7 συμβουλές για να πλύνετε με σωστό τρόπο ένα μάλλινο πουλόβερ

Ο Χειμώνας έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή του και τα χοντρά ρούχα είναι απαραίτητα για να προστατευτούμε από το κρύο. Μία από τις συνηθέστερες επιλογές ρούχων αποτελούν τα μάλλινα πουλόβερ! Πώς όμως πρέπει να πλένουμε ένα πουλόβερ; Το πλύσιμο των πουλόβερ θέλει ιδιαίτερη προσοχή λόγω των πλεκτών υφασμάτων αλλά και το διαφορετικών συνθέσεων ύφανσης. Σίγουρα θα πρέπει να δίνουμε έμφαση στις ετικέτες όπου αναφέρονται οι οδηγίες πλύσης αλλά και στο ύφασμά τους. Θα σας δώσω 7 συμβουλές για να πλύνετε με σωστό τρόπο ένα μάλλινο πουλόβερ!

- Διαφήμιση -

Μη τα πλένετε στο πλυντήριο ρούχων

Η τριβή στον κύκλο καθαρισμού του πλυντηρίου σας καταστρέφει τις ίνες του μαλλιού. Η θερμότητα και το απορρυπαντικό συρρικνώνουν το ρούχο και το μετατρέπουν από την απαλή υφή του σε μια αίσθηση ενός πιο σκληρού υλικού. Ακόμα κι αν δείτε τη φράση «μόνο στεγνό καθάρισμα» στην ετικέτα, η προτίμησή σας θα πρέπει να είναι να το πλένετε στο χέρι. Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο απορρυπαντικό ή βρεφικό σαμπουάν και θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!

Μουλιάστε στο νερό

Μουλιάστε το πουλόβερ σε νερό για 5 λεπτά πριν το πλύνετε. Αυτή η τεχνική θα αποτρέψει τη συρρίκνωση του μαλλιού. Ανακατέψτε το απορρυπαντικό στο νερό από πριν και μην το ρίξετε απευθείας στο πουλόβερ. Φροντίστε να προσθέσετε πολύ λίγο, καθώς τα απορρυπαντικά αυξάνουν την σκληρότητα στα μάλλινα ρούχα. Μια κουταλιά της σούπας απορρυπαντικό αρκεί για ένα μεσαίο ή μεγάλο πουλόβερ.

Μην ξεθωριάζετε τα χρώματα

Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού στυπτηρία ή αλάτι στο νερό για να μην ξεθωριάσει το χρώμα των χρωματιστών μάλλινων πουλόβερ. Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσετε και τα χρώματα των χρωματιστών πουλόβερ και θα αποτρέψετε τη συρρίκνωση τους.

Προσοχή στο στράγγισμα

Φροντίστε να πλένετε το πουλόβερ χωρίς να το σφίγγετε και να το τραβάτε πολύ. Επίσης, να είστε προσεκτικές όταν στύβετε το νερό από ένα μάλλινο πουλόβερ, καθώς το μαλλί τείνει να τεντώνεται εύκολα και να χάνει το σχήμα του.

Προσθέστε αμμωνία

Αφού πλύνετε τα μάλλινα πουλόβερ σας, προσθέστε μόνο 2 ή 3 σταγόνες αμμωνίας στο τελικό νερό ξεβγάλματος. Στη συνέχεια, μουλιάστε το μάλλινο πουλόβερ σε αυτό το νερό για μόνο 2 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο, το μάλλινο πουλόβερ σας θα είναι τόσο λαμπερό όσο την ημέρα που το αγοράσατε.

Μην τα κρεμάτε

Το βρεγμένο μαλλί τεντώνεται πολύ εύκολα, επομένως μην το κρεμάτε για να στεγνώσει. Το νερό που θα τρέχει θα χαλάσει το σχήμα του πουλόβερ σας. Προτιμήστε να το απλώσετε σε μία επίπεδη επιφάνεια ώστε να μην ξεχειλώσει ή αφαιρέστε το νερό που υπάρχει σε αυτό πιέζοντας ελαφρά.

Προσοχή στο στέγνωμα

Αποφύγετε το στέγνωμα του πουλόβερ κάτω από άμεση ζέστη ή ήλιο. Επίσης μην χρησιμοποιείτε στεγνωτήριο για να επιταχύνετε τη διαδικασία του στεγνώματος. Αν και είναι δύσκολο κατά τη διάρκεια του Χειμώνα να στεγνώσουμε εύκολα τα ρούχα μας, παρ’ όλα αυτά αν θέλετε να διατηρήσετε για καιρό τα πουλόβερ σας θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές με το στέγνωμά τους!

- Διαφήμιση -