Ο καθαρισμός στρώματος με μαγειρική σόδα είναι μια από τις πρακτικές συμβουλές καθαρισμού που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν. Η υγιεινή του κρεβατιού σας όπου κοιμάστε καθημερινά είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα. Εκτός από την άμεση αφαίρεση λεκέδων και βρωμιάς, μην ξεχνάτε ότι πρέπει να το καθαρίζετε περιοδικά. Θα σας παρουσιάσω έναν εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο για να καθαρίσετε το στρώμα του κρεβατιού σας με ένα μόνο υλικό!

ηλεκτρική σκούπα

Το να σκουπίζετε το στρώμα σας με ηλεκτρική σκούπα μια φορά το μήνα θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τη σκόνη, το νεκρό δέρμα και τα υπολείμματα που συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε μια καθαρή κεφαλή σκούπας, διαφορετικά θα μεταφέρετε τη βρωμιά πίσω στο κρεβάτι σας. Εάν το στρώμα σας δεν είναι κατάλληλο για καθάρισμα με ηλεκτρική σκούπα, μπορείτε επίσης να καθαρίσετε τα υπολείμματα σκόνης με ένα καθαρό και υγρό πανί και να το αφήσετε να στεγνώσει.

καθαρισμός κρεβατιού με μαγειρική σόδα

Πρώτα απ ‘όλα, αφού σκουπίσετε καλά το στρώμα με τη συσκευή καθαρισμού καθίσματος της ηλεκτρικής σκούπας, πασπαλίστε με ένα σουρωτήρι μια συσκευασία μαγειρική σόδα σε όλη την επιφάνεια του στρώματος και καλύψτε όλη την επιφάνεια με αυτήν. Κάντε αυτή τη διαδικασία το πρωί και αφήστε το κρεβάτι έτσι μέχρι το βράδυ και στη συνέχεια τραβήξτε το όλη τη μαγειρική σόδα έξω με τη συσκευή καθαρισμού καθισμάτων της ηλεκτρικής σκούπας. Τώρα θα έχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία καθαρισμού του κρεβατιού με μαγειρική σόδα.

αφαίρεση άσχημων μυρωδιών από το κρεβάτι

Ακαθαρσίες όπως σκόνη και σημάδια ιδρώτα που συσσωρεύονται στο κρεβάτι σας θα αρχίσουν να μυρίζουν στο κρεβάτι σας με την πάροδο του χρόνου. Για να μυρίζει ξανά το στρώμα σας καθαριότητα και φρεσκάδα, ρίξτε μαγειρική σόδα και αφήστε την για μισή ώρα και μετά σκουπίστε το με την ηλεκτρική σκούπα.

Δεδομένου ότι η μαγειρική σόδα είναι ένα φυσικό αποσμητικό, θα αφαιρέσει επίσης τις άσχημες οσμές από το στρώμα σας. Αν θέλετε το κρεβάτι σας να μυρίζει όμορφα, μπορείτε να προσθέσετε πέντε σταγόνες λάδι λεβάντας στη μαγειρική σόδα και να το ρίξετε στο κρεβάτι σας. Το αρωματικό λάδι θα σας κάνει να κοιμάστε άνετα στο κρεβάτι σας το βράδυ.

ΔEITE
3 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα στην κουζίνα

καθαρισμός και αφαίρεση λεκέδων

Στη διαδικασία καθαρισμού του στρώματος, είναι σημαντικό να καθαρίσετε τους λεκέδες που συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου. Τα κλινοσκεπάσματα μπορεί να εκτεθούν σε υγρά όπως εμετός, αίμα, ιδρώτας και ούρα. Είναι καλύτερο να καθαρίσετε αυτά τα στοιχεία, τα οποία είναι δυσάρεστα στο καθάρισμα, πριν καθίσουν στο κρεβάτι.

Για να καθαρίσετε το ρουλεμάν, αφαιρέστε την περίσσεια υγρού με ένα υγρό πανί καθαρισμού. Χρησιμοποιήστε μόνο κρύο νερό για να αποτρέψετε την καθίζηση αυτών των υγρών με βάση την πρωτεΐνη κατά τον καθαρισμό. Όταν χρησιμοποιείτε το πανί καθαρισμού, καθαρίστε το πιέζοντας τον λεκέ. Το τρίψιμο του υφάσματος θα κάνει τον λεκέ να καθίσει περισσότερο. Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού που είναι αποτελεσματικό στην αφαίρεση λεκέδων από το πανί. Όταν καθαρίζετε το στρώμα, προσέξτε να μην βραχεί πολύ γιατί θα χρειαστεί χρόνος για να στεγνώσει.

3 εύκολες συμβουλές για τον καθαρισμό του στρώματος

Καλύψτε το: Η χρήση προστατευτικού στρώματος είναι η καλύτερη επένδυση για να διατηρείτε το στρώμα σας καθαρό. Τα προστατευτικά στρώματος αποτρέπουν την καθίζηση των λεκέδων στο στρώμα και καθαρίζονται εύκολα καθώς μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο ρούχων. Είναι επίσης δυνατό να βρείτε αδιάβροχα και αντιαλλεργικά προστατευτικά στρώματος.

Αναποδογυρίστε το: Αναποδογυρίστε το στρώμα σας εποχιακά. Έτσι, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι και οι δύο πλευρές είναι ίσες. Το κρεβάτι δεν είναι κάτι που μπορείτε να σηκώσετε μόνες σας και είναι πολύ βαρύ, οπότε φροντίστε να είναι ομαδική προσπάθεια.

Αερίστε το: Μπορείτε να επιταχύνετε το χρόνο στεγνώματος του στρώματός σας χρησιμοποιώντας έναν ανεμιστήρα. Μην απλώνετε σεντόνια και μην κοιμάστε στο στρώμα σας μέχρι να στεγνώσει τελείως. Έτσι, θα εξαλείψετε τον κίνδυνο μούχλας που μπορεί να εμφανιστεί.