14 πανέμορφες ιδέες για να φυτεύσετε στο μπαλκόνι σας λουλούδια που θα είναι ανθισμένα όλο το χρόνο

Αν θέλετε το μπαλκόνι σας να πνίγεται στα λουλούδια όλο το καλοκαίρι, φυτέψτε λουλούδια, τα οποία πετάνε άνθη για πάρα πολύ καιρό: από τις αρχές της άνοιξης έως τα τέλη του φθινοπώρου. Λουλούδια για όλη τη σεζόν λοιπόν! Πάρτε τα λουλούδια μπαλκονιού που ανθίζουν με τη μεγαλύτερη διάρκεια, δηλαδή από τη φύτευση την άνοιξη (συνήθως στα μέσα Μαρτίου), μέχρι το γκρίζο Νοέμβριο, ακόμη και τον πρώτο παγετό. Θα σας παρουσιάσω 14 πανέμορφες ιδέες για να φυτεύσετε στο μπαλκόνι σας λουλούδια που θα είναι ανθισμένα όλο το χρόνο!

- Διαφήμιση -

Τα πιο μακροχρόνια ανθισμένα λουλούδια του μπαλκονιού είναι, μεταξύ άλλων, το πελαργόνι, η πετούνια, η βιγόνια και το ιμπάτιενς. Αυτά τα λουλούδια περιλαμβάνουν πολλά δημοφιλή ετήσια είδη, τα οποία αισθάνονται υπέροχα σε κουτιά και γλάστρες. Να θυμάστε, ωστόσο, ότι κανένα από αυτά τα φυτά δεν θα ανθίσει πολύ και άφθονα εάν δεν τους παρέχετε επαρκή τροφή και νερό. Άλλωστε, έχουν μόνο μια μικρή ποσότητα υποστρώματος στη γλάστρα. Ανθίζοντας άφθονα, θα εξαντλήσουν γρήγορα το νερό και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στο έδαφος. Επομένως, τα ποτίζετε τακτικά και τα ταΐζετε με λιπάσματα που προορίζονται για ανθοφόρα φυτά. Τα ανθισμένα λουλούδια του μπαλκονιού συνήθως αισθάνονται καλύτερα σε ηλιόλουστα μέρη.

Είναι πιο εύκολο να κανονίσετε ένα ηλιόλουστο μπαλκόνι το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, το οποίο αντιστοιχεί στα περισσότερα λουλούδια μπαλκονιού. Ο ήλιος λατρεύεται από τα κρεμαστά γεράνια, συχνά καλυμμένα με λουλούδια μέχρι τον πρώτο παγετό. Τα επόμενα μακροβιότερα ανθισμένα λουλούδια μπαλκονιού είναι η πετούνια, με όλες τις ποικιλίες, τους κλώνους και τα υβρίδια της. Ο κατιφές και η λεπτή λομπέλια με μικρά λουλούδια σπάνε επίσης ρεκόρ. Ο κολεός με τα υπέροχα χρωματιστά φύλλα, το ελίχρυσο καλυμμένο με ασημί μαλλιά και ελαφρώς ανακατωμένα διακοσμητικά χόρτα δεν χάνουν την ομορφιά τους μέχρι τις φθινοπωρινές βροχοπτώσεις.

Τα λουλούδια του μπαλκονιού με τη μεγαλύτερη διάρκεια θα αισθάνονται καλά στο ηλιόλουστο μπαλκόνι σας, αν τα φυτέψετε σε μεγάλα και ανοιχτόχρωμα δοχεία – τα σκούρα απορροφούν τις ακτίνες του ήλιου και το χώμα σε αυτά θερμαίνεται και στεγνώνει πολύ γρήγορα. Θυμηθείτε επίσης να ποτίζετε τακτικά και άφθονα, κατά προτίμηση το πρωί ή το βράδυ. Τις ζεστές ηλιόλουστες μέρες, τα λουλούδια του μπαλκονιού που ανθίζουν με τη μεγαλύτερη διάρκεια μπορεί να εκτεθούν σε εγκαύματα, γι’ αυτό σκιάστε τα ξεδιπλώνοντας την τέντα ή ξεδιπλώνοντας μια ομπρέλα.

Η αδιαμφισβήτητη βασίλισσα της σκιάς είναι η κονδυλώδης βιγόνια αλλά και η φούξια με λουλούδια παρόμοια με τα σκουλαρίκια.

Το χώμα στις γλάστρες σε ένα σκιερό μπαλκόνι δεν στεγνώνει πολύ γρήγορα. Έτσι τα φυτά δεν χρειάζεται να ποτίζονται εντατικά, ακόμη και το ζεστό καλοκαίρι. Αλλά προσοχή! Μην φυτεύετε φυτά με πολύχρωμα φύλλα στο βόρειο μπαλκόνι – θα αποχρωματιστούν και μπορεί ακόμη και να πεθάνουν.

- Διαφήμιση -