4 τρόποι για να καθαρίσετε τα μαξιλάρια με στεγνό καθάρισμα χωρίς να τα βάλετε στο πλυντήριο ρούχων

Λευκά και πολύ καθαρά μαξιλάρια, είτε αυτά στο κρεβάτι είτε αυτά στον καναπέ, δεν έχει σημασία γιατί είναι θεμελιώδη και είναι ωραίο να μπορείς να τα χρησιμοποιείς και να τα δείχνεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τα μαξιλάρια λειτουργούν ως στήριγμα για το κεφάλι όταν θέλετε να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε. Είναι ένα πολύ μαλακό στήριγμα, αλλά είναι επίσης όμορφο να φαίνονται όταν τοποθετούνται στο κρεβάτι ή στον καναπέ. Για αυτόν τον λόγο, κάθε γυναίκα στον κόσμο θα ήθελε πάντα να επιδεικνύει λευκά και καθαρά μαξιλάρια στις κουζίνες και τα υπνοδωμάτιά της. Θα σας παρουσιάσω 4 τρόπους για να καθαρίσετε τα μαξιλάρια με στεγνό καθάρισμα χωρίς να τα βάλετε στο πλυντήριο ρούχων!

- Διαφήμιση -

Τα μαξιλάρια συνήθως κιτρινίζουν μετά από μερικές χρήσεις γιατί μαζεύουν λάδι και ιδρώτα και λερώνονται εύκολα. Μπορούν επίσης να πλυθούν πολλές φορές, παρόλα αυτά χάνουν την καλή τους μυρωδιά και το καθαρό, καθαρό χρώμα τους αμέσως μετά.

Προφανώς το πλύσιμο τους κάθε μέρα είναι αδύνατο, δεν είναι σωστό, ειδικά τον χειμώνα, γιατί με τις χαμηλές θερμοκρασίες δεν στεγνώνουν. Στεγνώνοντάς τα στο σπίτι, ακουμπώντας σε πηγές θερμότητας, εξακολουθείτε να κινδυνεύετε να τα χρησιμοποιήσετε ή να τα διατηρήσετε υγρά. Το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν κακό γιατί τα μαξιλάρια θα κατέληγαν να μυρίζουν υγρασία και όχι καθαρά.

μαγειρική σόδα

Η έγκυρη εναλλακτική είναι επομένως να στεγνώσετε τα μαξιλάρια. Το πρακτικό και λειτουργικό φάρμακο προέρχεται απευθείας από τις γιαγιάδες μας. Όποιος έχει μαγειρική σόδα στο σπίτι, που είναι ένας από τους συμμάχους στην καθαριότητα του σπιτιού, τότε η λύση είναι απλή. Η μαγειρική σόδα επίσης σας επιτρέπει να έχετε λευκά και πολύ καθαρά μαξιλάρια σε χρόνο μηδέν.

Η μαγειρική σόδα πρέπει να χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες, χωρίς νερό. Το προϊόν σας επιτρέπει να απολυμάνετε και να φρεσκάρετε τα μαξιλάρια πασπαλίζοντας την επιφάνεια και αφήνοντάς την να δράσει για έως και μία ώρα. Αν θέλετε να έχετε ένα ακόμα πιο καλό αποτέλεσμα, μπορείτε να αναμίξετε μαγειρική σόδα και σταγόνες λαδιού οποιουδήποτε αρώματος. Το αποτέλεσμα θα είναι φανταστικό.

Για να το αφαιρέσετε μόλις παρέλθει ο χρόνος, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα ή απλά μια ηλεκτρική σκούπα. Η μαγειρική σόδα χρησιμοποιείται επειδή έχει φανταστική καθαριστική και απορροφητική δράση. Από την άλλη η προσθήκη λαδιού βοηθά στο να μυρίζει το μαξιλάρι και σκοτώνει μικρόβια και βακτήρια.

τάλκ

Μία δεύτερη λύση έχει ως πρωταγωνιστή το ταλκ, το οποίο εδώ και πάρα πολλά χρόνια χρησιμοποιείται για να καταπραΰνει την ερυθρότητα του δέρματος των παιδιών, να εξουδετερώνει τους ερεθισμούς, την εφίδρωση, για να στεγνώνει την υγρασία από το δέρμα. Με τον ίδιο τρόπο και για τις ίδιες απορροφητικές ιδιότητες, είναι σε θέση να απορροφά το λίπος από τα μαξιλάρια και να αφαιρεί όλους τους λεκέδες.

Απλώς πασπαλίστε το μαξιλάρι με ταλκ και αφήστε το να δράσει για μερικές ώρες. Στην συνέχεια, όπως η μαγειρική σόδα, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα για να αφαιρέσετε την υπερβολική σκόνη ή μια ηλεκτρική σκούπα που είναι σίγουρα πιο άνετη.

λευκό ξίδι

Και οι δύο αυτές λύσεις συνοδεύονται από λευκό ξίδι, το οποίο αναζωογονεί γρήγορα και εξαλείφει τις άσχημες μυρωδιές από το μαξιλάρι. Στη συνέχεια, ρίχνετε ξίδι σε έναν κουβά με νερό, μετά βουτάτε ένα πανί στο διάλυμα και το στύβετε καλά γιατί δεν πρέπει να είναι καθόλου υγρό.

Στο διάλυμα που λαμβάνεται, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας από διάφορα αρώματα. Το πορτοκάλι, το μανταρίνι, η λεβάντα ενδείκνυνται που επίσης βοηθούν στη χαλάρωση και τον ύπνο. Στη συνέχεια το υγρό πανί περνάει πάνω από το μαξιλάρι και στη συνέχεια αφήνεται να στεγνώσει στον ήλιο ή στον αέρα.

σαπούνι Μασσαλίας

Η τελευταία λύση για τα λευκά μαξιλάρια είναι να χρησιμοποιήσετε σαπούνι Μασσαλίας. Μόνο ένα ποτήρι πρέπει να χύνεται σε ένα λίτρο ζεστό νερό. Ένα πανί εμποτίζεται στο διάλυμα, συμπιέζεται πολύ καλά και απλώνεται στο μαξιλάρι. Μετά αφήστε το να στεγνώσει και τα μαξιλάρια θα είναι τέλεια.

- Διαφήμιση -