6 λόγοι για τους οποίους οι ταμπλέτες του πλυντηρίου των πιάτων σας δεν διαλύονται

Το πλυντήριο πιάτων είναι μια από τις πιο χρήσιμες οικιακές συσκευές. Σας επιτρέπει να καθαρίζετε τον σορό των άπλυτων χωρίς ιδιαίτερο κόπο αλλά κυρίως αποτελεσματικά. Μερικές φορές, μπορεί να παρατηρήσετε συσσώρευση υπολειμμάτων σαπουνιού ή αφρού, ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε ταμπλέτες καλής ποιότητας. Αυτό το υπόλειμμα σαπουνιού προέρχεται από ακατάλληλα διαλυμένες ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων. Πρέπει να διερευνήσετε τι είναι λάθος για να αποφύγετε οποιαδήποτε πιθανή ζημιά. Θα σας παρουσιάσω 6 λόγους για τους οποίους οι ταμπλέτες του πλυντηρίου των πιάτων σας δεν διαλύονται!

- Διαφήμιση -

πως λειτουργεί ένα πλυντήριο πιάτων

Πριν διορθώσετε ένα πρόβλημα, πρέπει να αποκτήσετε πλήρη γνώση της διαδικασίας που ακολουθείται. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να κατανοήσουμε τη διαδικασία εργασίας ενός πλυντηρίου πιάτων. Ένα πλυντήριο πιάτων καθαρίζει τα πιάτα σας αναμειγνύοντας νερό και απορρυπαντικό χρησιμοποιώντας πίδακες πλυντηρίου υψηλής πίεσης. Οι πίδακες πλυντηρίου εξαλείφουν την ανάγκη να τρίψετε τα πιάτα.

Οι περιστρεφόμενοι βραχίονες του πλυντηρίου πιάτων ψεκάζουν ζεστό νερό από τους πίδακες του πλυντηρίου, το οποίο επιτρέπει τον καθαρισμό των πιάτων και το ζεστό νερό διαλύει το απορρυπαντικό. Κατά τη διάρκεια του κύκλου πλύσης, η πόρτα του απορρυπαντικού ανοίγει σε μια προκαθορισμένη στιγμή, ρίχνοντας τα δισκία στο κάτω μέρος του πλυντηρίου πιάτων, όπου διαλύονται. Αυτό το πλούσιο σε αφρό νερό θα ρουφήξει στην αποχέτευση προτού αντληθεί στους περιστρεφόμενους βραχίονες και μέσω των πιδάκων πλύσης. Ο κύκλος ξεβγάλματος ξεκινά μετά τον κύκλο πλύσης. Υπάρχει επίσης η επιλογή στεγνώματος με ατμό σε ορισμένα μηχανήματα μετά τον κύκλο ξεβγάλματος.

οι ταμπλέτες κολλάνε

Είναι απαραίτητο να διατηρείτε καθαρή την περιοχή του διανομέα απορρυπαντικού. Οποιαδήποτε σωματίδια τροφίμων ή υπολείμματα απορρυπαντικού μπορεί να προκαλέσουν κόλλημα των ταμπλετών του πλυντηρίου πιάτων. Κρατήστε το δίσκο του διανομέα στεγνό πριν τοποθετήσετε τα δισκία του πλυντηρίου πιάτων μέσα, καθώς η υγρασία θα κάνει τα δισκία για το πλυντήριο πιάτων να συσσωματωθούν μεταξύ τους. Τοποθετήστε το απορρυπαντικό λίγο πριν από τον κύκλο πλύσης. Η διατήρηση του απορρυπαντικού για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα θα έχει ως αποτέλεσμα να συσσωρευτεί ή να κολλήσει μεταξύ τους, γεγονός που εμποδίζει τη σωστή διάλυσή του.

κατεστραμμένος διανομέας

Το πρόβλημα μπορεί να είναι και με τον διανομέα. Εάν η πόρτα δεν ανοίγει όπως θα έπρεπε, το απορρυπαντικό μπορεί να μην απελευθερωθεί αμέσως, εμποδίζοντάς το να διαλυθεί πλήρως και εμποδίζοντάς σας να χρησιμοποιήσετε πλήρως τα πλεονεκτήματα των ταμπλετών πλυντηρίου πιάτων.

πρόβλημα με τους βραχίονες ψεκασμού

Ένα άλλο πρόβλημα που μπορεί να υπάρχει στο πλυντήριο των πιάτων, είναι βραχίονες ψεκασμού να μην λειτουργούν σωστά. Εξαιτίας αυτού, δεν θα κατανεμηθεί επαρκής ποσότητα νερού σε όλο το πλυντήριο πιάτων, οδηγώντας σε ατελώς διαλυμένα δισκία πλυντηρίου πιάτων. Οι βραχίονες ψεκασμού πρέπει να περιστρέφονται σωστά για αποτελεσματικό καθαρισμό των πιάτων και για να διαλυθούν σωστά τα απορρυπαντικά. Ψάξτε τυχόν ρωγμές ή άλλες ζημιές στους βραχίονες ψεκασμού. Αναζητήστε τυχόν σωματίδια τροφής ή υπολείμματα σαπουνιού που φράζουν το ακροφύσιο. Καθαρίστε καλά τα ακροφύσια για να καθαρίσετε το μπλοκάρισμα.

χαμηλή πίεση νερού

Είναι απίθανο οι ταμπλέτες του πλυντηρίου πιάτων να διαλυθούν και τα πιάτα σας να καθαριστούν σωστά εάν η πίεση νερού του πλυντηρίου είναι πολύ χαμηλή. Βεβαιωθείτε ότι ο σωλήνας εισαγωγής δεν έχει υποστεί ζημιά. Εάν δεν μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα θα πρέπει να καλέσετε έναν επαγγελματία.

χαμηλή θερμοκρασία νερού

Μια άλλη πιθανή αιτία για τη μη διάλυση των ταμπλετών του πλυντηρίου σας είναι η ανεπαρκής θερμοκρασία του νερού. Το ζεστό νερό διασφαλίζει ότι οι ταμπλέτες του πλυντηρίου πιάτων διαλύονται σωστά. Εκτελέστε τον κύκλο σε υψηλότερη θερμοκρασία για να ελέγξετε αν λειτουργεί. Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, σας συνιστούμε να καλέσετε έναν ειδικό.

μπλοκαρισμένη πόρτα απορρυπαντικού

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η πόρτα του απορρυπαντικού ανοίγει σωστά και δεν εμποδίζεται από πράγματα όπως μεγάλες κατσαρόλες και τηγάνια. Εάν η πόρτα του απορρυπαντικού δεν ανοίγει σωστά, οι ταμπλέτες του πλυντηρίου πιάτων σας δεν θα πέφτουν στο κάτω μέρος του πλυντηρίου πιάτων, εμποδίζοντας την πλήρη διάλυσή τους.

- Διαφήμιση -