7 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικό ρούχων εκτός από το πλυντήριο

Το απορρυπαντικό ρούχων είναι ένα ισχυρό καθαριστικό το οποίο χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε τα ρούχα μας. Γνωρίζετε όμως ότι μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από το να καθαρίζει απλά τα ρούχα; Το απορρυπαντικό ρούχων μπορεί να είναι πολυλειτουργικό στο σπίτι σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο σε υγρή μορφή όσο και σε σκόνη για την αποχέτευση, το φούρνο ή το αυτοκίνητό σας. Θα σας παρουσιάσω 7 τρόπους για να χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικό ρούχων εκτός από το πλυντήριο!

- Διαφήμιση -

ξεβουλώστε την αποχέτευση

Είναι βουλωμένη η αποχέτευση σας; Μην καλέσετε υδραυλικό πριν να δοκιμάσετε αυτή τη μέθοδο. Ρίξτε περίπου ένα φλιτζάνι απορρυπαντικού πλυντηρίου στο νεροχύτη και μετά (σιγά σιγά) ρίξτε ένα λίτρο βραστό νερό στην αποχέτευση. Το ζεστό νερό και το υγρό απορρυπαντικό συνεργάζονται για να ξεβουλώσουν την αποχέτευση.

καθαριστικό για όλες τις χρήσεις

Είναι εξαιρετικά καλό να χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό ρούχων για να φτιάξετε ένα καθαριστικό για όλες τις χρήσεις. Για αυτό, ανακατέψτε 1 καπάκι χλωρίνης, 4,5 λίτρα νερό και ένα κουταλάκι του γλυκού απορρυπαντικό πλυντηρίου. Λειτουργεί εκπληκτικά καλά σε τοίχους, στο μπάνιο και σχεδόν σε οποιαδήποτε επιφάνεια του σπιτιού.

αφαίρεση λεκέδων σε ταπετσαρία

Όταν το σκεφτείτε, είναι λογικό ότι οι ίδιες ιδιότητες αφαίρεσης λεκέδων που βοηθούν στον καθαρισμό των ρούχων σας λειτουργούν και σε ταπετσαρίες και χαλιά. Χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό σε σκόνη σε έναν λεκέ και τρίψτε απαλά με ένα υγρό πανί για να απλώσετε το απορρυπαντικό πάνω στον λεκέ. Περιμένετε πέντε λεπτά, στη συνέχεια σκουπίστε την περίσσεια σκόνης και επαναλάβετε μέχρι να φύγει ο λεκές.

πλύσιμο του αυτοκινήτου

Το απορρυπαντικό πλυντηρίου είναι ιδανικό για τον καθαρισμό του εξωτερικού του αυτοκινήτου. Αφαιρεί εύκολα τη βρωμιά. Φροντίστε όμως να αραιώσετε το απορρυπαντικό. Μόνο μια κουταλιά της σούπας απορρυπαντικό ρούχων θα είναι αρκετή για έναν κουβά νερό. Ένα πολύ συμπυκνωμένο διάλυμα μπορεί να βλάψει τη βαφή του αυτοκινήτου σας. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και απορρυπαντικό πλυντηρίου για το εσωτερικό του αυτοκινήτου.

καθαρισμός δαπέδου

Τα ένζυμα καθαρισμού στο απορρυπαντικό ρούχων είναι εξαιρετικά για την απομάκρυνση της βρωμιάς από τα δάπεδα. Γεμίστε τον κουβά της σφουγγαρίστρας σας με ζεστό νερό και ένα κουταλάκι του γλυκού απορρυπαντικό ρούχων. Μόνο λίγο απορρυπαντικό λειτουργεί τέλεια. Φροντίστε να στύβετε όσο το δυνατόν περισσότερο τη σφουγγαρίστρα σας κατά τον καθαρισμό. Εάν η σφουγγαρίστρα σας είναι πολύ υγρή, θα αφήσει σημάδια στο πάτωμα.

ράφια φούρνου

Αν ο φούρνος σας έχει λιπαρά ράφια, το απορρυπαντικό ρούχων είναι η λύση! Τοποθετήστε τα λιπαρά ράφια σε μια μπανιέρα ή μεγάλο μπολ και γεμίστε τη μπανιέρα με ζεστό νερό μέχρι να βυθιστούν οι σχάρες. Προσθέστε 1 καπάκι απορρυπαντικού ρούχων και αφήστε το να καθίσει όλη τη νύχτα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το λάδι και τη βρωμιά με ένα σφουγγάρι ή μια μαλακή βούρτσα.

προεπεξεργασία λεκέδων

Οι επίμονοι λεκέδες όπως το γρασίδι και το αίμα μπορούν να υποβληθούν σε προεπεξεργασία με απορρυπαντικό ρούχων. Ρίξτε ένα υγρό απορρυπαντικό απευθείας πάνω στο λεκέ. Τρίψτε απαλά το ύφασμα ή, χρησιμοποιώντας μια οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες, περάστε το απορρυπαντικό στις ίνες του ρούχου με κυκλικές κινήσεις. Στη συνέχεια πλύνετε το ρούχο ως συνήθως και οι λεκέδες θα εξαφανιστούν!

- Διαφήμιση -