3 τρόποι για να αφαιρέσουμε τον λεκέ από κραγιόν στα ρούχα

Το κραγιόν είναι απαραίτητο για τις περισσότερες γυναίκες για να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη εμφάνιση, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να το βγάλουν από τα ρούχα. Οι χρωματιστοί λεκέδες κραγιόν είναι ένας συνδυασμός λεκέδων τόσο με λιπαρό/κηρώδες συστατικό όσο και με βαφή. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να λερωθούν τα ρούχα μας από κραγιόν! Πώς όμως μπορούμε να το αφαιρέσουμε; Δείτε 3 τρόπους για να αφαιρέσουμε το λεκέ του κραγιόν από τα ρούχα!

- Διαφήμιση -

Υγρό απορρυπαντικό πιάτων

Ένα πουκάμισο πασπαλισμένο με κραγιόν πρέπει να τρίβεται με απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων πριν το πλύνετε στο πλυντήριο των ρούχων. Το απορρυπαντικό πιάτων είναι πολύ αποτελεσματικό στον καθαρισμό λεκέδων κραγιόν καθώς περιέχει χημικές ουσίες που απομακρύνουν το λάδι. Απλώστε μία υφασμάτινη πετσέτα σε μία επίπεδη επιφάνεια και βάλτε το λερωμένο ρούχο με το κραγιόν επάνω στην πετσέτα. Ρίξε μερικές σταγόνες υγρού απορρυπαντικού πιάτων στον λεκέ και άφησε το να παραμείνει για 10 λεπτά. Με μία άλλη, καθαρή πετσέτα πιέστε μετά την λεκιασμένη περιοχή. Αυτό θα αναγκάσει το απορρυπαντικό να απορροφηθεί από το ρούχο. Στη συνεχεία βάλτε το στο πλυντήριο σε όσο πιο ζεστή θερμοκρασία μπορείτε και σας επιτρέπει η σύνθεσή του, ώστε να είστε σίγουρες ότι απομακρύνθηκαν εντελώς και τα υπολείμματά του.

Λακ

Μία άλλη αποτελεσματική λύση για να βγάλετε τους λεκέδες από κραγιόν είναι η λακ. Ψεκάστε επάνω στον λεκέ την λακ και αφήστε την για ένα τέταρτο. Μετά βουτήξτε το λερωμένο σημείο σε έναν κουβά με ζεστό νερό και τρίψτε το ελαφριά. Το ζεστό νερό βοηθάει στο να μην απλωθεί το κραγιόν σε όλο το ρούχο. Στη συνέχεια βάλτε το ρούχο στο πλυντήριο, στην κατάλληλη θερμοκρασία πλυσίματος.

Γάλα

Ένας άλλος τρόπος για να αφαιρέσουμε το κραγιόν από τα ρούχα είναι το γάλα. Η διαδικασία είναι πολύ απλή! Βουτήξτε το σημείο με τον λεκέ σε μία λεκάνη με ζεστό γάλα και μετά το πλένετε στους 60 βαθμούς. Σε περίπτωση που είναι ευαίσθητο το ρούχο θα πρέπει πρώτα να το βουτήξετε στο γάλα, μετά να βάλετε επάνω του λίγες σταγόνες απορρυπαντικού υγρού πιάτων, να το αφήσετε για 1-2 ώρες, και μετά να το πλύνετε στους 40 βαθμούς. Αν έχει μείνει ακόμα και μετά το πλύσιμο στο πλυντήριο κάποιο ακόμα υπόλειμμα του λεκέ, πρέπει να το τρίψετε ελαφριά με λίγο οινόπνευμα και να το αφήσετε να στεγνώσει στην απλώστρα.

- Διαφήμιση -