείτε ποτέ να αποκτήσετε με τα καλοριφέρ.

Το δάπεδο ακτινοβολούμενης θερμότητας έχει πολλές εκτιμήσεις και περιορισμούς όσον αφορά τον τύπο υλικού δαπέδου που μπορείτε να εγκαταστήσετε πάνω του. Μη μονωτικά, τεχνητά υλικά, όπως πλακάκια και laminate, θα σας δώσουν την καλύτερη, πιο σταθερή θερμότητα. Τα χαλιά δεν θα λειτουργήσουν καλά. Επειδή τα χαλιά έχουν μονωτικές ιδιότητες, θα πρέπει να αυξήσετε τη θερμοκρασία για να ζεστάνετε το δάπεδο.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η θέρμανση δαπέδου με ακτινοβολία θεωρείται ως ένα «υψηλής ποιότητας» ή πολυτελές χαρακτηριστικό σε ένα σπίτι και μπορεί να αυξήσει την αξία μεταπώλησής του.

πλακάκια στο δάπεδο

Στις μέρες μας, το πλακάκι είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους δαπέδων. Έχει πολλά πλεονεκτήματα:

Είναι εύκολο να πλυθεί.

Διατίθεται σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων, υφών και σχεδίων.

Απαιτεί λιγότερη συντήρηση.

Μπορείτε να έχετε δάπεδο με πλακάκια σε ολόκληρο το σπίτι σας, όχι μόνο στην κουζίνα και στο μπάνιο. Το μόνο του πρόβλημα είναι ότι είναι πιο κρύο από τα άλλα δάπεδα, οπότε θα πρέπει να φοράτε κάλτσες ή παπούτσια μέσα στο σπίτι. Αλλά αυτό το πρόβλημα μπορεί εύκολα να λυθεί εάν προσθέσετε μόνωση και επιδαπέδια θέρμανση.

Επίσης, να θυμάστε ότι τα πλακάκια μπορεί να γλιστρήσουν όταν είναι βρεγμένα. Πρέπει να το έχετε υπόψη σας όταν επιλέγετε πλακάκια για υγρούς χώρους. Εξαιτίας αυτού, να επιλέγετε πάντα αντιολισθητικά πλακάκια για χώρους όπως εισόδους και μπάνια.

δοχείο ζεστού νερού αντί για ηλεκτρικό βραστήρα

Ένας διανομέας ζεστού νερού είναι πιο βολικός από έναν κανονικό ηλεκτρικό βραστήρα, επειδή εάν πρέπει να βράσετε μεγάλη ποσότητα νερού, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον ηλεκτρικό βραστήρα επανειλημμένα, ενώ ένας διανομέας έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα. Είναι επίσης πολύ πιο ωραίο να έχετε βραστό νερό αμέσως χωρίς να χρειάζεται να περιμένετε. Η πλειοψηφία των διανομέων έχει ένα χαρακτηριστικό που σας επιτρέπει να θερμαίνετε το νερό σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία. Είναι πολύ χρήσιμο αν δεν θέλετε το νερό σας να φτάσει σε σημείο βρασμού.

μπόνους για ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων

Μερικοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων κατασκευάζουν μπολ για κατοικίδια απευθείας στα έπιπλα της κουζίνας. Συνήθως, είναι ένα όρθιο ντουλάπι με ένα χαμηλότερο ράφι που έχει μπολ γεμάτα με νερό και φαγητό. Τα ντουλάπια μπορούν επίσης να έχουν διαφορετικά τμήματα για τρόφιμα, παιχνίδια, λουριά, φάρμακα και άλλα αξεσουάρ. Αυτή η λύση φαίνεται πιο τακτοποιημένη από τα ανεξάρτητα μπολ στο πάτωμα.

Ένα κουτί απορριμάτων γάτας μπορεί επίσης να τακτοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο. Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα καλυμμάτων κουτιών απορριμμάτων που μοιάζουν με έπιπλα. Μπορείτε ακόμη και να φτιάξετε αυτόν τον τύπο τουαλέτας για γάτες μόνοι σας.

- Διαφήμιση -