8 λόγοι για τους οποίους η κατάψυξη είναι ιδανική για τον καθαρισμό των ρούχων

Θα ήταν υπέροχο αν μπορούσαμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα με τα ρούχα μας με ένα γρήγορο στύψιμο μέσα από το πλυντήριο και το στεγνωτήριο. Αλλά ορισμένα αντικείμενα δεν θα άντεχαν τις ακαμψίες τους και ορισμένα προβλήματα απλά δεν μπορούν να λυθούν με το πλυντήριο και το στεγνωτήριο. Υπάρχει μια άλλη πανταχού παρούσα οικιακή συσκευή, ωστόσο, που αντιμετωπίζει ορισμένα κοινά αινίγματα για τα ρούχα. Ποια είναι αυτή; Μα φυσικά η κατάψυξη! Θα σας παρουσιάσω 8 λόγους για τους οποίους η κατάψυξη είναι ιδανική για τον καθαρισμό των ρούχων!

- Διαφήμιση -

1Stop πουλόβερ υπόστεγο

Έχετε πουλόβερ, τα οποία μαδάνε και φυσικά σας ενοχλεί; Τότε η λύση βρίσκεται στην κατάψυξη! Τοποθετήστε τα πουλόβερ σας σε μια τσάντα με φερμουάρ και τοποθετήστε τα δίπλα στα κατεψυγμένα λαχανικά σας. Σε λίγες μόνο ώρες, η κρύα θερμοκρασία θα ενώσει τις ίνες του πουλόβερ, κλειδώνοντάς τες στη θέση τους και αποτρέποντας τυχούσα μελλοντική πτώση.

αραιώστε το πλύσιμο των τζιν σας

Σίγουρα είναι αρκετά στενάχωρο να βλέπετε το άνετο και αγαπημένο τζιν σας να ξεθωριάζει μετά από λίγα πλυσίματα! Για να μην συμβεί αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κατάψυξή σας! Γιατί η κατάψυξη λειτουργεί σε τζιν; Τα τζιν αναπτύσσουν βακτήρια με την πάροδο του χρόνου και φθείρονται που προκαλούν μυρωδιά. Όταν αρχίζουν να μυρίζουν, τείνουμε να τα πετάμε στο πλυντήριο—αλλά αυτό είναι που φθείρει τόσο το ύφασμα όσο και το χρώμα τους. Αντίθετα, μπορείτε να βάλετε το τζιν σας στην κατάψυξη, όπου τα βακτήρια μπορούν να σκοτωθούν από τις χαμηλές θερμοκρασίες και να απαλλαγούν από τις μυρωδιές του υφάσματος.

ανοίξτε τα καινούρια παπούτσια σας

Αν είστε όπως οι περισσότερες που υποφέρουν από ατελείωτο πόνο στις φουσκάλες κάθε φορά που αγοράζουν ένα καινούργιο ζευγάρι παπούτσια, θα θελήσετε να πετάξετε αμέσως το καινούριο σας ζευγάρι στην κατάψυξη. Με τη χρήση νερού και χαμηλών θερμοκρασιών, μπορείτε να ανοίξετε τα στενά παπούτσια σας. Γεμίστε μερικές πλαστικές σακούλες φιλικές προς τον καταψύκτη με νερό και βάλτε τες στα πιο στενά μέρη των παπουτσιών. Τοποθετήστε τα στην κατάψυξη και, καθώς το υγρό παγώνει και διαστέλλεται, θα τεντώσει το υλικό.

βγάλτε την τσίχλα από τα ρούχα

Δεν είναι κάθε μέρα που κάθεστε ή πέφτετε σε μια κολλώδη τσίχλα, αλλά μπορεί να συμβεί και σίγουρα δεν χρειάζεται να πετάξετε τα ρούχα σας όταν συμβαίνει. Αντίθετα, πρέπει απλώς να προσθέσετε λίγο πάγο ή να χρησιμοποιήσετε τον καταψύκτη σας. Η τσίχλα προσκολλάται έντονα στο ύφασμα οποιουδήποτε ρούχου, αλλά όταν βάζετε το εν λόγω αντικείμενο στην κατάψυξη, χαλαρώνει. Με λίγες μόνο ώρες στην κατάψυξη, μπορείτε να σκληρύνετε την τσίχλα και να την ξεκολλήσετε από το αγαπημένο σας παντελόνι ή την μπλούζα.

καθαρίστε τις σόλες των παπουτσιών

Παρόμοια με την αφαίρεση τσίχλας στα ρούχα, μπορείτε να αφαιρέσετε τις πιο κολλώδεις ουσίες από τα παπούτσια σας ρίχνοντάς τα στην κατάψυξη. Είτε έχετε κολλήσει με κόπρανα ζώων είτε με τσίχλα στη σόλα του παπουτσιού σας, βάλτε το παπούτσι στην κατάψυξη. Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα σκληρύνουν ό,τι δεν μπορείτε να αφαιρέσετε, επιτρέποντάς σας να το ξεκολλήσετε εύκολα χωρίς να αντιμετωπίσετε τα βακτήρια που το συνοδεύουν.

επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής του καλσόν σας

Τα καλσόν είναι ένα καθημερινό πρόβλημα και μία διαρκής αγωνία, είτε είναι ολοκαίνουργιο είτε παλιό και αγαπημένο. Σκίζονται απίστευτα εύκολα, δυσκολεύοντας ακόμη και τη χρήση τους. Παρ’ όλα αυτά, μια δόση έντονου κρύου μπορεί να ενισχύσει αυτό το αδύναμο υλικό. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε με τα νέα καλσόν είναι να τα βάλετε κάτω από το νερό, να στύψετε τα περιττά υγρά και στην συνέχεια να το βάλετε στην κατάψυξη. Την επόμενη μέρα, πρέπει απλώς να τα ζεστάνετε σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα τραβήξετε. Μην ανησυχείτε για την επανάληψη της διαδικασίας—αρκεί μόνο μία φορά στην κατάψυξη για να ενισχύσετε τις ίνες.

εξαλείψτε τη βρώμα των ποδιών

Δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από την καθημερινή δυσοσμία των παπουτσιών σας κάθε φορά που βγάζετε τα παπούτσια σας στο σπίτι; Η λύση είναι η κατάψυξη! Ακριβώς όπως η χαμηλή θερμοκρασία του καταψύκτη σκοτώνει τα βακτήρια που αναπτύσσονται στα τζιν, μπορεί να εξαλείψει τις άσχημες μυρωδιές που αναπτύσσονται στα αγαπημένα σας παπούτσια. Βάλτε τε τα μέσα στην κατάψυξη και θα μπορείτε να βγάλετε ξανά τα παπούτσια σας χωρίς να κάνετε τους φίλους σας να ψάχνονται από που έρχεται η άσχημη μυρωδιά!

σκοτώστε τους σκώρους και τα παράσιτα

Η προσβολή από παράσιτα δεν είναι ένα διασκεδαστικό θέμα και είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί ανεξάρτητα από το παράσιτο. Αν παλεύετε με παράσιτα που έχουν δημιουργήσει ένα νέο σπίτι στα ρούχα σας η κατάψυξη θα σας βοηθήσει στην αντιμετώπισή τους!

Παγώστε όλα σας τα ρούχα που είναι μολυσμένα με παράσιτα και θα απαλλαγείτε μία και καλή από αυτά! Αφήστε τα ρούχα στην κατάψυξη για 24 ώρες, σφραγίζοντάς τα πάντα σε πλαστικές σακούλες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας! Αφού πάλεψε με τους σκώρους για μήνες, η Σλέιτερ αποφάσισε να αρχίσει να παγώνει όλα τα ρούχα της που ήταν μολυσμένα από παράσιτα. Μόλις τα βγάλετε από την κατάψυξη, ένας γρήγορος κύκλος πλυσίματος θα εξαφανίσει τυχόντα υπολείμματα παρασίτων.

- Διαφήμιση -