5 tips για να απαλλαγείτε από την κακοσμία στο μπάνιο σας

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ευχάριστο από ένα καθαρό και μυρωδάτο μπάνιο. Γνωρίζω ότι δεν είναι και το πιο εύκολο να διατηρούμε καθαρό καθημερινά ένα μπάνιο, χρειάζεται κόπο αλλά φυσικά και τρόπο! Να ξέρετε ότι είναι δυνατό να δημιουργήσετε μια οσφρητική ατμόσφαιρα, ευχάριστη και χαλαρωτική, στο μπάνιο σας χρησιμοποιώντας απλά μέσα με υλικά που πιθανώς έχετε στο σπίτι. Είστε περίεργοι να μάθετε πώς; Θα σας παρουσιάσω 5 tips για να απαλλαγείτε από την κακοσμία στο μπάνιο σας!

- Διαφήμιση -

γιατί μυρίζει άσχημα το μπάνιο

Εάν το μπάνιο σας δεν μυρίζει όμορφα, αυτό μπορεί να οφείλεται στους ακόλουθους παράγοντες:

Μούχλα: αυτοί οι μικροσκοπικοί μύκητες που αναπτύσσονται σε υγρά περιβάλλοντα μπορούν να διαποτίσουν το μπάνιο σας με μια δυσάρεστη μυρωδιά.

Βρώμικες αποχετεύσεις: Τρίχες, υπολείμματα σαπουνιού και άλλες βρωμιές μπορεί να συσσωρευτούν στην αποχέτευση του μπάνιου και να το φράξουν. Αυτό δυσκολεύει την αποστράγγιση του βρώμικου νερού και προκαλεί ακόμη και δυσάρεστες οσμές.

Κακός αερισμός του μπάνιου: ο κακός αερισμός του μπάνιου οδηγεί σε στασιμότητα της υγρασίας. Μια δυσάρεστη μυρωδιά μούχλας και υγρασίας θα μπορούσε να διαποτίσει το μπάνιο σας.

πώς να απαλλαγείτε από την κακοσμία στο μπάνιο

χαρτί υγείας και baby oil

Πάρτε ένα ρολό χαρτί υγείας, μουσκέψτε το σωληνάριο με ένα baby oil της επιλογής σας και τοποθετήστε το χαρτί υγείας στο μπάνιο σας. Το ρολό χαρτιού υγείας θα χρησιμεύσει ως διαχύτης αρωμάτων. Μπορείτε ακόμη να αντικαταστήσετε το baby oil με ένα αιθέριο έλαιο της επιλογής σας.

μαλακτικό ρούχων

Εάν το μπάνιο σας έχει τουαλέτα, μπορείτε να συνδυάσετε δύο σε ένα, και να αρωματίσετε τόσο την τουαλέτα όσο και το μπάνιο. Πώς όμως μπορείτε να το κάνετε; Αρχικά ρίξτε ένα αρωματικό μαλακτικό υφασμάτων στη δεξαμενή της τουαλέτας. Έτσι, κάθε φορά που ξεπλένετε, το αρωματικό νερό θα απελευθερώνεται στη λεκάνη της τουαλέτας και θα αρωματίζει την τουαλέτα και το μπάνιο σας.

αρωματικά φυτά

Τα φυτά στο μπάνιο έχουν αρκετές πλεονεκτήματα. Εκτός από την απορρόφηση της υγρασίας και τον καθαρισμό του αέρα του περιβάλλοντος, μπορούν να αρωματίσουν το μπάνιο σας, με την προϋπόθεση ότι θα επιλέξετε αρωματικά φυτά, όπως η λεβάντα ή η μέντα. Μπορείτε επίσης να γεμίσετε ένα βάζο με αποξηραμένα βότανα ή κλωνάρια λεβάντας, για να διακοσμήσετε το μπάνιο σας και να το γεμίσετε με ένα ευχάριστο άρωμα που θα γαργαλήσει τα ρουθούνια σας.

Μπόνους: μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας για να τονίσετε το άρωμα των αποξηραμένων βοτάνων.

διαχύτης αιθέριων ελαίων

Αυτή είναι μια μικρή συσκευή που μετατρέπει το αιθέριο έλαιο σε σταγονίδια τα οποία στη συνέχεια απελευθερώνονται στον αέρα για να το αρωματίσουν. Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα διαχύτη αιθέριων ελαίων στο μπάνιο σας για να απλώσετε ένα ευχάριστο άρωμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου, το οποίο είναι γνωστό ότι εξαλείφει τις άσχημες οσμές. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί εάν έχετε κατοικίδια. Μερικά αιθέρια έλαια μπορεί να είναι τοξικά για αυτά!

αρωματικά κεριά

Τα αρωματικά κεριά είναι αποτελεσματικά στο να αρωματίζουν το μπάνιο και να παρέχουν μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Θα μπορέσετε να διώξετε τις άσχημες μυρωδιές όσο καίνε τα κεριά. Φροντίστε να επιλέξετε κεριά που είναι ασφαλή για την υγεία σας. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε κεριά φτιαγμένα με κερί σόγιας και των οποίων το φυτίλι είναι κατασκευασμένο από φυσικό βαμβάκι. Σε ό,τι αφορά τα αρώματα, μπορείτε να επιλέξετε αρώματα κανέλας, ευκαλύπτου ή εσπεριδοειδών όπως λεμόνι και γκρέιπφρουτ. Σημειώστε ότι τα αρωματικά κεριά κρύβουν τις μυρωδιές που σας ενοχλούν, αλλά δεν θα λύσουν το πρόβλημα στην πηγή του.

πώς να αποτρέψετε τις άσχημες οσμές στο μπάνιο

Η εξάλειψη των άσχημων μυρωδιών, ναι, είναι καλό, αλλά πρέπει να μάθετε πώς να το προλαμβάνετε και να το αποφεύγετε. Για να δούμε λοιπόν πως μπορούμε να αποφύγουμε ή να περιορίσουμε τις άσχημες μυρωδιές στο μπάνιο!

αερίστε το μπάνιο

Για να αποφύγετε τις άσχημες μυρωδιές στο μπάνιο, είναι σημαντικό να εξασφαλίσετε καλό αερισμό σε αυτό το υγρό δωμάτιο του σπιτιού. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε τα παράθυρα για 10 έως 15 λεπτά μετά το ντους για να απελευθερώσετε τον ατμό και την υγρασία. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν απορροφητήρα υγρασίας.

καθαρισμός του μπάνιου

Για να έχετε μια φρέσκια μυρωδιά στο μπάνιο, είναι σημαντικό να το διατηρείτε καθαρό. Για να το κάνετε αυτό, πλένετε τακτικά τα λευκά είδη μπάνιου, όπως πετσέτες, χαλάκια μπάνιου και κουρτίνες μπάνιου. Φροντίστε επίσης να είναι στεγνά για να αποφύγετε τη στασιμότητα της υγρασίας. Επίσης, να γνωρίζετε ότι όταν διατηρείτε υγρές πετσέτες στο μπάνιο σας, αναδίδουν μια άσχημη μυρωδιά. Εάν το μπάνιο σας περιέχει τουαλέτα, να την πλένετε τακτικά. Πράγματι, οι άσχημες μυρωδιές μπορεί να προέρχονται από τη λεκάνη της τουαλέτας εάν είναι βρώμικη. Όταν καθαρίζετε το μπάνιο σας, μην ξεχνάτε να αδειάζετε τον κάδο απορριμμάτων. Μην περιμένετε μέχρι να γεμίσει σκουπίδια για να τον αδειάσετε!

απόσμηση αποχετεύσεων

Οι άσχημες μυρωδιές του μπάνιου μπορεί να προέρχονται από την αποχέτευση του ντους. Όταν καθαρίζετε την καμπίνα ντους, φροντίστε να αφαιρέσετε τρίχες και υπολείμματα σαπουνιού που έχουν συσσωρευτεί στην αποχέτευση. Ο αφρός σαπουνιού δεν μυρίζει άσχημα, αλλά παγιδεύει τη βρωμιά που προκαλεί δυσάρεστες οσμές. Μπορείτε επίσης να σκεφτείτε την απόσμηση των αποχετεύσεων. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Ρίξτε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα σε κάθε αποχέτευση του μπάνιου.

Αφήστε να καθίσει για 2 ώρες.

Ρίξτε ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι.

Αφήστε να δράσει για 5 λεπτά.

Ρίξτε ζεστό νερό.

Η μαγειρική σόδα είναι ένα φυσικό αποσμητικό που θα σας επιτρέψει να εξαλείψετε εύκολα τις άσχημες οσμές. Το λευκό ξίδι, χάρη στο οξικό οξύ που περιέχει, και το ζεστό νερό είναι αποτελεσματικά στην απολίπανση, τον καθαρισμό των αποχετεύσεων και την εξάλειψη της βρωμιάς που κολλάει εκεί και εμποδίζει τη ροή του νερού.

- Διαφήμιση -