2 λόγοι για να μην ξανακρεμάσετε την πετσέτα της κουζίνας στο φούρνο

Είναι αλήθεια πως όλες οι νοικοκυρές έχουμε συνήθειες στο σπίτι μας, κάποιες εκ των οποίων είναι αρκετά προβληματικές χωρίς βέβαια να γνωρίζουμε ότι είναι λάθος. Μία από αυτές τις συνήθειες είναι να κρεμάμε την πετσέτα της κουζίνας στην πόρτα του φούρνου, καθώς έτσι είναι άμεσα διαθέσιμη όποτε τη χρειαστούμε. Το ότι το έκαναν όμως «οι παλιές» νοικοκυρές δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό. H πόρτα του φούρνου είναι το χειρότερο σημείο στην κουζίνα για να κρεμάσετε την πετσέτα. Θα σας παρουσιάσω 2 λόγους για να μην ξανακρεμάσετε την πετσέτα της κουζίνας στο φούρνο!

- Διαφήμιση -

Πρώτον, η λαβή της πόρτας του ψυγείου είναι γεμάτη μικρόβια και ίσως και υπολείμματα τροφών. Είναι το σημείο της κουζίνας που πιθανόν ακουμπούν πολλά μέλη της οικογένειας αρκετές φορές μέσα στη μέρα και εκείνο που συχνά πιάνετε με χέρια λερωμένα από σάλτσες, όταν μαγειρεύετε.

Επίσης, σκεφτείτε ότι συνήθως οι φούρνοι βρίσκονται χαμηλά στον τοίχο, με αποτέλεσμα όταν ανοίγετε την πόρτα του, η πετσέτα που θα έχετε κρεμάσει στη λαβή του, να σέρνεται στο πάτωμα, που είναι επίσης γεμάτο σκόνη και μικρόβια.

Και που μπορείτε να έχετε λοιπόν την πετσέτα της κουζίνας; Το καλύτερο που μπορείς να κάνετε είναι να έχετε μια κρεμάστρα στον τοίχο της κουζίνας σας αποκλειστικά για την πετσέτα της κουζίνας!

- Διαφήμιση -