Δεν φαvτάζεστε σε τι χρησιμεύει το συρτάρι κάτω από τον φούρνο σας

modern white kitchen with black granite worktop; Shutterstock ID 48460600

Σε τι χρησιμεύει το συρτάρι κάτω από το φούρνο; Προτού μπορέσετε να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση, πρέπει πρώτα να καταλάβετε τι είδους συρτάρι έχετε. Υπάρχουν δύο τύποι συρταριών κάτω από έναν φούρνο: συρτάρι θέρμανσης και συρτάρι αποθήκευσης. Ορισμένα συρτάρια θέρμανσης διαθέτουν χειριστήρια θερμοκρασίας μέσα στο συρτάρι, τα οποία είναι ορατά μόνο όταν το συρτάρι είναι ανοιχτό. Εάν έχετε κάποια από αυτές τις επιλογές, τότε ο φούρνος σας έχει ένα συρτάρι θέρμανσης!

- Διαφήμιση -

Εάν ο φούρνος σας έχει συρτάρι θέρμανσης, υπάρχουν πολλές χρήσεις για αυτό. Ωστόσο, δεν πρέπει να το σκεφτείτε ως μια πρόσθετη πηγή μαγειρέματος. Αντίθετα, τα θερμαντικά συρτάρια θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για να διατηρούνται τα τρόφιμα ζεστά. Αυτό συμβαίνει επειδή η θερμοκρασία του συρταριού θέρμανσης είναι περιορισμένη, επομένως το μαγείρεμα των τροφίμων για να φτάσουν την απαραίτητη εσωτερική θερμοκρασία τους είναι δύσκολο (και δεν θέλετε να διακινδυνεύσετε να αρρωστήσετε).

Οι θερμοκρασίες σε ένα συρτάρι θέρμανσης θα διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο του φούρνου, επομένως φροντίστε να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο του φούρνου σας για συγκεκριμένες λεπτομέρειες.

Μερικά συρτάρια θέρμανσης μπορεί επίσης να έχουν τη δυνατότητα να ψήνουν τρόφιμα. Συνιστούμε να μην χρησιμοποιείτε το συρτάρι θέρμανσης για να μαγειρεύετε φαγητά από την αρχή μέχρι το τέλος λόγω διαφορών στη θερμοκρασία, αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να τελειώσετε ένα πιάτο, όπως αν θέλετε να πάρετε μια τυρώδη κρούστα σε κάποιο φαγητό ή σε κάποια πίτα.

Το θερμαινόμενο συρτάρι είναι ιδανικό για να διατηρείτε ένα πιάτο ζεστό ενώ τελειώνετε το μαγείρεμα του υπόλοιπου γεύματος. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη διόγκωση της ζύμης ψωμιού, το στάδιο όπου η ζύμη φουσκώνει μέχρι να διπλασιαστεί. Όσο κι αν χρησιμοποιείτε το συρτάρι θέρμανσης, είναι ένας βολικός χώρος σε κάθε κουζίνα.

Εάν δεν υπάρχουν ρυθμιστές θερμοκρασίας, τότε ο φούρνος σας διαθέτει συρτάρι αποθήκευσης! Αυτό το συρτάρι αποθήκευσης είναι το τέλειο μέρος για να αποθηκεύετε μαγειρικά σκεύη όπως φύλλα ψησίματος, φορμάκια για μάφινς ή ακόμα και κατσαρόλες και τηγάνια. Ό,τι κι αν επιλέξετε να αποθηκεύσετε στο συρτάρι, απλά βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές για φούρνο. Αν και δεν διοχετεύεται άμεση θερμότητα στην περιοχή, εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από τον φούρνο σας, επομένως κάποια υπολειπόμενη θερμότητα είναι βέβαιο ότι θα μεταφερθεί. Αποφύγετε την αποθήκευση αντικειμένων όπως πλαστική μεμβράνη, τάπερ και οποιοδήποτε αντικείμενο που μπορεί να παραμορφωθεί με την πάροδο του χρόνου λόγω θερμότητας.

- Διαφήμιση -