21 μαγικές ιδέες για να διακοσμήσετε το σπίτι και τον κήπο σας με λεβάντα

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να κάνετε το σπίτι σας πρωτότυπο και η προσθήκη φυτών είναι μόνο ένας από αυτούς. Ωστόσο, είναι ίσως το πιο συνηθισμένο και απλό. Υπάρχουν πάρα πολλά φυτά και λουλούδια, τα οποία μπορείτε να φυτεύσετε στο σπίτι και τον κήπο σας και να δώσετε πραγματικά μία άλλη όψη σε αυτό. Μία από τις εξαιρετικές επιλογές που έχετε, είναι η λεβάντα. Θα σας παρουσιάσω 21 μαγικές ιδέες για να διακοσμήσετε το σπίτι και τον κήπο σας με λεβάντα!

- Διαφήμιση -

Η λεβάντα έχει όμορφα χρώματα και υπάρχουν πολλά διακοσμητικά αντικείμενα που την περιέχουν. Παρεμπιπτόντως, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και παλιά καρυκεύματα στον κόσμο. Η λεβάντα είναι ένα από τα πιο όμορφα βότανα και μπορείτε εύκολα να την καλλιεργήσετε στο σπίτι σας με την κατάλληλη φροντίδα. Το καλύτερο; Θα σας εξυπηρετήσει σε πολλά πράγματα μέσα στο σπίτι.

Φυτό με πολύ όμορφη όψη αλλά και άρωμα λόγω του οποίου η λεβάντα χρησιμοποιείται από τα αρχαία χρόνια στην αρωματοποιία, καθώς και οι θεραπευτικές ιδιότητες του λαδιού που περιέχει τα άνθη της. Αποτελεί ένα στιβαρό και ιδιαίτερα «εύκολο» φυτό ακόμα και για αρχάριους στην κηπουρική, αφού οι ανάγκες του ακόμη και σε νερό είναι πολύ λίγες.

Το ύψος του θάμνου της λεβάντας μπορεί να φτάσει το ένα μέτρο, το φύλλωμα έχει μια χαρακτηριστική γκριζοπράσινη χροιά και επίσης ποικίλλει στο πόσο έντονο γκρίζο ή πράσινο θα είναι ανάλογα με τις ποικιλίες, όπως συμβαίνει με τα άνθη που σε ορισμένες οι ποικιλίες είναι μοβ σε κάποιες άλλες φωτεινές μπλε αποχρώσεις.

Ανήκει στα είδη που δεν αγαπούν πολύ την υγρασία, οπότε το πότισμα ακόμα και το Καλοκαίρι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα αραιό, 1-2 φορές την εβδομάδα και ένας πολύ συχνός λόγος που σύντομα θα σας οδηγήσει σε έναν. Το αποξηραμένο φυτό είναι η διαβροχή των φύλλων – ανθέων. Είναι κάτι που δεν το ευνοεί καθόλου και περιορίζει το πότισμα μόνο στη ρίζα του. Γενικά, η πιο κοινή αιτία της ξήρανσης της λεβάντας είναι η περίσσεια νερού. Αν κλαδέψετε τα ξερά μέρη και σταματήσετε να το ποτίζετε με τη συχνότητα που κάνετε για άλλα είδη στον κήπο ή το μπαλκόνι σας σίγουρα… θα ξαναεμφανιστεί.

Φυτό κατάλληλο για παρτέρια, διαδρόμους κ.λπ. στον κήπο και για φύτευση σε γλάστρες όπου μπορεί να συνδυαστεί με άλλα καλλωπιστικά ή ποώδη, ενώ με κατάλληλο κλάδεμα αφαιρώντας συνεχώς το κάτω μέρος των βλαστών μπορείτε σταδιακά να το μετατρέψετε … πέταλο.

Κόβουμε τους ανθισμένους βλαστούς και τους αφήνουμε σε ηλιόλουστο μέρος να στεγνώσουν εντελώς. Τα αποξηραμένα λουλούδια μπορούν να τοποθετηθούν σε φακελάκια για να αρωματίσουν τα συρτάρια ή να τα αναμειχθούν με λίγο αιθέριο έλαιο λεβάντας και άλλα άνθη αποξηραμένων φρούτων, δημιουργώντας το δικό σας άρωμα για τον αρωματισμό του χώρου και τα φρέσκα λουλούδια λεβάντας είναι ιδιαίτερα όμορφα σε βάζα ή για χρήση σε διακοσμητικές συνθέσεις.

- Διαφήμιση -