4 κόλπα για να κάνετε ένα μπάνιο χωρίς παράθυρα να μυρίζει όμορφα όλη μέρα

Το να έχουμε ένα καθαρό και αρωματισμένο μπάνιο είναι απαραίτητο, όχι μόνο για να κάνουμε καλή εντύπωση με όσους μας επισκέπτονται, αλλά και κυρίως για λόγους υγείας. Άλλωστε όλα είναι περίπλοκα όταν υπάρχει κακός αερισμός στο μπάνιο μας, ίσως επειδή λείπει ένα παράθυρο. Τα μικρόβια μπορούν να βρεθούν παντού, ακόμα και στο δέρμα και το σώμα μας. Αν και δεν είναι όλα επιβλαβή ή επικίνδυνα, μερικά από αυτά μπορεί να προκαλέσουν μολυσματικές ασθένειες, γι’ αυτό πρέπει, εκτός από το συχνό πλύσιμο των χεριών μας, να καθαρίζουμε και το μπάνιο.

- Διαφήμιση -

Ένα καθαρό μπάνιο δεν είναι πάντα συνώνυμο με την καλή μυρωδιά. Εάν όταν τελειώσετε τον καθαρισμό δεν μυρίζει τόσο καλά όσο θα έπρεπε ή ίσως το καθαρό άρωμα διαρκεί για λίγο, είναι πιθανό το μπάνιο σας να μην αερίζεται επαρκώς και επομένως να υπάρχει υγρασία και μούχλα προκαλώντας άσχημες οσμές. Θα σας παρουσιάσω 4 κόλπα για να κάνετε ένα μπάνιο χωρίς παράθυρα να μυρίζει όμορφα όλη μέρα!

σακουλάκια με αρωματικά φύλλα

Φυτά όπως η δάφνη, ο ευκάλυπτος και η μέντα είναι εξαιρετικά αρωματικά και τα φύλλα τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αρωματίσουν διάφορες γωνιές του σπιτιού, ειδικά το μπάνιο. Κόψτε μερικά φύλλα και φτιάξτε σακούλες χρησιμοποιώντας ένα ύφασμα που έχει τρύπες. Τοποθετήστε τις σακούλες σε διάφορες γωνίες του μπάνιου, ειδικά σε περιοχές που είναι πιο επιρρεπείς σε υδρατμούς, που θα βοηθήσουν στην απελευθέρωση των αρωμάτων.

αρωματικό ποτ πουρί

Ένα άλλο πολύ αποτελεσματικό κόλπο για να κάνετε το μπάνιο σας να μυρίζει υπέροχα όλη την ώρα είναι να ετοιμάζετε ένα μείγμα από ξηρά αρωματικά συστατικά, όπως κλωνάρια κανέλας, φλούδες εσπεριδοειδών, γαρίφαλο, τριαντάφυλλο ή πέταλα λεβάντας. Τα ανακατεύουμε σε ένα δοχείο και τα βάζουμε σε φακελάκια που αναπνέουν ώστε να δράσουν με τον ατμό. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα βάλετε σε γυάλινο δοχείο χωρίς καπάκι και να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας.

αιθέριο έλαιο με μαγειρική σόδα

Αν θέλετε να ετοιμάσετε ένα φυσικό αποσμητικό χώρου χωρίς χημικά που είναι επικίνδυνα για την υγεία μας, χρειάζεστε μαγειρική σόδα και ένα αιθέριο έλαιο της επιλογής σας, όπως λεβάντα, μέντα λεμονιού ή κανέλα. Γεμίστε ένα γυάλινο βάζο κατά τα δύο τρίτα με μαγειρική σόδα και προσθέστε 15 σταγόνες από το αιθέριο έλαιό σας. Ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε το άνοιγμα του βάζου με ένα πανί ή γάζα που αναπνέει, για να το δέσουμε γύρω γύρω με ένα λαστιχάκι. Βάλτε το στο μπάνιο για να το αρωματίσετε παντού.

κόλπο για χαρτί υγείας

Για άρωμα που διαρκεί, απλώστε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου στον χάρτινο σωλήνα του χαρτιού υγείας. Το χαρτόνι θα απορροφήσει το αιθέριο έλαιο και θα απελευθερώσει το άρωμά του σε όλο το μπάνιο.

Τώρα που ξέρετε πώς να αρωματίζετε ένα μπάνιο χωρίς παράθυρα, επιλέξτε το αγαπημένο σας κόλπο και δοκιμάστε να το εφαρμόσετε αμέσως – το μπάνιο σας θα έχει ένα υπέροχο άρωμα όλη την ημέρα.

- Διαφήμιση -