6 έξυπνοι τρόποι για να διατηρήσετε τον μαϊντανό φρέσκο ​​για μεγάλο χρονικό διάστημα

Τα μπαχαρικά και τα αρωματικά φυτά είναι σύμμαχοι στην κουζίνα. Είναι ιδανικά για να αρωματίζουν και να βελτιώνουν τη γεύση των πιάτων. Για να απολαύσετε τη γεύση των φυτών, πρέπει να είναι φρέσκα! Ένα από τα πιο συνηθισμένα φυτά που χρησιμοποιούμε στα φαγητά και κυρίως στις σαλάτες μας, είναι ο μαϊντανός. Η διατήρηση φρέσκων αρωματικών φυτών είναι δυνατή! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να υιοθετήσετε τις σωστές συμβουλές. Θα σας παρουσιάσω 6 έξυπνους τρόπους για να διατηρήσετε τον μαϊντανό φρέσκο ​​για μεγάλο χρονικό διάστημα!

- Διαφήμιση -

πώς να διατηρήσετε φρέσκα τα στελέχη του μαϊντανού

Για να διατηρήσετε τον μαϊντανό φρέσκο ​​για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι σημαντικό να τον επιλέξετε προσεκτικά. Θα πρέπει να έχει έντονο πράσινο χρώμα και να έχει φρέσκο ​​άρωμα. Αποφύγετε τον ξηρό, καφέ ή ζαρωμένο μαϊντανό, ο οποίος έχει χάσει τη φρεσκάδα του πριν καν αποθηκευτεί. Μπορείτε επομένως να διατηρήσετε αυτό το αρωματικό φυτό με διαφορετικούς τρόπους.

αποθηκεύστε τον μαϊντανό σε αεροστεγές δοχείο

Απλά ψιλοκόψτε το και φυλάξτε το σε ένα αεροστεγές γυάλινο βάζο. Με αυτόν τον τρόπο ο μαϊντανός παραμένει πιο φρέσκος από ό,τι αν διατηρούνταν σε κλαδιά.

φυλάξτε τον μαϊντανό στο ψυγείο

Πρώτα πλύνετε τον μαϊντανό για να αφαιρέσετε τη σκόνη, τη βρωμιά και τα έντομα που έχουν βρει το δρόμο τους στο βότανο. Ανακινήστε απαλά τον μαϊντανό για να φύγει το υπερβολικό νερό. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και πετάμε τα κοτσάνια. Τοποθετούμε τον μαϊντανό σε ένα πιάτο και τον φυλάμε στο ψυγείο. Κρατήστε το πιάτο μακριά από φαγητά που μπορεί να στάξουν πάνω στον μαϊντανό. Χρησιμοποιήστε ένα αεροστεγές δοχείο για να αποθηκεύσετε τον αποξηραμένο μαϊντανό και να τον αποθηκεύσετε σε δροσερό, ξηρό μέρος.

αποθηκεύστε τον μαϊντανό σε ένα βάζο με νερό

Ο φρέσκος μαϊντανός μπορεί να διατηρηθεί ως μπουκέτο λουλουδιών. Θέλετε ο μαϊντανός σας να μείνει φρέσκος στο βάζο με το νερό σας; Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κόψετε το κάτω μέρος των στελεχών κατά 12 mm για να τους επιτρέψετε να απορροφήσουν περισσότερο νερό και στη συνέχεια να αφαιρέσετε τα κίτρινα φύλλα. Βεβαιωθείτε ότι τα φύλλα είναι στεγνά. Για να αποφύγετε το βρέξιμο των φύλλων, ξεπλύνετε τα βότανά σας μόνο όταν είναι έτοιμα να τα χρησιμοποιήσετε. Τοποθετήστε τα κλωνάρια μαϊντανού σε ένα γυάλινο βάζο ή δοχείο ¾ γεμάτο νερό.

Φυλάσσετε τα αρωματικά βότανα στο ψυγείο. Για να το κάνετε αυτό, τυλίξτε μια πλαστική σακούλα γύρω από το βάζο, χαλαρά και στερεώστε το με ένα λάστιχο. Η σακούλα θα επιτρέψει στα φύλλα να διατηρήσουν την υγρασία τους και θα τα εμποδίσει να μαυρίσουν.
Αλλάξτε το νερό στο βάζο κάθε δεύτερη μέρα για να διατηρήσετε τα βότανα φρέσκα.

Πριν χρησιμοποιήσετε τον μαϊντανό, ξεπλύνετε τον με κρύο νερό και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας. Αυτό το κόλπο μπορεί να κρατήσει το φυτό σας φρέσκο ​​για έως και δύο εβδομάδες. Σημειώστε ότι αυτή η ίδια μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διατήρηση του βασιλικού. Αντί όμως να τον βάζετε στο ψυγείο, συνιστάται να το διατηρείτε σε θερμοκρασία δωματίου… Δεν έχετε παρά να απολαύσετε τη φρεσκάδα των αγαπημένων σας βοτάνων!

αποθηκεύστε τον μαϊντανό σε χαρτοπετσέτα

Μια έξυπνη ιδέα για να διατηρήσετε το αρωματικό σας φυτό με διαφορετικό τρόπο, είναι η χαρτοπετσέτα! Χρησιμοποιήστε μια βρεγμένη χαρτοπετσέτα και τυλίξτε την γύρω από τον μαϊντανό. Τοποθετήστε τα όλα σε αεροστεγές σακουλάκι που μπαίνει στο ψυγείο, για να μείνουν ανέπαφα τα φύλλα και να μην μαραθούν. Θυμηθείτε να υγράνετε ξανά τις χαρτοπετσέτες μόλις στεγνώσουν.

πώς να αποθηκεύσετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό στην κατάψυξη

Για να διατηρήσετε τον μαϊντανό για αρκετές εβδομάδες, η καλύτερη λύση είναι να τον αποθηκεύσετε στην κατάψυξη. Πριν καταψύξετε τον μαϊντανό κομμένο σε κύβους, είναι σημαντικό να τον πλύνετε και να τον στεγνώσετε καλά. Έτσι θα αποφύγετε να παγώσετε το φυτό σας με βρωμιά, ή χειρότερα, έντομα!

αποθηκεύστε τον μαϊντανό σε λάδι

Αρχικά πλύνετε τον μαϊντανό για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και αφήστε τον να στεγνώσει. Μπορείτε να ταμπονάρετε τα βότανα με χαρτοπετσέτες. Στην συνέχεια ψιλοκόψτε τον μαϊντανό. Μπορείτε να το κάνετε χειροκίνητα, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι και ένα ξύλο κοπής. Γεμίστε τους κύβους στη παγοθήκη με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ρίξτε μια σταγόνα ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι της επιλογής σας αλλά με ουδέτερη γεύση σε κάθε κύβο και μετά τοποθετήστε το στην κατάψυξη. Αυτοί οι κύβοι θα χρησιμοποιηθούν για να αρωματίσουν τις σούπες και τα μαγειρευτά σας.

- Διαφήμιση -