19 εντυπωσιακές μοντέρνες ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο και την αυλή σας

Όπως όλοι γνωρίζουμε καλά, όλες οι εργασίες για το σχεδιασμό των εξωτερικών χώρων μας ξεκινούν την Άνοιξη για να καταφέρουμε να απολαύσουμε τον χώρο κατά τη διάρκεια τόσο της Άνοιξης όσο και του Καλοκαιριού. Μιας και βρισκόμαστε στην Ανοιξη, σας προσκαλούμε να σκεφτείτε αναλυτικά πώς μπορείτε να διακοσμήσετε τον κήπο σας σε μοντέρνο στυλ! Θα σας παρουσιάσω 19 εντυπωσιακές μοντέρνες ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο και την αυλή σας!

- Διαφήμιση -

Φυσικά, σήμερα υπάρχουν πολλές ιδέες και συμβουλές για τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε και να δημιουργήσετε ένα όμορφο κήπο. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι η πραγματοποίηση του εξωτερικού μας σχεδιασμού ανεξάρτητα από το αν είναι κήπος, βεράντα ή μπαλκόνι απαιτεί πολλές δεξιότητες και συγκεκριμένες γνώσεις. Γι’ αυτό σας δείχνουμε τα σχέδια και τις συμβουλές των ειδικών.

Στο σχεδιασμό εξωτερικών χώρων μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα πάντα γιατί οι σύγχρονες τάσεις μας το επιτρέπουν. Κάθε κήπος αντικατοπτρίζει το προσωπικό στυλ του ιδιοκτήτη του που έχει επεκτείνει σημαντικά τα στυλ και τις διακοσμήσεις για τον μικρό κήπο και όχι μόνο.

Ένα από τα πιο μοντέρνα στυλ τα τελευταία χρόνια είναι η οικολογική διακόσμηση. Τι εννοούμε όταν μιλάμε για οικολογικούς κήπους; Πρόκειται για χώρους στους οποίους έχουν χρησιμοποιηθεί οργανικά υλικά. Φυσικά υλικά όπως πέτρα και ξύλο. Οι πλαστικές γλάστρες για παράδειγμα δεν είναι πράγματα που μπορούμε να δούμε σε έναν οικολογικό κήπο. Μια άλλη μοντέρνα τάση του εξωτερικού σχεδιασμού είναι η προσπάθεια διατήρησης της χλωρίδας και της πανίδας του κήπου, ο έλεγχος των κακών χόρτων και ζωυφίων γίνεται με τη χρήση οργανικής ύλης.

Όταν σχεδιάζετε τον μικρό σας κήπο σκεφτείτε αυτούς τους δύο σκοπούς. Αρχικά, πρέπει να αναζητήσουν μια οπτική αισθητική ομορφιά, δημιουργώντας μια ευχάριστη και φιλόξενη ατμόσφαιρα που θα ενθουσιάσει τη θέα. Δεύτερον, δεν πρέπει να λησμονηθεί ο λειτουργικός σκοπός, ο οποίος προσφέρει ένα άνετο μέρος.

Εξετάστε τις επιλογές που έχετε για να χωρίσετε τον κήπο και να τον κάνετε λειτουργικό χώρο. Η οριοθέτηση του εδάφους είναι μερικές φορές απαραίτητη, ανεξάρτητα από το αν είναι ένας κήπος οπτικά ή φυσικά ξεχωριστός. Για παράδειγμα, η διαίρεση μεταξύ του χώρου ανάπαυσης και του χώρου εργασίας μπορεί να γίνει με τη βοήθεια γεφυρών, διακοσμητικών και τοίχων αντιστήριξης, φράχτες, σκάλες, καμάρες, σιντριβάνια, γλυπτά και γλάστρες. Οι γέφυρες και οι καμάρες που τοποθετούνται σε διάφορα σημεία του κήπου θα είναι τα τέλεια διακοσμητικά στοιχεία που τονίζουν το στυλ και την ατομικότητα του εξωτερικού του χώρου.

Η κατασκευή του κύριου σκοπού της αναψυχής των κήπων και των αυλών, εκτός από τις ανάγκες του σπιτιού, είναι η παροχή αναψυχής. Για αυτές τις ανάγκες θα χρειαστούμε μερικές φορές σχεδιαστικά στοιχεία όπως κιόσκι, πέργκολα, έπιπλα κήπου, παγκάκια, μπάρμπεκιου, παιδική χαρά.

Για πολλούς ανθρώπους είναι αδύνατο να φανταστούν τον κήπο τους χωρίς έπιπλα που τους δίνουν την ευκαιρία για χαλάρωση. Ο σχεδιασμός του χώρου ανάπαυσης σας μπορεί να δημιουργηθεί με όλες τις ανέσεις για να εξασφαλίσει την άνεση των ανθρώπων σε διαφορετικούς χώρους. Μπορεί να είναι πιο κλειστό με μια ενιαία περιοχή στην οποία συναντώνται όλοι.

- Διαφήμιση -