8 εκπληκτικά πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε χρησιμοποιώντας ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων

Οι ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων σχεδιάστηκαν για να αντιμετωπίζουν το σκληρό νερό, να αφαιρούν λεκέδες και να διαλύουν τα λίπη που βρίσκονται σε τρόφιμα με βάση τις πρωτεΐνες, επομένως δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό των πραγμάτων πέρα ​​από το πλυντήριο πιάτων. Υπάρχουν λοιπόν αντικείμενα εκτός από το πλυντήριο των πιάτων, στα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ταμπλέτες του πλυντηρίου των πιάτων. Θα σας παρουσιάσω 8 εκπληκτικά πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε χρησιμοποιώντας ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων!

- Διαφήμιση -

πόρτα του φούρνου

Τα υπολείμματα φαγητού στο φούρνο και τους λεκέδες είναι πάντα δύσκολο να το αντιμετωπίσετε, ειδικά αν είναι στο εσωτερικό του φούρνου σας. Χρησιμοποιήστε μια ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων βουτηγμένη σε ζεστό νερό για να τρίψετε εύκολα το εσωτερικό του φούρνου σας και την πόρτα του.

καμένες κατσαρόλες και τηγάνια

Με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί στην πόρτα του φούρνου σας, μια ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων καθαρίζει εύκολα τα καμένα και λεκιασμένα τηγάνια και κατσαρόλες. Ενώ σίγουρα υπάρχουν και άλλες μέθοδοι, αυτή λειτουργεί αποτελεσματικά όταν είστε απελπισμένοι.

κάδος σκουπιδιών

Οι κάδοι σκουπιδιών αποτελούν εστία μικροβίων αλλά και λεκέδων αλλά δεν πρέπει να παραμένουν βρώμικοι. Το να σκουπίσετε αμέσως τα υπολείμματα φαγητού που χύνονται στο καπάκι ή βρίσκουν το δρόμο τους προς τα κάτω, θα κρατήσει τον κάδο σχετικά καθαρό, αλλά καλό είναι να τον πλένετε εις βάθος μία φορά τον μήνα. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό, είναι να γεμίσετε τον κάδο με νερό και να ρίξετε μέσα μια ταμπλέτα του πλυντηρίου πιάτων. Περιμένετε να διαλυθεί και μετά περιμένετε μια ώρα πριν ξεπλύνετε το δοχείο με ζεστό νερό.

ψυγείο

Πέρασε απαρατήρητη μια διαρροή λεκέ στο ψυγείο σας, αφήνοντας πίσω σας ένα τεράστιο κολλώδες χάος; Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα δισκίο πλυντηρίου πιάτων και λίγο ζεστό νερό. Ξεκινήστε σκουπίζοντας τυχόν χαλαρά τρόφιμα, μετά βουτήξτε το δισκίο σε ζεστό νερό και χρησιμοποιήστε την επίπεδη πλευρά για να ξύσετε τα υπόλοιπα. Σκουπίστε και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

νεροχύτης

Είναι εκπληκτικό πόσο γρήγορα το κάτω μέρος του νεροχύτη σας μπορεί να αρχίσει να φαίνεται βρώμικο. Οι γρατζουνιές από κατσαρόλες και τηγάνια και ο αποχρωματισμός από σκούρα υγρά μπορούν να κάνουν ακόμα και τον πιο καθαρό νεροχύτη να φαίνεται βρώμικος. Μια ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων λειτουργεί τόσο ως απορρυπαντικό όσο και ως σφουγγάρι καθαρισμού. Απλώς ρίξτε λίγο ζεστό νερό στο νεροχύτη και τρίψτε την ταμπλέτα του πλυντηρίου πιάτων βάζοντας ένα γάντι. Μόλις φαίνεται λαμπερός και καινούργιος, ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

τουαλέτα

Όταν έρθει η ώρα να ασχοληθείτε με τον καθαρισμό του μπάνιου, ξεκινήστε ρίχνοντας μια ταμπλέτα του πλυντηρίου πιάτων στη λεκάνη της τουαλέτας. Στη συνέχεια, κάντε τον νιπτήρα, τα δάπεδα και το ντους και αφήστε την τουαλέτα για το τέλος. Με αυτόν τον τρόπο, το δισκίο θα έχει προλάβει να διαλυθεί λίγο και θα κάνει το τρίψιμο της λεκάνης της τουαλέτας παιχνιδάκι. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων για να σβήσετε τους δακτυλίους που αφήνει το σκληρό νερό.

πλυντήριο ρούχων

Τα βακτήρια και ο ασβέστης συσσωρεύονται στο πλυντήριό σας με την πάροδο του χρόνου, επομένως είναι σημαντικό να καθαρίζετε το πλυντήριό σας κάθε τρεις μήνες περίπου. Όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα, υπάρχουν μερικές διαφορετικές μέθοδοι, αλλά αυτή απαιτεί απλώς να βάλετε μία ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων στο συρτάρι και να αφήσετε το μηχάνημα να λειτουργήσει έναν κύκλο ζεστό. Για να είστε εξαιρετικά αποτελεσματικοί, ρίξτε μέσα ένα φορτίο κουρέλια ή πανιά κουζίνας για να μην σπαταλάτε το νερό! Μόλις τελειώσει, ελέγξτε αν υπάρχουν υπολείμματα από την ταμπλέτα. Εάν βρεθεί, απλώς σκουπίστε το συρτάρι και το τύμπανο με μια υγρή πετσέτα.

πλαστικά έπιπλα βεράντας

Αν τα έπιπλα της βεράντας σας να φαίνονται λίγο φθαρμένα ή βρώμικα, οι ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων είναι μια γρήγορη και εύκολη λύση για τον καθαρισμό επίμονων λεκέδων. Διαλύστε ένα δισκίο σε έναν κουβά με ζεστό νερό ή χρησιμοποιήστε το δισκίο ως καθαριστικό για να αφαιρέσετε σκληρούς λεκέδες. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί καλύτερα σε πλαστικό και συνιστούμε τη δοκιμή σε μια δυσδιάκριτη περιοχή για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα προκαλέσει αποχρωματισμό.

- Διαφήμιση -