6 παχύφυτα που μπορείτε να διατηρήσετε και να πολλαπλασιάσετε στο νερό και δεν θα σαπίσουν

Η αναπαραγωγή παχύφυτων στο νερό είναι κάτι που γνωρίζουν όλοι οι λάτρεις αυτού του είδους φυτών. Τα παχύφυτα διατηρούνται σχεδόν πάντα στο χώμα, ωστόσο μπορούν να διατηρηθούν και στο νερό χωρίς τον κίνδυνο να τα καταστρέψουμε ή, ακόμη χειρότερα, να σαπίσουν. Γενικά, τα παχύφυτα δεν είναι εύκολο να πολλαπλασιαστούν. Μπορούν να πολλαπλασιαστούν μέσω φύλλων, μοσχευμάτων ή με διαίρεση, αλλά είχατε σκεφτεί ποτέ ότι ήταν δυνατό να πολλαπλασιαστούν στο νερό; Θα σας παρουσιάσω 6 παχύφυτα που μπορείτε να διατηρήσετε και να πολλαπλασιάσετε στο νερό και δεν θα σαπίσουν!

- Διαφήμιση -

πώς να πολλαπλασιάσετε τα παχύφυτα στο νερό

Βήμα πρώτο. Επιλέξτε τα παχύφυτα που θέλετε να πολλαπλασιάσετε και αφαιρέστε ένα στέλεχος από το μητρικό φυτό. Χρησιμοποιήστε ένα καλά ακονισμένο κόφτη για να αποφύγετε την καταστροφή του φυτού.

Βήμα δεύτερο. Αφήστε το κόψιμο να επουλωθεί για περίπου 2-3 ​​ημέρες. Μόλις επουλωθεί, το φυτό είναι έτοιμο να δημιουργήσει ρίζες εάν τοποθετηθεί σε νερό.

Βήμα τρίτο. Γεμίστε ένα δοχείο με νερό και βυθίστε το κομμάτι του παχύφυτου σε αυτό. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένα κενό μεταξύ της κοπής και του νερού για να επιτρέπεται η διέλευση του αέρα. Το φυτό χρειάζεται νερό και οξυγόνο για να έχει πρόσβαση σε θρεπτικά συστατικά.

Βήμα τέταρτο. Μόλις σχηματιστούν οι ρίζες, μπορείτε να μεταφυτεύσετε το παχύφυτο σε μια γλάστρα, ή να το διατηρήσετε σε νερό, αλλάζοντας το τελευταίο όποτε θολώνει.

ποια παχύφυτα μπορώ να αναπαράγω στο νερό

γραπτοπέταλο

Περίπου 18 διαφορετικά είδη ανήκουν σε αυτή την οικογένεια παχύφυτων και έχουν σχήμα που μοιάζει με τριαντάφυλλο. Ο ρυθμός ανάπτυξής τους είναι μέτριος και θα χρειαστούν χρόνια για να χρειαστεί να αλλάξουν γλάστρες.

εχεβέρια

Τα φύλλα της εχεβέριας είναι πιο «παχουλά», που χρειάζονται αρκετή έκθεση στον ήλιο, καλό αερισμό και καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Μπορούν να πολλαπλασιαστούν με σπόρους, μοσχεύματα ή φύλλα.

κράσουλα

Αυτή η οικογένεια περιέχει περισσότερα από 620 διαφορετικά είδη και ένα από τα μεγαλύτερα χαρακτηριστικά αυτών των τύπων φυτών είναι η εξαιρετική αντοχή τους στο κλίμα. Μπορούν να πολλαπλασιαστούν στο νερό.

χαβόρθια

Υπάρχουν περισσότερα από 60 είδη. Το πιο κοινό είναι παρόμοιο με την αλόη βέρα αλλά έχει όμορφες λευκές ραβδώσεις.

καλαγχόη

Αν και είναι φυτό εξωτερικού χώρου, η καλαγχόη μπορεί να διατηρηθεί σε νερό σε εσωτερικούς χώρους λόγω της εξαιρετικής ανθεκτικότητάς του.

σέδο

Αυτό το φυτό μπορεί να φτάσει τα 20 εκατοστά σε ύψος, χρειάζεται ένα πολύ φωτεινό ή ηλιόλουστο περιβάλλον και μπορεί να πολλαπλασιαστεί στο νερό.

- Διαφήμιση -