7 λάθη που πρέπει να αποφεύγετε στον καθαρισμό των ντουλαπιών της κουζίνας

Είτε έχουμε την κουζίνα των ονείρων μας είτε όχι, η καθαριότητά της είναι ένα βασικό στοιχείο που δεν πρέπει να αμελούμε. Ένα από τα σημεία όπου θα πρέπει να καθαρίζουμε σωστά και σχολαστικά είναι τα ντουλάπια. Οι ειδικοί καθαρισμού ισχυρίζονται ότι υπάρχουν διάφορα λάθη στον καθαρισμό των ντουλαπιών κουζίνας που θα πρέπει να αποφεύγουμε εάν θέλουμε να τα καθαρίσουμε σωστά και να τα διατηρήσουμε στην καλύτερη δυνατή εμφάνιση για τα επόμενα χρόνια. Θα σας παρουσιάσω 7 λάθη που πρέπει να αποφεύγετε στον καθαρισμό των ντουλαπιών της κουζίνας!

- Διαφήμιση -

καθαρισμός με σκληρά χημικά

Ισχυρές χημικές ουσίες όπως η χλωρίνη, η αμμωνία ή οι ισχυροί διαλύτες δεν ταιριάζουν με τα ντουλάπια κουζίνας. Αυτά μπορούν εύκολα να καταστρέψουν τα φινιρίσματα του ντουλαπιού, ειδικά αν είναι βαμμένα ή έχουν γυαλιστερή επιφάνεια. Επιμείνετε σε ήπια, μη λειαντικά και μη χημικά καθαριστικά.

υπερβολικό τρίψιμο

Ομοίως, το έντονο τρίψιμο μπορεί να βλάψει τα φινιρίσματα του ντουλαπιού, να θρυμματίσει το χρώμα ή να καταστρέψει το ξύλο. Χρησιμοποιείτε απαλές, κυκλικές κινήσεις όταν προσπαθείτε να καθαρίσετε δύσκολα σημεία και λεκέδες στις πόρτες του ντουλαπιού.

πολύ βρεγμένα πανιά καθαρισμού

Εάν έχετε ξύλινα ντουλάπια, ένα βρεγμένο πανί καθαρισμού μπορεί να τα κάνει να παραμορφωθούν και εάν το υπερβολικό νερό φτάσει στους αρμούς, η δομή του ντουλαπιού μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο. Στραγγίστε καλά το πανί καθαρισμού σας πριν καθαρίσετε τα ντουλάπια για να αποφύγετε την υπερβολική υγρασία.

αγνοείτε τον τύπο φινιρίσματος

Διαφορετικά υλικά και φινιρίσματα ντουλαπιών απαιτούν διαφορετικές μεθόδους καθαρισμού. Για παράδειγμα τα ξύλινα ντουλάπια μπορεί να χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα για να αποφευχθεί το στέγνωμα και το ράγισμα, ενώ τα laminate ντουλάπια καθαρίζονται ευκολότερα αλλά μπορεί να μην αντέχουν την υπερβολική υγρασία.

παραβλέπετε την συσσώρευση λίπους

Όπως γνωρίζουμε, τα ντουλάπια της κουζίνας είναι επιρρεπή στη συσσώρευση λίπους, ειδικά γύρω από την ηλεκτρική κουζίνα. Για να αποφύγετε τα αντιαισθητικά ντουλάπια, τις ανεπιθύμητες μυρωδιές ή πιθανές ζημιές να καθαρίζετε τακτικά τη μεμβράνη του ντουλαπιού με ένα προϊόν απολίπανσης ή ένα μείγμα ζεστού νερού και μαγειρικής σόδας.

δεν χρησιμοποιείτε επενδύσεις στα ντουλάπια

Οι επενδύσεις ντουλαπιών μπορούν να προστατεύσουν το εσωτερικό των ντουλαπιών σας από υπολείμματα και λεκέδες που είναι δύσκολο να καθαριστούν. Επιπλέον, είναι πολύ πιο εύκολο να καθαρίσετε μια επένδυση παρά ένα ολόκληρο ντουλάπι. Κάντε τα πράγματα απλά και απλώστε όλα τα ράφια και τα συρτάρια σας.

δεν ξεσκονίζετε πριν τον καθαρισμό

Είναι πάντα καλή ιδέα να ξεσκονίζετε πριν να καθαρίσετε σε βάθος τα ντουλάπια, ώστε να μην απλώνετε την σκόνη παντού. Το ξεσκόνισμα ή η χρήση πανιού από μικροΐνες για την αφαίρεση χαλαρών σωματιδίων πριν από τον καθαρισμό των ντουλαπιών είναι απαραίτητο.

- Διαφήμιση -