Οι πιο εύκολοι τρόποι για να καθαρίσετε τον νεροχύτη και όλα τα μέρη του

Ένας νεροχύτης μπορεί να έχει περισσότερα βακτήρια από ένα δημόσιο κάθισμα τουαλέτας. Μόλις το μάθετε αυτό, δεν θα μπορέσετε ποτέ να το αγνοήσετε. Δηλαδή, θα το σκεφτείτε δύο φορές ή τρεις φορές προτού αρπάξετε το κουτάλι που μόλις έπεσε κατά λάθος μέσα στον νεροχύτη και το βάλετε και πάλι στα πλυμένα. Φυσικά, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε τον νεροχύτη σας καθαρό μεταξύ των πλύσεων. Πρέπει επίσης να φροντίζετε να καθαρίζετε και τα υπόλοιπα κομμάτια του νεροχύτη σας, όπως η βρύση και η αποχέτευση. Ευτυχώς, όλα μπορούν πολύ εύκολα να γίνουν αρκεί να γνωρίζετε τον τρόπο. Θα σας παρουσιάσω τους πιο εύκολους τρόπους για να καθαρίσετε τον νεροχύτη και όλα τα μέρη του!

- Διαφήμιση -

καθαρισμός νεροχύτη από ανοξείδωτο χάλυβα

Αυτό το οποίο χρειάζεστε για να καθαρίσετε τον νεροχύτη από ανοξείδωτο χάλυβα, είναι λίγη μαγειρική σόδα και σαπούνι πιάτων. Η μαγειρική σόδα είναι μόνο ελαφρώς λειαντική, επομένως θα βοηθήσει στη διάσπαση των σωματιδίων των τροφίμων χωρίς να βλάψει την επιφάνεια του νεροχύτη. Μπορείτε επίσης να απολυμάνετε τον νεροχύτη σας με νερό και λίγη χλωρίνη, αλλά σίγουρα η χλωρίνη δεν αποτελεί επιλογή για τον καθαρισμό της κουζίνας.

καθαρισμός βρύσης κουζίνας και το ακροφύσιο ψεκασμού

Οι εναποθέσεις σκληρού νερού μπορούν να συσσωρευτούν και να αρχίσουν να φράζουν τις τρύπες στη βρύση σας και σε αυτό το συρόμενο ακροφύσιο ψεκασμού. Μουλιάζοντας την κεφαλή της βρύσης σε ξίδι, θα απαλλαγείτε μία και καλή από τις εναποθεσεις σκληρού νερού. Και αν χρειαστεί να γυαλίσετε το φινίρισμα στη βρύση, χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι χαρτί κεριού – θα ξεφλουδίσει τα σημεία και θα βοηθήσει στην απώθηση μελλοντικών λεκέδων νερού.

απόφραξη της αποχέτευσης του νεροχύτη σας

Η πιο εύκολη λύση είναι να τρέξετε σε κάποιο κατάστημα για να αγοράσετε κάποιο ειδικό καθαριστικό την επόμενη φορά που θα βουλώσει η αποχέτευση σας. Μπορείτε όμως να φτιάξετε το δικό σας καθαριστικό με πράγματα που έχετε ήδη στη διάθεσή σας. Θα χρειαστείτε απλώς λίγη μαγειρική σόδα, χυμό λεμονιού για να ξεβουλώσει η αποχέτευση.

- Διαφήμιση -