4 καλοί λόγοι για να ρίξετε μαγειρική σόδα στις ορχιδέες σας

Ένα από τα αγαπημένα λουλούδια των περισσοτέρων από εμάς, είναι σίγουρα οι ορχιδέες! Εάν, όπως εγώ, φροντίζετε πάντα πολύ τις ορχιδέες σας, θα λατρέψετε αυτές τις συμβουλές. Πάνω απ’ όλα για να ανθίσουν ξανά. Θα παρουσιάσω 4 καλούς λόγους για να ρίξετε μαγειρική σόδα στις ορχιδέες σας!

- Διαφήμιση -

διεγείρει την ανθοφορία των ορχιδέων

Οι ορχιδέες φέρουν όμορφα λουλούδια αλλά μόλις ξεανθίσουν, χάνουν μέρος του διακοσμητικού τους ενδιαφέροντος. Και το να ανθίσουν ξανά δεν είναι κάτι που θα συμβεί άμεσα. Ο καθένας έχει τα δικά του μυστικά ή τις προσωπικές συμβουλές από τους μεγαλύτερους. Η λύση λοιπόν είναι η μαγειρική σόδα. Για να ενισχύσετε την ανθοφορία των ορχιδέων ετοιμάστε αυτό το μείγμα: 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα σε 1 λίτρο νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Ανακατεύουμε καλά και ποτίζουμε στη βάση του φυτού. Κατά προτίμηση ψεκασμός περίπου 1 μήνα μετά την αποφλοίωση. Κάποιοι προσθέτουν λίγο σαπούνι πιάτων για να τα δέσουν όλα μαζί, αλλά προσωπικά δεν το βρίσκω πολύ φυσικό.

φυσικό λίπασμα

Οι ορχιδέες έχουν όμορφα ανθισμένα κλαδιά, αλλά είναι πρώτα και κύρια φυτά. Και όπως όλα τα φυτά, χρειάζονται μερικές φορές λίγο λίπασμα για να αναπτυχθούν. Αναμείξτε 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα ανά 1 λίτρο νερό και ποτίστε το φυτό. Η σωστή συχνότητα είναι 3 ή 4 φορές στη σειρά περίπου 1 μήνα μετά την αποφλοίωση. Η μαγειρική σόδα δρα ως λίπασμα, αλλά 100% φυσικό. Αλλά μην κάνετε κατάχρηση αυτού του μείγματος. Πρέπει να παραμένει περιστασιακό λίπασμα. Και κυρίως, μην το βάζετε ποτέ όταν το φυτό είναι σε μπουμπούκι ή ανθοφορία!

παρατείνει τη ζωή τους

Όπως κάθε λίπασμα, η μαγειρική σόδα παρατείνει τη ζωή των φυτών. Αυτό συμβαίνει γιατί παρέχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τη μακροζωία της ορχιδέας. Ειδικά νάτριο και άνθρακα. Αυτά τα φυτά το χρειάζονται μία ή δύο φορές το χρόνο. Είναι λοιπόν ενδιαφέρον να προγραμματίσουμε λίγη φροντίδα εκτός της περιόδου ανθοφορίας.

διορθώνει το pH του υποστρώματος

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο από τη χρήση μαγειρικής σόδας στις ορχιδέες, είναι ότι βελτιώνει ή διορθώνει το pH του εδάφους ή του υποστρώματος. Είναι πολύ σημαντικό για τη ζωή της ορχιδέας γιατί αγαπά τα ελαφρώς όξινα περιβάλλοντα, γύρω στο 5 ή 6 pH. Εάν ποτίζετε το λουλούδι σας με νερό βρύσης, μπορεί να είναι πολύ όξινο ή πολύ μαλακό ανάλογα με το πού ζείτε. Ελέγξτε την ποιότητα του νερού σας με δοκιμαστικές ταινίες. Εάν το pH είναι πολύ χαμηλό, προσθέστε λίγη μαγειρική σόδα στο νερό ποτίσματος για να το εξισορροπήσετε. Είναι καλύτερο να ετοιμάσετε νερό για πότισμα την προηγούμενη μέρα και να το αφήσετε να διαλυθεί όλη τη νύχτα.

- Διαφήμιση -