Καθαρίστε τους λεκέδες από τους καναπέδες με υλικά που έχετε σπίτι σας

Οι καναπέδες είναι ένας από τους χώρους με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στο σπίτι μας και αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που τους κάνεις επιρρεπείς σε βρωμιές και λεκέδες. Οι λεκέδες είναι η άμεση απειλή, αλλά η καθημερινή σκόνη μπορεί να προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα με την πάροδο του χρόνου. Για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής ενός καναπέ και να τον διατηρήσετε φρέσκο, σκουπίστε τον τακτικά με ηλεκτρική σκούπα και να είστε έτοιμοι να καθαρίσετε γρήγορα τα βρωμιά. Αποφύγετε να τρίβετε με νερό και βούρτσα τους λεκέδες στον καναπέ ειδικά αν το ύφασμα είναι ευαίσθητο. Είναι βέβαιο ότι δύσκολα θα αποφύγετε τους λεκέδες στον καναπέ του σαλονιού όσο κι αν προσέχετε. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε ριχτάρια, κάποια στιγμή θα δείτε λεκέδες στην επιφάνεια του καναπέ ή τα μπράτσα. Θα σας παρουσιάσω πως να καθαρίσετε τους λεκέδες από τους καναπέδες με υλικά που έχετε στο σπίτι σας!

- Διαφήμιση -

πώς να απομακρύνετε τους λεκέδες

Η αλήθεια είναι ότι οι λεκέδες είναι δύσκολοι στον καναπέ είναι δύσκολοι καθώς το ύφασμα συχνά δεν είναι αφαιρείται για να πλυθεί στο πλυντήριο ή να δοθεί για στεγνό καθάρισμα. Γι΄αυτό πριν κάνετε οποιαδήποτε προσπάθεια για την απομάκρυνση των λεκέδων, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την ετικέτα με τις ενδείξεις καθαρισμού.

Δείτε τι σημαίνουν:

W – Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό.

S – Μη χρησιμοποιείτε νερό για να καθαρίσετε αυτό το υλικό. Χρησιμοποιήστε καθαριστικό με βάση διαλύτες.

WS- Μπορείτε να χρησιμοποιείτε νερό ή καθαριστικό με βάση διαλύτες.

X – Σκουπίστε μόνο με ηλεκτρική σκούπα.

πώς να καθαρίσετε έναν υφασμάτινο καναπέ

Ξεκινήστε με αποσμητική μαγειρική σόδα. Βουρτσίστε τον καναπέ με ένα σκληρό πινέλο. Αυτό θα χαλαρώσει οτιδήποτε έχει στεγνώσει στον καναπέ. Πασπαλίστε ολόκληρο τον καναπέ με μαγειρική σόδα και αφήστε τη για τουλάχιστον 20 λεπτά. Χρησιμοποιώντας ένα εξάρτημα βούρτσας και σκουπίστε τον καναπέ με ηλεκτρική σκούπα για να αφαιρέσετε την σόδα.
Στη συνέχεια, φτιάξτε ένα καθαριστικό για να αντιμετωπίσετε τυχόντες δύσκολους λεκέδες. Ανακατέψτε 1 κουτάλι υγρό πιάτων, 1 κουτάλι της σούπας λευκό ξίδι και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό σε ένα μικρό μπουκάλι ψεκασμού. Στη συνέχεια, προσθέστε 1 κουτάλι μαγειρική σόδα και ανακινείστε καλά. Ψεκάστε ένα λευκό πανί με το διάλυμα καθαρισμού και τρίψτε απαλά τυχόντες λεκέδες στο ύφασμα. Εναλλακτικά, σκουπίστε ολόκληρο τον καναπέ. Τέλος αφήστε το ύφασμα να στεγνώσει.

Αν ο λεκές επιμένει χρησιμοποιείστε μόνο λευκό ξίδι με νερό. Χρησιμοποιείστε ίσες ποσότητες των δύο υλικών και ψεκάστε πάνω στο λεκέ. Προσοχή στην ποσότητα καθώς δεν πρέπει να ποτίσει ο καναπές. Αφήστε να στεγνώσει και τρίψτε απαλά με μαλακή οδοντόβουρτσα. Η μυρωδιά μην σας απασχολεί, θα εξαφανιστεί μετά από μερικές ημέρες.

- Διαφήμιση -