Ένα από τα πολύ σημαντικά πράγματα που αφορούν την οργάνωση του σπιτιού μας είναι ότι θα πρέπει να αποθηκεύουμε πράγματα κοντά στο σημείο που τα χρησιμοποιούμε! Είναι λογικό να αποθηκεύετε τα είδη καθαρισμού της κουζίνας σας κάτω από το νεροχύτη. Όπως και να κρατάτε τα πιάτα σας σε ένα ντουλάπι ακριβώς πάνω από το πλυντήριο πιάτων. Κάτι που κάνει την πρότασή μας για τη διατήρηση του απορρυπαντικού πλυντηρίου στην κουζίνα λίγο μπερδεμένη. Αποδεικνύεται όμως ότι το απορρυπαντικό ρούχων μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο εκτός από το πλυντήριο. Θα σας παρουσιάσω 5 λόγους για τους οποίους πρέπει να έχετε απορρυπαντικό ρούχων στην κουζίνα σας!

χρησιμοποιήστε το ως σαπούνι χεριών

Ένα μείγμα από μισό ποτήρι απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων και μισό νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για σαπούνι χεριών, αν ξεμείνετε. Απλώς γεμίστε ένα άδειο μπουκάλι και δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για την προσθήκη σαπουνιού χεριών στη λίστα αγορών σας σύντομα.

φτιάξτε ένα καθαριστικό για όλες τις χρήσεις

Ανακατέψτε 5 κουταλιές της σούπας απορρυπαντικό ρούχων ανά 4 λίτρα νερού και χρησιμοποιήστε το διάλυμα για να εξαφανίσετε τα λίπη και τη βρωμιά οπουδήποτε στην κουζίνα σας.

DIY διάλυμα σφουγγαρίσματος

Ρίξτε μισό καπάκι απορρυπαντικού πλυντηρίου σε έναν κουβά γεμάτο με ζεστό νερό και χρησιμοποιήστε το διάλυμα για να σκουπίσετε τα πατώματα της κουζίνας σας.

προεπεξεργαστείτε λεκέδες

Έχοντας ένα μικρό μπουκάλι απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων στην κουζίνα θα σας βοηθήσει να προεπεξεργάζεστε τους λεκέδες αμέσως μετά την εμφάνιση τους. Είτε πρόκειται για σάλτσα στην ποδιά σας είτε για πιτσιλίσματα λαδιού στο πουκάμισό σας, το να ταμπονάρετε με υγρό απορρυπαντικό κατευθείαν στον λεκέ σας βοηθά να διασφαλίσετε ότι θα φύγει μέχρι το τέλος όταν θα πλένετε ως συνήθως.

ΔEITE
7 πράγματα που πρέπει να καθαρίζετε καθημερινά στο σπίτι σας

καθαρίστε μια φραγμένη αποχέτευση

Το απορρυπαντικό ρούχων μπορεί να βοηθήσει στο ξεβούλωμα μια φραγμένης αποχέτευσης και αξίζει να το δοκιμάσετε πριν χρησιμοποιήσετε ένα εμπορικό καθαριστικό αποχέτευσης ή καλέσετε τον υδραυλικό. Για να χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικό ρούχων για να καθαρίσετε μια βουλωμένη αποχέτευση, απλώς ρίξτε ένα τέταρτο του φλιτζανιού υγρό στην αποχέτευση, αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά και, στη συνέχεια, προσθέστε βραστό νερό.