5 εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι για να καθαρίσετε τα σοβατεπί

Ένα από τα σημεία που ξεχνάμε να καθαρίσουμε στο σπίτι μας και μαζεύουν πολλή σκόνη, είναι τα σοβατεπί. Η αλήθεια είναι πως δύσκολα να δει κάποιος τα σοβατεπί σας αν είναι καθαρά ή βρώμικα αλλά σίγουρα αποτελούν εστία σκόνης και μικροσωματιδίων. Ο καθαρισμός λοιπόν τον σοβατεπί δεν είναι δύσκολος, αρκεί να ξέρουμε τον κατάλληλο τρόπο. Θα σας παρουσιάσω 5 εύκολους και αποτελεσματικούς τρόπους για να καθαρίσετε τα σοβατεπί!

- Διαφήμιση -

μαγική γόμα

Πάρτε μια μαγική γόμα και έναν κουβά με ζεστό σαπουνόνερο (ή ξίδι και νερό). Στραγγίξτε καλά το σφουγγάρι πριν το σκουπίσετε, για να μην αφήσετε πολύ υγρές τις σανίδες προκειμένου να στεγνώσουν.

φύλλα στεγνωτηρίου

Εάν το μόνο πρόβλημα σας με τα σοβατεπί είναι η σκόνη, τότε τα φύλλα στεγνωτηρίου θα σας δώσουν τη λύση. Χρησιμοποιήστε φύλλα στεγνωτηρίου για να ξεσκονίσετε γρήγορα τα σοβατεπί σας. Τα φύλλα θα τραβήξουν μια καλή ποσότητα σκόνης από τα σοβατεπί.

ηλεκτρική σκούπα

Εάν δεν έχετε υπερβολικά βρώμικα σοβατεπί, ίσως χρειαστεί απλώς ένα ξεσκόνισμα. Διευκολύνετε τον εαυτό σας χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία για αυτή τη δουλειά. Χρησιμοποιήστε ένα σκουπάκι χειρός ή ακόμη και μία ηλεκτρική σκούπα. Και αν έχετε ένα αρκετά μικρό εξάρτημα σάρωθρου με τρίχες για την ηλεκτρική σας σκούπα, χρησιμοποιήστε το για να ξεσκονίσετε τις σανίδες σας.

μπατονέτες

Όταν μαζεύεται βρωμιά σε δύσκολα σημεία, τότε χρειάζεστε μία λύση έξυπνη! Συνήθως τα σοβατεπί μαζεύουν βρωμιά στις γωνίες και στις ραφές και ο καθαρισμός των σημείων αυτών γίνεται αρκετά δύσκολος. Οι μπατονέτες είναι το τέλειο εργαλείο για να αφαιρέσετε την επίμονη βρωμιά από αυτά τα σημεία. βρωμιά μαζεύεται στα σημεία που καθαρίζονται πιο δύσκολα. Στα σοβατεπί, αυτό τείνει να είναι στις γωνίες και στη ραφή όπου το κάτω μέρος του συναντά το πάτωμα. Οι μπατονέτες είναι το τέλειο εργαλείο καθαρισμού για να αφαιρέσετε εμφανή βρωμιά από αυτά τα σημεία. Βουτήξτε τες σε διάλυμα ξιδιού ή υγρό πιάτων και τρίψτε τις γωνίες και τις χαραμάδες μέχρι να φύγει η βρωμιά.

λευκό ξίδι ή υγρό πιάτων

Πολλοί άνθρωποι είναι κατά των σκληρών προϊόντων καθαρισμού στο σπίτι τους, ειδικά αν έχουν μικρά παιδιά ή κατοικίδια. Η χρήση λευκού ξιδιού και/ή υγρού για τα πιάτα δημιουργεί ένα διάλυμα καθαρισμού για τα σοβατεπί χωρίς να βάζει σε κίνδυνο την υγεία οποιουδήποτε στο σπίτι. Ανακατέψτε περίπου 1 φλιτζάνι λευκό ξίδι σε 4 λίτρα ζεστό νερό για να φτιάξετε ένα διάλυμα που θα πρέπει να είναι αρκετά ήπιο ακόμη και για αβερνίκωτα ξύλινα σοβατεπί. Εναλλακτικά, βάλτε μερικές σταγόνες υγρό πιάτων σε ένα μεγάλο μπολ και γεμίστε το με ζεστό νερό. Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι ή ένα μπουκάλι ψεκασμού για να εφαρμόσετε το διάλυμα στα σοβατεπί. Αφήστε τα να στεγνώσουν με τον αέρα.

- Διαφήμιση -