3 φυσικοί τρόποι για να αφαιρέσετε τα άλατα από την τουαλέτα και να την κάνετε να γυαλίζει

Το καθάρισμα του σπιτιού δεν είναι μια ευχάριστη διαδικασία για τους περισσότερους από εμάς και το καθάρισμα του μπάνιου είναι ακόμα πιο δυσάρεστο. Ωστόσο, πρέπει να γίνει, γιατί είναι ένας από τους χώρους του σπιτιού που τείνει να λερώνεται περισσότερο και να συσσωρεύεται μούχλα, βακτήρια και άλατα. Δύο είδη βακτηρίων συσσωρεύονται στις τουαλέτες, η σαλμονέλα και η E. coli. Υπάρχουν όμως μυριάδες μικροκόκκοι, σταφυλόκοκκοι και στρεπτόκοκκοι που μπορεί να υπάρχουν στις επιφάνειες της τουαλέτας και σε όλο το μπάνιο. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να να καθαρίζουμε την τουαλέτα μας σωστά και εις βάθος! Θα σας παρουσιάσω 3 φυσικούς τρόπους για να αφαιρέσετε τα άλατα από την τουαλέτα και να την κάνετε να γυαλίζει!

- Διαφήμιση -

μαγειρική σόδα και λευκό ξίδι

Ρίξτε 200 ml λευκό ξύδι απευθείας στην τουαλέτα και άλλα 200 ml στη δεξαμενή. Προσθέστε μαγειρική σόδα στο εσωτερικό χείλος της τουαλέτας και περιμένετε περίπου μία ώρα για να δράσουν και τα δύο συστατικά. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα τουαλέτας για να τρίψετε καλά τις εσωτερικές επιφάνειες της τουαλέτας και μετά περιμένετε άλλα 15 λεπτά πριν ξεπλύνετε.

έλαιο δέντρου τσαγιού

Σε ένα μπουκάλι ψεκασμού ρίξτε 500 ml νερό και 10 σταγόνες έλαιο δέντρου τσαγιού. Ψεκάστε απευθείας στη λεκάνη και σε όλες τις άκρες της τουαλέτας, αφήστε για 10 λεπτά, στη συνέχεια τρίψτε με τη βούρτσα τουαλέτας και ξεπλύνετε την τουαλέτα.

οξυζενέ

Ψεκάστε το οξυζενέ απευθείας στη λεκάνη και αφήστε το για 15-30 λεπτά. Καθαρίστε καλά με μια βούρτσα τουαλέτας και στη συνέχεια ξεπλύνετε την τουαλέτα για να αφαιρέσετε όλα τα υπολείμματα.

- Διαφήμιση -